Jump to content



Πρόβλημα με LG GSA-4163B


agapios

Recommended Posts

Χαιρετώ,

πριν δυο μέρες αγοράστηκε το drive του τίτλου, bulk από Πλαίσιο. Ο σκοπός είναι να τοποθετηθεί σαν δεύτερο σε έναν παλιό υπολογιστή της γυναίκας μου. Το συστηματάκι της είναι ένας Ρ4 2.4, Gigabyte Titan 667, με τσιπάκι SiS 645DX και μνήμη στα 768 PC333, 2 σκληροί, ο ένας λειτουργικό-προγράμματα (WinXP SP2 Eng), ο άλλος αποθήκη. Φυσικά, πάντα έπαιζε και παίζει default.

Επάνω είχε ένα άλλο LG, circa 2001, δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο, το οποίο παίζει και γράφει μια χαρά, κι έχει περασμένο κάποιο firmware από Dangerous Brothers RPC1. Παλιό αλλά πιστό. Θάχει γράψει χιλιάδες δίσκους. Το καινούργιο έχει το firmware της μαμάς του. Τώρα, συμβαίνει το εξής: ΔΕΝ παίζουν και τα 2 μαζί στο ίδιο δίαυλο. Δηλαδή, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση κι αν κατέχουν στην καλωδιοταινία (είτε primary, είτε slave), όπως και σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση κι αν είναι το τζαμπεράκι, βλέπει μόνο το ΠΑΛΙΟ. Αν συνδεθεί μόνο του το καινούργιο, τότε το βλέπει κανονικά.

Επίσης, συμβαίνει το εξής παράξενο. Κάποιες φορές, (όχι πάντα), από το BIOS και το POST, φαίνεται να αναγνωρίζει και τα δύο. Σε περιβάλλον Windows αναγνωρίζονται από τον explorer, ο Device manager τα βλέπει και λέει ότι δουλεύουν κανονικά, το Nero info tool τα διαβάζει μια χαρά. Μέχρι τη στιγμή που θα μπει το πρώτο δισκάκι. Τότε τελειώνουν όλα. Δεν ξεκινάει τίποτα, αν κάνεις κλικ επάνω στο drive λέει "please insert disk" κι ο Nero παύει να το βλέπει. Αν μπει στο παλιό drive, όλα κανονικά. Τι γίνεται, δεν μπορώ να καταλάβω....:120:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.