Jump to content



Απορίες περί multi-GPU


Prayer!

Recommended Posts

Είμαι σχετικά μπερδεμένος με το όλο θέμα multi-GPU...και εννοώ με το γενικό πλάνο σχεδίασης του multi-GPU(εντάξει τις διαφορές sli-crossfire τις ξέρω...)

Οι απορίες μου,είναι σχετικά με το τι αυξάνεται με την χρήση sli/crossfire,και τι κερδίζουμε πρακτικά απο την αύξηση αυτή?(γτ,καλό το μάρκετινγκ,αλλά καμιά φορά να ξέρουμε και αν αξίζει να σκάσουμε τα λεφτά μας σε κάτι που φαίνεται "ουάου",στις διαφημίσεις...)

Απο ότι ξέρω αυξάνεται το εύρος του διαύλου(δλδ,αν συνδιάσεις 2 MSI RX1950PRO-TD256E 256MB,θα έχεις ώς αποτέλεσμα ένα υποσύστημα γραφικών που αποδίδει σαν κάρτα γραφικών με 256mb ddr2,512bit)...

Όμως τι παίζει με τις συνολική συχνότητα πυρήνα και μνήμης?Θα μείνουν όσο τα αρχικά της κάθε κάρτας?(λογικά με την συχνότητα του πυρήνα αυτό συμβαίνει,όπως συμβαίνει και με τις συχνότητες των διπύρηνων...αλλά με την συχνότητα μνήμης?)

Επίσης,γνωρίζω ότι 2 256άρες κάρτες γραφικών,σε διπλή διάταξη,δν αποδίδουν όσο μία 512άρα με τα ίδια χαρακτηριστικά,όμως το σύστημα λογικά αξιοποιεί και τις δύο μνήμες,αλλά όχι απολύτως,ώστε να φτάνουν σε επιδόσεις μια 512'αρα,σωστά?Οπώτε αν ισχύουν τα παραπάνω: 256<2x256<512...σωστά?άρα μία 320,δν είναι πάντα χειρότερη από 2 256άρες με ίδια χαρακτηριστικά?

Τελευταία ερώτηση:Αν αποφασίσουμε να κάνουμε sli-crossfire,δν πρέπει να επιλέξουμε και το κατάλληλο σύστημα των καρτών μας?(γτ αν και οι δύο έχουν το κλασσικό fan/dual fan,τότε η κάρτα που θα είναι απο πάνω θα βγάζει όλο τον ζεστό αέρα στην αποκάτω,η οποία-λογικά-θ'ανεβάζει τρελλές θερμοκρασίες.Άρα τουλάχιστον στην κάρτα που θα μπεί απο πάνω,θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα,που να μην σπρώχνει τον ζεστό αέρα απο κάτω)

Αυτά τα λίγα:001:

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που γινεται με το sli-crossfire ειναι οτι ο φορτος για την προβολη των διαφορων γραφικων-εικονας μοιραζεται σε ισα μερη αναμεσα στις gpu. Πχ μπορει η μια καρτα να φροντιζει το πανω μισο της οθονης ενω η αλλη το κατω μισο. Ετσι ειναι φανερο οτι θα δεις αρκετα + και κυριως σε βαρια παιχνιδια οπου πιθανον η μια καρτα δεν θα μπορουσε να τα βγαλει περα φροντιζοντας να βγαλει ολα τα γραφικα του παιχνιδιου μονη της. Πρεπει οι καρτες να εχουν ιδια gpu

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.