Jump to content



ενδειξεις τασης


bluesattack1442169183

Recommended Posts

γεια σας....εχω τις εξης ενδειξεις τασης στο pc

3.3 -> 3.25

5 -> 5.14

12 -> 12.25

einai φυσιολογικες ¨? ειδικα η πρωτη που ειναι αρκετα χαμηλοτερη...μπορει να εχω καποιο προβλημα ?

το τροφοδοτικο ειναι ενα ενερμαχ..του οποιου οι ενδειξεις ηταν ακριβως στις ''θεωρητικες΄'' ας το πω.. μετα αναβαθμισα το pc συνδεσα το ενερμαχ με to thermatalk psu που ειναι για vga 5.25'' ( δεν το αγορασα γιατι δεν εφτανε το ενερμαχ..απλως δεν ηξερα αν εφτανε το ενερμαχ και ειπδ δεν γ@@..το πηρα και το συνδεσα και αυτο)

και τωρα εχω αυτες τισ τασεις..τι λετε ?

c2d 6600

8800 gts

Link to comment
Share on other sites

με τα οποια επερνα και τις παλιες τασεις...μπορει να υπαρχει καποια απωλεια τωρα ? μηπως φτaiει το thermatalk ? η ταση 3.3 απο που ΄''εφαρμοζεται'' ? να βγαλω το τηερματαλκ και να αφησω μονο το ενερμαχ να δω ? η τζαμπα ανησυχω ?

dellman ας πουμε οτι οι ενδειξεις ειναι σωστες...που θα οφειλωταν αυτη η διαφορα και το κυριοτερο μπορει να δημιουργησει προβλημα και που ?

Link to comment
Share on other sites

Yπόθεσεις χωρίς σωστά στοιχεία δεν κάνουμε.

Μπορεί να σου κάνει ρεστάρτ το μηχάνημα όταν το ζορίζεις, χιλιάδες υποθέσεις μπορεί να κάνουμε αλλά το θέμα είναι να έχεις κάτι σωστό σαν μέτρηση για να βγάλεις συμπεράσματα

Link to comment
Share on other sites

Ε, τώρα μην περιμένεις οι τάσεις που δίνει ένα τροφοδοτικό να είναι απόλυτα ακριβείς. Εξάλλου τα κυκλώματα έχουν ένα όριο ανοχής και επίσης οι ίδιες οι τάσεις των τροφοδοτικών έχουν όρια διακύμανσης ανάλογα με τις προδιαγραφές (π.χ: ±5%).

Μπορείς να εγκαταστήσεις το SpeedFan για πάρεις μια άλλη άποψη. Μην ξεχάσεις να κλείσεις το Everest πριν ξεκινήσεις το SpeedFan.

Link to comment
Share on other sites

Οι τάσεις είναι μια χαρα!

Εγώ έχω να πώ πως είναι σύνηθες η 3.3 τάση να είναι κάπως πεσμένη στα pc, ειδικά αν το τροφοδοτικό έχει μέχρι 28A-30A σε αυτήν.

Π.χ. εμένα είναι 3.2v και το pc είναι σταθερότατο.

Γενικά συμβαίνει, και δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Το βασικό είναι να μην έχεις διακυμάνσεις (fluctuations). Αν η τάση παραμένει σταθερή κατά την διάρκεια που το μηχάνημα τρώει ζόρια, τότε είσαι οκ.

Και κάτι τελευταίο: Το όριο πτώσης είναι μέχρι τα 3.13v. Ως εκεί είσαι εντός προδιαγραφών ATX.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, για την ακρίβεια είναι 3.135v. Γι'αυτό σου βγαίνει 5.15% αντί για 5% ακριβώς. :)

Άτιμε με ρεζίλεψες, αντί να γράψεις 3.135 έγραψες 3.13 με αποτέλεσμα να με οδηγήσεις σε λάθος της τάξεως του 5.15-5/5 = 3%.

Αυτό δεν ξεχνιέται...:040:

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω λίγο το δικηγόρου του ΔΙαβόλου?

Το asus prob γνωρίζουμε όλοι ότι δίνει ότι του κατέβει πως είστε σίγουροι ότι είναι σωστές οι τάσεις και μιλάτε περί διακύμανσης?

Link to comment
Share on other sites

dellman φίλε μου... καταρχήν να σου πως εγώ προσωπικά έχοντας δοκιμάσει διάφορα προγράμματα temp monitoring (Speedfan, Coretemp, και ΟΛΕΣ τις εκδόσεις MBM) και στο δικό μου μηχάνημα και σε άλλα, αλλά και κοιτώντας θερμοκρασίες από bios καθώς και αρκετά reviews τροφοδοτικών, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα που αναφέρω.

Δεν ξέρω αν οι τάσεις που βλέπει ο bluesattack ειναι οι πραγματικές που έχει το σύστημα του.

Απλά εγώ απάντησα επί της 3.3 απλά που την θεωρεί λίγο πεσμένη...

Link to comment
Share on other sites

σημερα παρατηρησα οτι τα dvd rom dvd rec τα οποια τα εχω συνδεσει με 2 σε 1 molex δεν αναβαν...δοκιμασα σε αλλο molex απο το τροφοδοτικο αναβαν κανονικα...εβαλα το προηγουμενο εδειχνε να ειναι οκ αλλα μετα απο κανα δυο restart (με διαφορα ημερας) παλι προβλημα..... μπορει να ειναι προβληματικο αyτο το molex του τροφοδοτικου ?και τι σημαινει αυτο ? ενα απο τα πολλα δεν πειραζει ? η μπορει να δημιουργει προβλημα σε ολο το τροφοδοτικο ?μηπως μπορει να φταιει και για την πτωση της 3.3 τασης(η ειναι ασχετο εντελως με αυτη?)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.