Jump to content



Logitech Z2300 subwoofer?


NGF

Recommended Posts

Καλησπερα. Εχω δει sub η μεμβρανη να βαραει πανω στο καλυμμα ακομα και σε χαμηλες εντασεις και οχι τρελα μπασα και να σπαει τα νευρα με το θορυβο που κανει οταν ακουμπαει. Ξερεις κανεις αν γινεται τιποτα τετοιο με τα logitech. Εχει αρκετη αποσταση το καλυμμα μπροστα απο τη μεμβρανη?

Link to comment
Share on other sites

Το sub μπροστα απο την μεμβρανη δεν εχει καποιο καλυμμα λογικα? Καποιο πλαισιο που να ειναι κουμπομενο για να προστατευει μεσα τη μεμβρανη που παιζει. Στη μπροστινη μερια του sub οπως το βλεπεις. Καποιο καπακι απο μπροστα και απο κατω ειναι η μεμβρανη που βγαζει το μπασο. Αυτο εννοω. Αν αυτο το καπακι απο μπροστα εχει αρκετη αποσταση απο την μεμβρανη που μεσα απο το καπακι. Η τελος παντον αλλιως εσυ εχεις ακουσει καποιο αλλο τριξιμο στο sub εκτος απο το ιδιο που μπορει να τρεμει με τι πατωμα και το ιδιο το μπασο που βγαζει. Καποιο αλλο θορυβο που δεν θα επρεπε να γινεται?

Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι κατι τετοιο δεν μπορει να συμβαινει σε τετοια ηχεια αλλα ποτε δεν ξερεις.

Επι της ευκαιριας εισαι ευχαριστημενος απο αυτα και τον ηχο τους?

Link to comment
Share on other sites

μετα την μεμβρανη εχει ενα μεταλικο καλυμμα η αποσταση ειναι περιπου 2-3cm (με το ματι) οσο και να το δυναμωσω δν ακουγετε κανενα σπαστικο τριξιμο εκτος απο τα πραγματα γυρο του.οσο για τον ηχο πολυ ευχαριστημενος!

Link to comment
Share on other sites

thanks πολυ! Αυτο με ενοιαζε επειδη μια φορα το ειδα καπου (αλλη μαρκα) και οταν το ακουγα νευριαζα. Τωρα για τα γυρω πραγματα δεν με νοιαζει και πολυ !! :D Αυριο τα παραγγελνω γι' αυτο και η ανησυχια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδια δεν ειδα τα post σας μετα απο το τελευταιο δικο μου. Μαλλον δεν το προσεξα. Τα πηρα τα ηχεια. Δεν ξερω πως να περιγραψω ακριβως αλλα με μια λεξη "τελεια!!!". Πρωτη φορα ευχαριστιεμαι τοσο πολυ μια αγορα. Αρκετα δυνατος ηχος (επαθα πλακα). Μεχρι τη μεση τα εχω βαλει και το μπασο στη μεση και ετριξε το δωματιο και οι ντουλαπες. Καθαρος ηχος με λεπτομερεια και πολυ ωραιο μπασο. Αρκετα μεγαλη ενταση αφου δεν μπορεσα να τα βαλω πανω απο 60% αλλα ουτε ηθελα μιας και ειναι καινουργια ουτε και σχεδιαζω να τα παω ουτε στα 3/4 (οχ το σπιτι!). Παντος μεχρι οσο τα πηγα η ενταση ανεβαινε χωρις παραμορφωσεις και διατηρουσαν καθαρο ηχο. Επισης τα ηχεια παιζουν πολυ καλα απο την αρχη. Οσο θα παιζουν περισσοτερο θα εχετε πολυ καλυτερο ηχο (εγω παντος εχω καταλαβει διαφορα προς το καλυτερο απο οταν τα πρωτοεβαλα εκτος αν εχω παραισθησεις!). Οπως ειπε και ο BoNito πολυ καλα ηχεια για τα λεφτα τους και τα προτεινω ανεπιφυλακτα. Μονο καλες αντυπωσεις και εκπληξη καλη μου αφησαν! Σε λιγο καιρο λεω να ετοιμασω και ενα review με λεπτομερειες και κοντινες φωτογραφιες. Θα κανω οτι μπορω.

Link to comment
Share on other sites

@graphist83

Ναι το ξερω. Γι' αυτο και δεν τα παω δυνατα. Ακομα και να περασει καιρος να εχουν στρωσει πανω απο 3/4 δεν τα παω με τιποτα γιατι τιθεται και θεμα δωματιου και αυτιων μου...!

Αληθεια επειδη δεν ξερω πολλα για ηχεια κτλ τι μπορει να γινει σε περιπτωση που τα δωσω υπερβολικα τωρα που ειναι καινουργια? Τα εχω 3 βδομαδες και παιζουν καθημερινως αρκετες ωρες στο 1/4 της εντασης περιπου και το sub στη μεση. 2 φορες τη βδομαδα μπορει να πανε και μεχρι τη μεση. Μια φορα εχτες πηγαν μεχρι τα 3/4 και πιο λιγο με sub στο τερμα αλλα μονο για ενα λεπτο και μετα τα κατεβασα σε κανονικο επιπεδο (1/4 εντασης και μπασο στη μεση). Υπαρχει κινδυνος να εγινε κατι κακο?

Το παραπανω εγινε μονο για test απλος να δω ποσο μπορει να τριξει το δωματιο και γενικα τα ηχεια το πολυ που θα πανε συνηθως και στο μελλον θα ειναι μεχρι τη μεση. Σε πολυ βαριες περιπτωσεις ισως και μεχρι τα 3/4 αν και νομιζω πολυ σπανιο. Τι αλλο πρεπει να προσεξω πολυ? Τα ηχεια απο τοτε που τα πηρα (3 βδομαδες) παιζουν καθημερινως συνολικα την ημερα το λιγοτερο 5 ωρες σε ενταση οπως ειπα 1/4 περιπου και καποιες λιγες φορες εχουν παιξει μεχρι τη μεση με μπασο συνηθως στη μεση και αυτο. Το μπασο πολυ λιγες φορες το εχω πειραξει απο τη μεση μιας και παιζει καλα για τα περισσοτερα τραγουδια. Ειμαι καλα ετσι οπως τα παω?

Link to comment
Share on other sites

τα μεγαφωνα εχουν κινουμενα εξαρτηματα

Ο λογος που στρωνουμε ενα μεγαφωνο ειναι να χαλαρωσει η αναρτηση τους και η αραχνη ομοιομορφα καθως και να ζεσταθεί ομοιόμορφα το πηνίο φωνής Αυτο γινεται με λιγη προσοχη στις διαδρομες στις πρωτες ωρες λειτουργειας (πχ πρωτες 10-20)

Μετα συνεχιζει το χαλαρωμα αλλα μπορουμε αφοβα να εξαντλησουμε τις διαδρομες τους. Οσο χαλαρωνει η αναρτηση τοσο θα αλλαζουν τα χαρακτηριστικα του μεγαφωνου (χαμηλωνει η συχνοτητα συντονισμου και το μεγαφωνο βγαζει πιο πολυ μπασο). Φυσικα (δηλαδη οχι ακριβως φυσικα ,αλλα συμβαινει) οσο υπαρχει ακινησια "χανεται" μερος του στρωσιματος.

NGF μην ανησυχεις δεν παθαινουν τιποτα απλα το σωστο ειναι να τα στρωσουμε για να μπορεσουμε να αξιοποιησουμε οσο το δυνατον καλυτερα τις δυνατοτητες τους. Μονο σε πολυ μεγαλα subwoofer υπαρχει ενας κινδυνος. Το πηνιο φωνης οταν ειναι καινουριο εχει μια επικαλυψη απο βερνικι για μονωση. Αυτο οταν περναει ρευμα ζεσταινεται και οταν το μεγαφωνο παιζει με την κινηση του διαφραγματος παραγει αερα και το ψυχει. Με το καιρο το βερνικι ξεραινεται ομοιομορφα. Εαν καποιος του δωσει πολυ ενταση (αρα ρευμα) με καινουριο πηνιο μπορει να ζεσταθει αποτομα πολυ το βερνικι και να τρεξει. Το αποτελεσμα θα ειναι να τριζει το μεγαφωνο στις διαδρομες που θα κανει η στη χειροτερη να μην παιξει καθολου. Αυτο το λεμε αρπαγμα πηνιου. Αλλα μην φοβαστε σε μικρα μεγαφωνα δεν συμβαινει ποτε μονο αμα τα βανδαλιζουμε με το volume.Στα cretive - Logitech οι μοναδες στα περιφεριακα ειναι μικρες και οι διαφορες στο στρωσιμο θα λιγοτερο αισθητες. Αλλα οποιος θελει το τελειο το κανει.. Κολληματα ειναι τουτα.

Link to comment
Share on other sites

Παλι δεν ειδα το μηνυμα

οσο υπαρχει ακινησια "χανεται" μερος του στρωσιματος

Δηλαδη αν παραδειγμα δεν παιξουν καθολου για ενα μηνα εχουν χασει καποιο μερος απο αυτα εδω που λες

Ο λογος που στρωνουμε ενα μεγαφωνο ειναι να χαλαρωσει η αναρτηση τους και η αραχνη ομοιομορφα καθως και να ζεσταθεί ομοιόμορφα το πηνίο φωνής Αυτο γινεται με λιγη προσοχη στις διαδρομες στις πρωτες ωρες λειτουργειας (πχ πρωτες 10-20)

και μετα ξαναστρωνουν οπως λες παραπανω αφου ξαναπαιξουν καποιες ωρες?

Παντος εγω χωρις να ειμαι σιγουρος εχω την εντυπωση οτι εχει αλλαξει λιγο ο ηχος προς το καλυτερο. Ενας φιλος που τα ακουσε οταν τα πηρα (μαζι τα πρωτοακουσαμε) και τα ακουσε πριν μια βδομαδα περιπου ξανα λεει οτι επαιζαν καλυτερα. Εγω δεν μπορω να καταλαβω στα σιγουρα ισως γιατι ακουω συνεχεια και πανω κατω τα ιδια τραγουδια

Αλλα μην φοβαστε σε μικρα μεγαφωνα δεν συμβαινει ποτε μονο αμα τα βανδαλιζουμε με το volume

Παραδειγμα οταν πλησιαζουν το τερμα η οταν παιζουν συνεχεια πολλες ωρες στο τερμα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.