Jump to content



LCD TV και "ασφαλη" αποσταση για τα ματια μας


AzmoDeus

Recommended Posts

ψηνομαι κι εγω να αγορασω LCD TV για το δωματιο μου και να την εχω συνδεδεμενη με τον υπολογιστη (για καμια ταινια και σαν "βοηθητικη) και θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος ποια ειναι η αποσταση απο την οποια θα πρεπει να βλεπουμε μια τηλεοραση ωστε να μην ειναι επικινδυνη για τα ματια μας

σκεφτομαι να παρω μια 32αρα, και θα ειναι στο μισο μετρο περιπου μακρια απο τα ματια μου ( οταν καθομαι στο pc)', και οταν βλεπω τηλεοραση η ταινια θα ειναι καπου στα 2 με 2,5 μετρα.

εχω την υποψια παντως οτι οι LCD τηλεορασεις ειναι σαν τισ TFT οθονες, απλα τις χρησιμοποιεις στην αποσταση που ειναι ανετα για σενα...

Link to comment
Share on other sites

32 ιντσες στα 2.5 μετρα ειναι μια χαρα.Αλλα προς θεου οχι για χρηση μονιτορ.Θα τυφλωθεις.Δεν εχει καν την απαιτουμενη ευκρινεια.Καμμια τηλεοραση δεν ειναι για τετοια χρηση.

Link to comment
Share on other sites

Με την τεχνολογια LCD δεν διατρεχεις κινδυνο για τα ματια (απο αποψη ακτινοβολιας).Τα 2,5-3 μετρα ειναι η ιδανικη αποσταση για θεαση στις 32 ιντσες (συμφωνα με την πλειοψηφια).Το μισο μετρο θα σε κουρασει αφανταστα επειδη: το panel θα ειναι μεγαλο και δεν θα μπορεις να εστιασεις, θα σε κουρασει παρα πολυ η φωτεινοτητα του και τελοε οπως προαναφερθκε και πιο πανω η αναλυση του απο τοσο κοντα θα σε απογοητευσει.

Ιδανικες αποστασεις για αλλα Panel εχουν ως εξης:

15''...........0.5 - 1m

20''...........1.5 - 2m

23'' wide....1.5 - 2m

26'' wide....2 - 2.5m

32'' wide....2,5 - 3m

37'' wide....3 - 3,5m

42'' wide....3,5 - 4.5m

50'' wide....4,5 - 5,5m

Οι τιμες αυτες ειναι ενδεικτικες καθως δεν υπαρχει θεμα ακτινοβολιας στις σημερινες TV. (θεμα γουστου ειναι) Εχουν καθοριστει με γνωμονα την ανετη θεαση σε ελαφρως συσκοτισμένο χωρο (συνθηκες cinema) και ειναι στην ουσια το ISO των εγκαταστατων home cinema.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.