Jump to content



Δεν δουλευει το δικτυο


Recommended Posts

Σημερα το πρωι δεν εμπαινε το ενα PC στο δικτυο

Αυτο συνεβει καθως πριν απο αυτο ανοιξα ενα μηχανημα με dhcpp που πηρε την IP του... το οποιο δεν ειναι και κανενα φοβερο πρόβλημα.. εδωσα στο αλλο μηχάνημα νεα IP, εκανα reboot το αρχικο μηχανημα και θαπρεπε να δουλεψει σωστα?

Λάθος!

( δεν βλεπει καν τον router..κανω Ping και παπαλα..). το καλωδιο ειναι οκ, δοκιμασα 3 διαφορετικα, αν το αποσυνδεσω μου φωναζει (cable disconnet) αν το ξαναβάλω το βλέπει το καλώδιο.. και μου βγαζει στην συνδεση connected.. και πάνω στο router μολις το συνδεω βλέπω οτι ανάβει το σχετικο λαμπάκι.

το windows firewall δεν τρεχει το τσεκαρα ουτε κανενα άλλο..

εκανα disable και ξανα enabale την συνδεση 3-4 φορες.,,,, με και χωρις reboot ενδιαμεσα..

δοκιμασα το καλωδιο σε όλες τις θυρες tou switch παντου μεν το βλέπει να συνδεεται και μου βγαζει connected αλλα δεν περναει καθολου κινηση ..ουτε Ping!

εκανα Uninstall την LAN απο τα windows μετα εκλεισα το μηχανημα bootarisa , την ειδε, έβαλα νεους drivers.. πάλι τα ίδια

την απενεργοποιησα απο το BIOS εκλεισα το μηχανημα, το ξανανοιξα, mphka windows, eκανα reboot... μπηκα bios, την ενεργοποιησα , γιναν όλα σωστα ( ξανα μανά εγκαταστάσεις κλπ) και ΠΑΛΙ δε δουλευει το δικτυο..

πια ειναι η κατασταση συνολικα?

Στο σπιτι εχω ενα δικτυακι,

router Cisco (ip 10.10.10.1)

το βασικο PC (10.10.10.2)

ενα δευτερευον /κατεβαστηρι (10.10.10.3)

ενα laptop της αδερφης μου (10.10.10.4)

ενα linuxaki (10.10.10.5)

τις τελευταιες μερες στηνω ενα καινουργιο μηχανημα με σκοπο να παιξει ρόλο media server. έχει 2 gigabit ethernet, το εχω στο δωματιο μου προσωρινα , οποτε ξηλωσα απο το switch πάνω στον router το καλώδιο που παει στο linuxaki... συνεδεσα το ενα απο τα 2 gigabit ethrent εκει πανω με ενα κοντο καλώδειο και χτες βραδυ δουλευαν ολα μια χαρα... ΝΟΜΙΖΩ οτι ειχα βαλει static ip και στα 2 ( 10.10.10.6/10.10.10.??). αλλα ειχα βάλει μονο στο ενα, το άλλο απλα΄πηρε διευθυνση (την πρωτη διαθεσιμη υποθέτω) και ετσι δουλευα χτες το βραδυ...

σημερα ξυπνάω το πρωί.... το μονο που ηταν ανοικτο ηταν το κατεβαστηρι

ανοιγω το νεο μηχανημα πρωτα, bootarei, παω να φαω πρωινο και ανοιγω και το "βασικο" PC. γυρνωντας βλέπω οτι το νεο pc εχει δικτυο το βασικο μου οχι..βλεπω οτι παιζει conflict ( αν και το παλιο PC ΔΕΝ εβγαλε προοιδοποιηση απλα το δικτυο που και καλά δουλευι δεν κανει τιποτε στην πραγματικότητα..)

απο τοτε γιεντε οτι ειπα πιο παών τα υπολοιαπ μηχανηματα δουλευεουν μια χαρα.. βλέπουν το ενα το άλλο και το router.. ασχετο αν ειναι ανοικτο 1-2-3 αλλα ακνεα δεν βελεπει το εν λογω μηχανημα και αυτο επισης δεν βλέπει κανενα....

ΒΟΗΘΑΤΕ χριστιανοι..δωστε καμαι ιδεα γιατι εχω φλιπάρει:105: :105:

Link to comment
Share on other sites

απο τον ρουτερ κανεις ping sto pc?

αμα απενεργοποιησεις τον dhcp και παιξεις με καρφοτες τι γινεται?

για δοκιμασε να το βαλεις στην αλλη καρτα δικτυου

δες απο privileged mode

τι θα σου δειξουν οι παρακατω εντολες

router#show ip arp

router#show ip dhcp database

router#show ip dhcp conflict

Link to comment
Share on other sites

απο τοτε γιεντε οτι ειπα πιο παών τα υπολοιαπ μηχανηματα δουλευεουν μια χαρα.. βλέπουν το ενα το άλλο και το router.. ασχετο αν ειναι ανοικτο 1-2-3 αλλα ακνεα δεν βελεπει το εν λογω μηχανημα και αυτο επισης δεν βλέπει κανενα....

lol! Ελεος!!!!! Κάνε και λίγο edit αδερφέεεε!!! Και άσε το DHCP είναι απάτη στα XP, δώσε IP's εσύ και τσέκαρε και το domain name ξανά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.