Jump to content



Σκληρος για μια βδομαδα?


Darkus

Recommended Posts

Καλησπερα.Ειχα παρει προσφατα ενα σκληρο μαρκας seagate 250 gb sata2.Τον ειχα βαλει πανω σε ενα νεο συστημα με core2, σαν βασικο σκληρο και του ειχα κανει 3 partitions.Το ενα για το λειτουργικο και το αλλο για αποθηκευτικο χωρο.Μια μερα και ενω ολα δουλευαν καλα γυρναω στο σπιτι και βλεπω το συστημα του λειτουργικου σε κακα χαλια.Λειπανε αρχεια κλπ και τελικα χρειαστηκε εγκατασταση εκ νεου.Αμ ΔΕ.Στο συγκεκριμενο συστημα δεν με αφηνε να ξαναπερασω το λειτουργικο.Κανω ελεγχο με ενα διαγνωστικο της εταιρειας και μου βγαζει οτι το συτημα αρχειων εχει τα χαλια του αλλα ο σκληρος δεν εχει χτυπησει.Λεω δε βαριεσαι θα το βαλω σαν αποθηκευτικο χωρο σε αλλο πσ.ΠΡΙΝ ΝΑ Το βαλω σε αλλο πσ στο πσ με τον core2 τον αναγνωριζει μια χαρα αλλα δεν αφηνει να κανω φορματ στο παρτιτιον που ειχα βαλει το λειτουργικο.Οταν πηγαινα να ακανω boot απο αυτον μου ελεγε NTLDR IS MISSING , press alt+ctrl+del to exit.

Το βαζω στο δευτερο πσ με αφηνει να κανω φορματ αλλα παλι εβγαζε μυνημα NTLDR IS MISSING.

Λεω δε βαριεσαι αστον ετσι σαν δευτερο σκληρο για αποθηκη.

Και ετσι εγινε.Ολα δουλευαν ρολοι για μια βδομαδα μεχρι σημερα, τα 2 παρτιτιονς μια χαρα τα εβλεπα μπορουσα να τους κανω και φορματ ενω το παρτιτιον που ειχα παλια τα παραθυρα ηταν προσβασιμο, ειχε ενα μονο φακελο (recycler)κενο αλλα δε μπορουσα μεσω windows xp να του κανω φορματ.

Δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα μεχρι που σημερα ανοιγοντας το πσ ειδα πως τα 2 παρτιτιονς του Seagate ελειπαν και οτι προγραμματα ειχα εγκαταστησει σε αυτα ελειπαν επισης.

Το παραξενο ειναι πως το παρτιτιον που παλιοτερα ειχε το λειτουργικο υπαρχει κανονικα και ειναι αμεσα προσβασιμο, οπως και πριν ενω απο το ΒΙΟΣ το βλεπει κανιονικα το σκληρο.

Τι στο καλο συμβαινει με αυτο το σκληρο ρε παιδια>?

Το δευτερο συστημα που το δοκιμασα πανω δουλευει εδω και ενα χρονο αψογα αρα οτι εγινε σημερα φταει καθαρα ο σκληρος(και ειναι και η δευτερη φορα που το κανει, το ειχε κανει και σε αλλο πσ με CORE2

και αλλα Configuration απο το δευτερο.

Ειναι ελαττωματικος ο σκληρος και μπορω να ζητησω νεο?

Μπορω με καποιο τροπο να ανακτησω τα χαμενα αρχεια ή τα χαμενα παρτιτιονς που τωρα δε μπορω να δω μεσα απο τα wiondows?

Eυχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Χμ.. Έμπλεξες. Για κάποιο λόγο είτε είχε κλειδώσει το παρτίτιον είτε είχες φάει ιό και στα έκανε μαντάρα ή ο δίσκος όντως είχε πρόβλημα και έχανε αρχεία.

Βασικά αυτό που συμβαίνει είνεαι ότι έχασε τα αρχεία που είχε πρόσφατα και επανήλθε στην αρχική εγκατάσταση γιατι βρήκε το πρώτο ntldr που είχες απο τον core duo. Δοκίμασε με το filescvenger να βρεις όσα αρχεία σου λείπουν και αφού τα ανακτήσεις κάνε ένα γερό stress στον δίσκο να δεις πως θα συμπεριφερθει. Βασικά θα έλεγα να τον πας για αλλαγή , αφού από ότι κατάλαβα διαβάζει ότι θέλει , όποτε θέλει......

Link to comment
Share on other sites

ιο αποκλειεται να εχει φαει γιατι στο πρωτο συστημα δεν ειχα βαλει τιποτα εκτος απο λειτουργικο και καποια βασικα προγραμματα.δουλεψε κανονικα σε αυτο το πσ για μια βδομαδα και καποια στιγμη ενω ηταν ολα οκ εσβησε απο μονο του τα παντα.Τον βαζω σαν δευτερο σκληρο σε αλλο πσ που δουκλευει ρολοι ενα χρονο τωρα και παλι τα ιδια.Διαβαζει τα παντα κανονικα αλλα καποια στιγμη του τη βαραει και τα σβηνει ολα.Ανειχα ιο σε αυτο το ληρο θα ειχα προβληματα και με το δευτερο συστημα.το filescavenger κανει καλη δουλεια?

Αυτη τη στιγμη μονο το ενα παρτιτιον μπορω να δω.Τα υπολοιπα 2 ειναι σαν να μην υπαρχουν.Το filescavenger μπορει να μου βρει τα 2 παρτιτιον φαντασματα?

Η αληθεια greek ειναι πως και εγω σκεφτομαι να τον γυρισω πισω, ομως φοβαμαι μηπως το δοκιμασουν απλα και του τη δωσει και παιξει μια χαρα.Μετα θα μνου το στειλουν πισω λεγοντας πως δεν εχει προβλημα, εγω θα τον ξαναδοκιμασω θα χασω σε κανα 10 ημερο παλι οσα αρχεια αποθηκευσω σε αυτον και παλι απο την αρχη.Για αυτο θελω να το ψαξω πολυ πριν το στειλω πακετο πισω.

Κανενα καλο stress test για σκληρους?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τα εργαλεία που δίνει η κατασκευάστρια εταιρεία , ενας καλός τρόπος να τον στρεσάρεις είναι να αρχίζεις να μεταφέρεις μεγάλα αρχεία και ταυτόχρονα να κάνεις clean disk & defragment. Θα τον αναγκάσεις συνέχεια να δουλευει οπότε αν ζεσταθεί κάποιο κύκλωμα ήη κεφαλή θα βαρέσει....Επίσης το Sandra πρέπει να έχει hdd benchmarks, μπορείςνα δοκιμάσεις και αυτά.

Ψάξε και βρες και το HDD regenerator και κάντου και μια με αυτό ( από βοοτ γίνεται και φτιάχνει μαγνητισμένα sectors) μπας και στρωσει και με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.