Jump to content



Περιεργα πραματα σε A64 3400+ ...


saxon_747

Recommended Posts

Λοιπον... Αρχιζω βαζοντας πολ/στη 11 για να δω που παν οι μνημες... Δεν περιμενα τιποτα σπουδαιο απο τις transcend, αλλα τελικα οι μνημες σε πρωτη φαση πηγαν σταδιακα μεχρι 225ΜΗΖ με 2.8v, τρεχοντας memtest, sandra loops, prime ktl ολα για κανα 2ωρο. Ολα καλα μεχρι εδω... Γυρναω το Multi σε 12Χ (12*225=2700) και το clockgen κολλαει μολις κανω set values. Αν αρχισω να ανεβαινω σταδιακα τρεχοντας εστω και 10' το prime πχ, ανεβαινει τελικα μεχρι 2700 (12*225) με default vcore!!! Αν, ασ'πουμε, κανω restart, δεν τα ξαναπιανει εκτος και αν αρχισω ολη τη διαδικασια απο την αρχη...!!!

Τι παιζει?

Η μητρικη εχει το τελευταιο bios (1004).

Tις μνημες τις εχω βαλει στο 1 και στο 3 slot...

Link to comment
Share on other sites

Oι μνημες παντως τρεξανε error free μεχρι και 230... Δεν δοκιμασα παραπανω γιατι αρχιζει και μου την βαραει η ολη ιστορια... Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει και ενω μονος του ο 3400 παει καλα, μαζι με την μνημη δεν ανεβαινει. Αντιστροφα, μονη της η μνημη παει καλα, μαζι με τον 3400 δεν ανεβαινει... Ολο το pc ψυχεται επαρκως, το psu ειναι οκ... Τι αλλο να κανω? Η μητρικη σιγουρα παει ,αφου φιλος με την ιδια mobo και ιδιο bios παει παραπανω...

Καμμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

εγω ειχα εναν 3400+ με την ιδια συμπεριφορα περιπου......εκει που ανεβαινε μονος του στο θεο,οταν ηταν να ανεβασω μαζι και τις μνημες ετρωγε τρελη ηττα......................απο οσα ξερω γνωμη μου ειναι οτι φταει ο ενσωματομενος μεμορυ κοντρολερ.δεν αντεχει παρεα με τις μνημες.......για να σου δωσω να καταλαβεις.

ο δικος μου τις πρωτες μερες εφτανε 2700με νερο και default ρευμα.με λιγο ακομα εφτασε και 2830 rock stable για 2 μερες συνεχων τεστ.την 3μερα απλα δεν ανοιξε ξανα εκει πανω.ουτε και στα 2650δεν ανοιξε με παραπανω ρευμα.υποψιαζομουν και το μπλοκ μου καθως το εβγαλα να δω τι παιζει με τον επεξ οταν δεν ξανανοιξε και το ξαναβαλα καπως βιαστικα.

αυτο που καταλαβα ειναι οτι θελουν στρωσιμο αργα και οχι μεσα σε μια μερα οπου φτασει με μαμα ρευμα.αν δηλαδη εισαι σταθερος στα 2600 με μαμα ρευμα αστον 1βδομαδα εκει να στρωνει.μετα ανεβαζεις στα 2650-2700 να δεις.

μαλλον τα αποτομα δεν τα γουσταρουν καθολου οι 64αριδες

Link to comment
Share on other sites

H εμπειρία μου ως τώρα σε Α64 μου δείχνει ακριβώς αυτό. Ο επεξεργαστής όσο πάει στρώνει. Αργά αλλά ανοδικά. Μπορεί κάποια στιγμή εκεί που είσαι με Χ ρεύμα σε Υ συχνότητα, ξαφνικά να πας με το ίδιο Χ ρεύμα σε Υ + 100ΜΗζ συχνότητα. Αλλά θέλει λίγη υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

2550 πηγε μολις τον πηρα χωρις κανενα burn in... Σταθερα και απροβληματιστα.... Απλα νομιζα οτι με κοβουνε οι μνημες και εχω παθει πλακα αφου οι μνημες ανεβαινουν με ελαχιστο burn in σαν τρελες... Τεσπα... Θα δουμε με τον καιρο και με το στρωσιμο του 3400+...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.