Jump to content



Πρόβλημα στο PC μου.. ξαφνικα ΒΟΗΘΕΙΑ!!


S0ldi3R

Recommended Posts

Γεια σας.. εκει που καθόμουνα στον Η/Υ μου και σερφαρα στο Internet ξαφνικα ακούω τον ήχο των Windows που κάνει όταν βγαίνει το USB και συνηδιτοποιώ ότι το ποντίκι δεν δουλεύει, κατεβαίνω να δώ αν βγήκε αλλα δεν είχε βγει. και μώλις σηκώνομαι πάλι το PC μου σβήνει. Πατάω τον διακόπτη να το ξανα ανοίξω αλλα δεν άνοιγε. Είπα ότι θα κάικε το τροφοδοτικό αλλα δεν ήταν αυτό. Μετά είπα ότι θα κάικε η μητρική αλλα νομίζω ότι δεν είναι ουτε αυτή γιατι το λαμπάκι που έχει πάνω η μητρική είναι αναμένο. μπορειτε να μου πείτε σας παρακαλώ πολύ ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα. ενώ το έχω στο ρεύμα είναι σαν να μην είναι στο ρεύμα.. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Βγάλτον τελείως από το ρεύμα για κάνα 2ωρο για να ηρεμήσει η μητρική. Αν μπορείς όλο βράδυ. Αν δεν επανέλθει , αφαίρεσε όλες τις usb συσκευές μήπως καμμία το βραχυκυκλώνει.

Επίσης ο θόρυβος που έκανε εκτός απο usb συσκευή μπορεί να σημαίνει και απώλεια άλλης σσκεύης η οποία μπορεί να ανήκει είτε στην μητρική (οπότε μάλλον κάτι κάηκε) ή σε καμμια κάρτα pci.

Τσέκαρε λοιπον τις κάρτες και δοκίμασε να αφαιρέσεις όλες εκτός κάρτας γραφικών και δοκίμασε ξανα. Βγάλε μπαταρία bios μητρικής και αν μπορεις δοκίμασε να κάνεις rese BIOS με κάποιο jumper (τσέκαρε το manaul).

Τέλεος αν μπορείς , έλενξε καιτο τροφοδοτικό μήπως έχει παραδώσει πνέυμα οπότε σταμάτησε να δίνει ρεύμα σε κάποια γραμμή (οπότε μπορεί να έχασε έναν δίσκο ή dvd εξού και ο ήχος) , αν δεν έχεις άλλο τροφοδοτικό , αφαιρεσε όλες τις συσκεύες από το ρεύμα και δοκίμασε με τα απολύτως απαραίτητα( μητρική , μνήμες , κάρτα γραφικων) για να δεις αν ανοιγει.

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ αλλα όλα αυτά τα έχω κάνει. Αλλαξά και τροφοδοτικό τα ίδια, έβαλα το τροφοδοτικό μου σε άλλο PC δούλευε κανονικα. Σε μια φάση είπα "μπορει να φταίει ο διακόπτης" (δεν μου είχαν μείνει άλλες επιλογες) μέχρι και διακόπτη άλλαξα και τα ίδια. Ο Η/Υ δεν είναι στο ρεύμα εδω και 2 μέρες, δηλαδή το άφησα να ηρεμήσει. Μώλις έκανε αυτών τον θόρυβο κατευθείαν απενεργοποιήθηκε το ποντίκι και μετα απο 3 δευτερόλεπτα έσβησε ο Η/Υ. Εβγαλά την παταρία τα ίδια, έβαλα άλλη παταρία πάλι τα ίδια. PCI συσκευές δεν είχα επίσης δεν είχα ούτε DVD CD-ROMS διότι οτι δουλέυω μόνο USB-Stick. Αλλα αμα φταίνε τα BIOS δεν θα ανοίγε καθόλου ο υπολογιστής; Αυτο που κάνει είναι σαν να μην πέρνει ρεύμα ενώ το τροφοδοτικό δουλέυει μια χαρα γιατι το δοκίμασα και σε άλλον Η/Υ και το λαμπάκι της μιτρικής ανάβει κανονικότητα και μάλιστα όταν συνδέυω το ρεύμα στο τροφοδοτικό ξέρεις κάνει το ανεμηστιράκι του επεξεργαστή εκείνη την σπαστή κίνηση όποτε αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν φταίει η motherboard.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στους πυκνωτές σου. Πιθανότατα κάποιος από αυτούς να έκανε τη ζημιά. Επίσης για να σιγουρευτείς ότι είναι η μητρική δοκίμασε σε άλλα συστήματα όλο το άλλο υλικό. Άρχισε από επεξεργαστή και μνήμες. Τέλος, βγάλε τη μητρική από το κουτί μήπως (λέμε τώρα) βραχυκυκλώνει κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι ανάβει το λαμπάκι δεν σημαίνει οτι δουλέυει απλά ότι πέρνει ρεύμα. Απο τα φαινόμενα που περιγράφεις μάλλομ μας χαιρέτησε η μητρική και ειδικότερα κάποια εσωτερικά της κυκλώματα.. Αν είναι σε εγγύηση σου προτείνω να την πας πίσω για να στην αλλάξουν αλλιώς πάς για άλλη μητρική.

Το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να την ξυλώσεις απο το κουτί , να την φυσηξεις μήπως έχει μπλοκάρει λόγω σκόνης.

Δοκίμασε να την ξεκινησεις εκτός κουτιού μήπως για κάποιο λόγω βραχυκυκλώνει κάπου. Αν και εκεί δεν ξεκινήσεις τότε σε χαιρέτησε η μητρική.

(Υπάρχει και μια περίπτωση να σε έχει αφήσει και ο επεξεργαστής αν η μητρική είναι ενταξει γιατί κάνει περίπου τα ίδια συμπτώματα....)

Link to comment
Share on other sites

Να πω και εγώ τον πόνο μου.Τα ίδια συμπτώματα έχει και μια γνωστή μου στον υπολογιστή.Δοκίμασα άλλη vga , άλλη μνήμη,άλλο τροφοδοτικό και υπέθεσα θα ήταν μητρική.Αγοράζω άλλη μητρική και έχω τα ίδια συμπτώματα.Το μόνο που έμεινε είναι ο επεξεργαστής(celeron @1.5). Να πω ότι έβγαλα από το ρεύμα όλες τις άλλες συσκευές μπας και φταίει κάποια συσκευή αλλά τπτ.Δεν μπουτάρει καν.Να κάνω μια ερώτηση αυτές οι pci συσκευές που βρίσκουν το κάθε ελλατωματικό εξάρτημα κάνουν δουλειά?Να αγοράσω μια τέτοια??

**βρήκα έναν επεξεργαστή στα 3 prescot.Θα δουλέψει σε μητρική για την κλάση του celeron?

Η μητρική είναι αυτή *FSC D1561 i865G AGP8X + ONBOARD*

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον με χαιρέτισε η μητρική μου γιατι τα δοκίμασα εκτός κουτιου και δεν υπάρχει πλέον ούτε ίχνος σκόνης.. που θα βρω μια ίδια μητρικη ASUS K8N (s754)?? δεν βρήκα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.