Jump to content



βοηθεια παιδια !!!!!!!!!!!!


bluesattack1442169183

Recommended Posts

Λοιπον εχω ενα προβλημα με τη συνδεση του σκληρου δισκου που αγορασα.η μητρικη μου καταρχην ειναι η ASUS P5GD1-PRO :Storage Interfaces:

* ATA-100 - connector(s): 1 x 40pin IDC

* Serial ATA-150 - connector(s): 4 x 7pin Serial ATa

Eχω στο pc ενα σκληρο δισκο ατα τον οποιο τον εχω συνδεσει μεσω ενος ide controller ο οποιος εχει τα windows.στην κανονικη θεση ide εχω ωαλει τα δυο rom.

αλλα το προβλημα ειναι αλλου.αγορασα εναν western digital 160 gb sata 2 -η μητρικη λεει για σατα 1 αλλα μου ειπαν οτι με το jumberaki θα το βλεπει κανονικα σαν σατα 1. λοιπον τον συνδεω.......και ενω ο υπολογιστης τον αναγνωριζει σαν καινουργιο υλικο-βρισκει και το μοντελο-και ενω στο device manager υπαρχει κανονικα (ο ταδε δισκος κλπ που λειτουργει κανονικα ) ο δισκος δεν εμφανιζεται πουθενα ουτε στο my computer ουτε στο disc managment. τον εδωσα σε ενα φιλο και αυτος μου εκανε φορματ μπας και φταιει αυτο (σε αυτον φαινοταν ο δισκος-δεν χερω πως τον συνδεσε). τωρα δεν χερω τι να κανω: Καταρχην στις σατα υποδοχες βλεπω στη μια γραφει μαστερ και στη αλλη σλαβε...εγω σε ποια πρεπει να τον συνδεσω ?????? επισης που πρεπει να βαλω το juber ??αν το βαλω σε λαθος θεση μπορει να καψω κατι ??? στο μαγαζι μου το βαλανε σε μια θεση οπου θα λειτουργουσε σαν σατα 1 ...ετσι πρεπει ? πρεπει να κανω κατι στο βιος ?εκει μου τον εμφανιζει σαν third ide (την πρωτη φορα μαστερ τη δευτερη σλειβ .γιατι τον εβαλα και στις δυο υποδοχες..,..) τελικα τι να κανω ???γιατι δεν εμφανιζεται καπου ο δισκος ?????????????

βοηθεια συμφορουμιτες!!!!!!!

να συμπληρωσω οτι δεν θελω να εχω στο πσ και ide kai sata απλως θελω να κανω copy τον δισκο μου απο τον 80αρι ide ston 160 σατα και μετα θα φυγει ο ιδε.....

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά μοντέλλα είχαν πρόβλημα ασυμβατότητας SATA 1 και SATA 2.

Τσέκαρε να δεις αν είναι όντως σωστά το jumper του σκληρού στη θέση για συμβατότητα με SATA 1.

αυτό πρέπει να σε καλύπτει ...

WD site

Link to comment
Share on other sites

bush δεν ειμαι σιγουρος......τωρα πως μπορω να δω αν εχουν περασει οι σατα drivers η απο που μπορω να τους περασω ???? παντος στο device manager που εμφανιζει το δισκο πατησα update drivers και ειπε οτι δεν χρειαζεται ειναι οι last..δεν χερω αν ειναι το ιδιο με αυτο που λες ...αλλιωs απο που μπορω να βρω σατα drivers ?? στο asus.com δεν μπορεσα να ωρω εκτοσ αν δεν κοιτακσα καλα.

Link to comment
Share on other sites

vagsk εκει εβαλα το jumber..............re παιδια εκει στο βιος εχει διαφορες επιλογες πχ ide configuration οπου λεει το σατα σαν : ide standard

raid mode nomizo

kai kati allo nomizo ahc.. kati ..ekei mipos allazo tipota ?ego to eixa san ide standard

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε στο manual της κάρτας σου για να δεις ποιον sata controler εχει και μπες στο σιτε της εταιρέιας για να κατεβάσεις τον driver. Συνήθως ο driver περιλαμβάνεται και στο cd της μητρικής. Κάνε εξερεύνηση και βρες το φάκελο με τους sata drivers. Αντέγραψέ τους σε μία δισκέτα και όταν κανεις εγκατάσταση των windows εκεί που φορτώνει τους οδηγούς σου λέει να πατήσεις f6 για να φορτώσεις driver για sata cintroler. Εγώ που είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα, κατάφερα να το λύσω με αυτό τον τρόπο. Ελπίζω να μη σου είπα βλακείες.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον παιδια μαλλον το στο φορματ ηταν το προβλημα.....το πηγα εκει ποy το αγορασα τα παιδια εκαναν φορματ οπως επρεπε το συνδεσα και αναγνωριστηκε απο το pc μου..οποτε ολα καλα ουτε drivers ουτε τιποτα.......τωρα μια αλλη ερωτηση...ο δισκος ειναι φορμαρισμενος και φαινεται σαν LOGICAL DRIVE..εγω θελω να καΝΩ COPY τον δισκο οπου εχω τα windows σε αυτον...μηπως πριν το κανω αυτο θελει καποια αλλη διαμορφωση-φορμαρισμα δηλαΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ PRIMARY ??η θα κανω κανονικα το copy και μετα θα γινει αυτο ?δηλαδη για να γινει ο κυριος δισκος με το λειτουργικο (ο αλλος θα φυγει) θα πρεπει να εμφανιζεται σαν primary ?πρεπειο να κανω εγω κατι ?και αν ναι ποτε ?πριν το copy η μετα ? η αυτο ρυθμιζεται απο μονο του-απο το βιος- αυτοματα και δεν χρειαζεται να κανω τιποοτα αλλο πια εγω....σορρυ για τις ερωτησεις αν ειναι λιγο μπερδεμενες αλλα δεν χερω απο αυτα.....

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια και κατι τελευταιο.......στην περιπτοση μου οπου ο δισκος θα χρησιμοποιηθει σαν κυριος δισκος λειτουργικου ποιο power syndeo ? to sata power (μιλαω για το καλωδιο διπλα απο το μικρο καλωδιο των data ι το ασπρο κλασικο καλωδιο (ata?) με τις τεσσερις υποδοχες ?γιατι εχει δυο παουερ και ποιο ειναι το σωστο που πρεπει να βαλω ?αναλογως το παουερ τον ωλει αλλιοσ το βιος τον δισκο ?(διλαδι τον βλεπει σαν σατα ι σαν ατα ??)???

Link to comment
Share on other sites

Το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος δεν έχει καμιά σχέση με το πως τον βλέπει το σύστημα το δίσκο (ΑΤΑ ή SATA). Όποιο και να διαλέξεις ο δίσκος θα σου δουλεύει.

Προτιμώτερο βέβαια είναι να συνδέσεις τη τροφοδοσία SATA, αν βγάζει τέτοια το τροφοδοτικό σου, αφού έχει επιπλέον τάσεις και σου δίνει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με την απλή (4 pin).

Link to comment
Share on other sites

ωραια vagsk ευχαριστω .....και κατι ακομα:PPP ξερω σας επρηξα......εκανα copy to δισκο του λειτουργικου στον δισκο που συζηταμε με το acronis ..ο δισκος φαινεται σαν logical drive akoma...τωρα αν βγαλω τον παλιο θα bootarei απο αυτον τον δισκο η πρεπει-επρεπε να τον κανω πρωτα primary για να φορτωνει τα win ....kai an eprepe πωσ γινεται αυτο >παλι με νεο ειδος format ??(opote tzampa h klonopoihsh )???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.