Jump to content



Πρόβλημα με μητρική Gigabye


kamenoss

Recommended Posts

Η μητρικη ειναι η GAK8NE αλλιώς Κ8 TRITON.

Επανω είχα 2 dimm value kingston.Στην αρχη είχε καποια προβλήματα με τις μνήμες καθώς αρνούνταν να κανει καν POST. αφού εκανα αναβάθμηση στο bios ολα δουλευαν ρολόι μέχρι το απόγευμα κάτι πειραζα στα timmings στις μνήμες μέσα απο τα win. κρασαρε.εκανα reboot. Πήγε να φορτώσει απο το raid ... που δεν έχω. μετά απο 3 reboot δεν κάνει ούτε POST.Δοκίμασα και Clear CMOS αλλά τπτ.

Έβγαλα τις μνήμες και τπτ, δεν έκανε ούτε μπιπ.

Το θέμα είναι τι μας άφησε, η μητρική ο σέμπρον ή και τα δύο?:051: :051:

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα εγινε το bios reset? Γιατι μερικες φορες νομιζουμε οτι εγινε αλλα δεν εχει πιασει. Η μητρικη σου εχει μηπως κανα jumper για safe mode (100mhz fsb). Στην δικη μου δεν πιανει το clear cmos οταν παει κατι στραβα με μνημες ή cpu και για να ποσταρει πρεπει να αλλαξω θεση σε αυτο. Δες μια στο manual αν εχει κατι τετοιο?

Οταν ειναι συνδεδεμενα ολα κανονικα ακουγεται κανας ηχος?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνει beep όταν του δίνεις ρεύμα χωρίς μνήμες είναι ανησυχητικό... Μάλλον το board την έχει πάθει, αλλά δύσκολα να του την έκανες εσύ την ζημιά παίζοντας με ρυθμίσεις bios. Αν όντως τα έχει παίξει μάλλον είχε έρθει η ώρα του. Τσέκαρε και τον επεξεργαστή βέβαια αλλά η μορφή της βλάβης οδηγεί προς το board. Δοκιμάσε να βγάλεις τα πάντα απο πάνω και να δώσεις ρεύμα με CPU, VGA, 1 dimm χωρίς δίσκους και λοιπές συσκευές (ούτε κάρτα ήχου) να δεις αν παίρνει ρεύμα και αν κάνει POST.

Συμβαίνει καμιά φορά να φταίνε τα ρεύματα, επειδή τα τροφοδοτικά τύπου switch που έχουν τα pc's έχουν μια.. "τάση" να πέφτουν σε απόδοση με τον καιρό (ειδικά τα φθηνά) και να μην δίνουν τις τάσεις που πρέπει, ειδικά στα 12v και στα 5v. Θα μπορούσε να φταίει κι αυτό... (αν και μεταξύ μας, είναι λίγο longshot).

Link to comment
Share on other sites

@cabrinha εβγαλα την μπαταρια απο την μητρικη.το αφησα ολο το βραδυ,και θα παω να το κοιταξω πάλι μετά την δουλειά.

αυτό που με ανησυχεί ειναι οτι δεν κάνει μπιπ σε καμία περίπτωση (αν και δε τις εχω δοκιμάσει όλες). Ευτυχώς η μητρική έχει εγγύηση για κανα 6μηνο ακόμα.Το θέμα είναι να μην εκανε χαρακίρι και ο σεμπρον μαζί με την μητρική.

τελικά ειμαι πολύ γκαντέμης ότι ΑΜΔ εχω πιάσει στα χέρια μου έχει καεί:110: :110:

μήπως πρέπει να αλλάξω στρατόπεδο?:040: :040: :040: :110:

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ με μια MSI Neo4 FI (nForce4 Ultra), αλλά όχι με αλλαγή timmings. Μετά από πολύ καιρό με o/c 25% (AMD 3200+ 2.0Ghz-->2.5Ghz) δεν μου bootαρε με HT Width 16 16. Ούτε καν post και έστρωνε μόνο με clear CMOS. Αφού το πήρα απόφαση λοιπόν και έβαλα το HT Width 8 8 ήμουν Ok. Για λίγο όμως καθώς μετά από λίγο καιρό ενώ το pc ήταν σε sleep mode δεν ξανάνοιξε ποτέ. Ούτε με reset CMOS από jumper, ούτε με βγάλσιμο της μπαταρίας, ούτε χωρίς δίσκους, ούτε εκτός κουτιού με Vga/ram/cpu μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.