Jump to content



Εκτυπωτής και φαξ


tacticalcube138

Recommended Posts

Ρε παιδιά είναι δυνατόν ένας εκτυπωτής που δουλεύει και ως φαξ (όχι δικτυακός) να μπορεί να σύνδέεται μέσω τηλεφωνικού κέντρου (με netmod κ.λπ.) ή όλοι συνδέονται με αναλογική γραμμή;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Όχι. αναλογική σημαίνει να μπορείς να βάλεις στο κέντρο σου ότι συσκευή θες του εμπορίου. Ψηφιακή σημαίνει το κέντρο να δουλεύει μόνο με τις συσκευές του ή να είναι συσκευές με οθόνη, κτλ, κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε αν θα βγάλω άκρη (όχι δεν φταίτε εσείς).

Εδώ υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο με netmod και γραμμή ISDN. Υπάρχει και ο εκτυπωτής HP Officejet 5610 (all-in-one). Θέλω να τον συνδέσω για φαξ. Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να ισχύουν και πως ξεχωρίζουν αναλογική και ψηφιακή γραμμή;

Link to comment
Share on other sites

Απ' αυτό που σου είπα παραπάνω. Τί extensions χρησιμοποιεί το κέντρο σου...; Ή ακόμα πιό απλά. Βάλε μιά απλή τηλεφωνική συσκευή επάνω σε μιά γραμμή του κέντρου σου. Αν δουλέψει, είναι αναλογικό, οπότε μπορείς να βάλεις επάνω και το φαξ. Αν όχι, ....

Link to comment
Share on other sites

Σωστός. Ερώτηση το ISDN είναι όταν μεταδίδεται ψηφιακό σήμα καθόλη τη διαδρομή και PSTN όταν παρεμβάλλεται και αναλογικό σήμα. Τί σχέση έχει αυτό με τις αναλογικές και τις ψηφιακές συσκευές και με την αναλογική και ψηφιακή γραμμή τηλεφώνου.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , για να ξεκαθαρίσουμε κάποιοα πράγματα.....

Το είδος της γραμμής δεν έχει καμμία σχέση με το φαξ απο την στιγμή που πέφτει πανω στο τηλεφωνικό κέντρο . Η γραμμή σταματάει εκεί είτε είναι απλή είναι ISDN. To T/K ( Τηλεφωνικό Κέντρο) με την σειρά του δίνει σήμα σε συσκεύες και διαχειρίζεται τις κλήσεις. Οι γραμμές του Τ/Κ χωρίζονται σε αναλογικές και ψηφιακές. Στις αναλογικές γραμμές μπορέις να βάλεις ότι συσκευή απλή θέλεις , ότι θα έβαζες δηλαδή και σε μια γραμμή ΟΤεΕ , συνεπώς και το ΦΑΞ. Στις Ψηφιακές γραμμές ΄παίνει μόνο συσκευή ψηφιακή του ίδιου κατασκευαστή με το Τ/Κ γιατί σε αυτό πέρα απο το σήμα της γραμμής περνανε και άλλες πληροφορίες οπως αναγνώριση κλήσης , Voice mail , κατάσταση άλλων εσωτερικών , τρισδιάσκεψη κλπ κλπ.

Στην περιπτωση σου έχουμε λοιπον:

---- Κάποιες γραμμές ΟΤΕ , PSTN ή ISDN που πέφτουν πάνω στο Τ/Κ.

---- Εσωτερικά νούμερα που δίνει το Τ/Κ (Extensions) σε διάφορα γραφεία. Κάποια απο αυτά είναι αναλογικά , κάποια ψηφιακα. ΔΣυνήθως της τηλεφωνήτριας είναι ψηφιακό γιατί έχει και την κονσόλα των εσωτερικών.

----- Ένα ΦΑΞ . Αυτό πρέπει να πέσει είτε σε αναλογική του ΟΤΕ είτε σε αναλογική γραμμήτου Τ/Κ.

Τώρα πάμε στις εξής περιπτώσεις....

Α. Ανεξάρτητα απο οποιαδήποτε γραμμή έχεις ΟΤΕ βάζεις το ΦΑΞ σε ενα διαθέσιμο εσωτερικό ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ . Ενα το κρατούμενο απο εδώ έχουμε αρκετές περιπτώσεις που θα δούμε παρακάτω..

ή

Β. Το βάζεις σε μια γραμμή ΟΤΕ παράλληλα με το Τ/Κ , είτε στην PSTN είτε παράλληλα σε μια απλή της ISDN . Θα δουλέψει αλλά θα πρέπει να ορίσεις κατάλληλα το χρόνο απάντησης του ΦΑΞ αν η γραμμή είναι και για να απαντάει κάποιος , όχι αποκλειστικά για φαξ. Το κέρδος σε αυτήν την συνδεσμολογία είναι ότι οταν δεν χρησιμοποιείται το φαξ μπορεί να την χρησιμοποιεί το Τ/Κ και οτι αν χαλάσει/κλείσει το Τ/Κ αυτό συνεχίζει να δέχεται κανονικά.

Πάμε πάλι στην Α περιπτωση....

Υποπεριπτώσεις......

1. Σε ένα απο τα νούμερα που πέφτουν στο Τ/Κ έχει ορισθει σαν αποκλειστικά FAX. Προγραμματίζεις λοιπόν το Τ/Κ να χτυπάει στο εσωτερικό του φαχ οταν χτυπάει το συγκεκριμένο νούμερο.

2.Αν δεν έχει ορισθεί κάποιο τηλέφωνο σαν φαξ απλά αν κάποιος θέλει να στείλει σε οποιοδήποτε αριθμό τότε προγραμματίζεις το φαξ να ανοίγει σε 1-2 χτυπήματα οπότε ο οποιοσδηποτε χρήστης θέλει να λάβει φαξ απλά κάνει transfer την γραμμή στο συγκεκριμένο εσωτερικό και αυτό θα ξεκινήσει αυτόματα. Ο καλών θα ακούσει το σήμα φαξ και θα πατήσει το κουμπί send.

3. Αν δεν ειναι κάποιος καλών που θέλει να στείλει ένα φαξ αλλα΄ένα μηχάνημα που στέλνε αυτόματα τότε με το που θα απαντήσει η reception ή κάποιος άλλος χρήστης και ακούσει τον ήχο του fax τοτε με την σειρα του άμεσα το μεταφέρει στο εσωτερικό του φαξ ώστε να λάβει το εισερχόμενο

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις Α το φαχ στέλνει κανονικά αρκεί να μπει μπροστά απο το αριθμό κλήσης το νούμερο για την εξωτερική γραμμή.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός αλλιώς στειλε μου πμ να τα πούμε από το τηλέφωνο...

Link to comment
Share on other sites

Σωστός, έγινες κατανοητός (ερωτήσεις μπορεί να προκύψουν).

Για τους φίλους που παρακολουθούν:

PSTN και ISDN είναι και οι δύο ψηφιακές γραμμές, αλλά ή δεύτερη υπερτερεί διότι είναι πλήρως ψηφιακή και επίσης επιτρέπει δύο κανάλια ταυτόχρονα.

Ερώτηση: πως οι PSTN, ISDN μετατρέπονται σε αναλογικές γραμμές για την εξυπηρέτηση αναλογικών συσκευών;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι ακριβως...

H pstn είναι αναλογική γραμμή , απλά πλέον τα κέντρα του OTΕ είναι ψηφιακά και έχει αλλάξει ο τρόπος χρέωσης . Το μόνο κέρδος είναι η αναγνώριση κλήσης , μια συνδιασκεψη και κάποιοες άλλες ψηφιακές παροχές.

H ISDN Είναι καθαρά ψηφιακή γραμμή γιατι χρειάζεσαι το νετμοδ να δουλέψει . Στην ISDN πέρα απο τις ψηφιακές παροχές μπορείς να έχεις και κάποιες παραπάνω όπως DDI ISDN , δηλαδή 10 νούμερα εικονικά όπου μόνο τα 2 μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα και πάντα σε συνεργασία με τηλεφωνικό κέντρο.

Τώρα , όπως είπα και πρίν , μην μπερδευεις τις γραμμές του ΟΤΕ με το Τ/Κ. Σκέψου το T/K σαν ένα τεράστιο μοντεμ ή DSL router. Μπορεί πχ ο ρούτερ να παίρνει DSL )( 768 , 1Mbit , 12 Mbit) αλλά δίνει 100 Mbit στους υπολογιστές. Επίσης ο ρουτερ μπορεί να δουλέψει το δικτυο και χωρίς γραμμή DSL.

Για να το κάνουμε πιο εξειδικευμένο. Το Τ/Κ χωρίζεται σε μέρη. Χοντροκομμένα είναι:

->Το λειτουργικό όπου εκει αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις του κέντρου καθώς και το πρωτόκολλο επικοινωνίας των εσωτερικων συσκευών , η διαχείρηση των εξωτερικων γραμμών και η λειτουργία/επικοινωνία των εξαρτημάτων του.

->Οι κάρτες επέκτασης των Εξωτερικών γραμμων. Είναι το κομμάτι που διαχειρίζεται τις γραμμές του ΟΤΕ . Κάθε Τ/Κ ξεκινάει με ενα Onboard συνήθως κυκλωμα για συγκεκριμένες γραμμές και έχει αναμονές για επεκταση. Υπάρχουν ειδικές κάρτες για απλές γραμμές , ISDN ακόμα και Ευθείες των 30 γραμμών.

-> Οι κάρτες για τα εσωτερικά νούμερα. Και πάλι κάθε Τ/Κ ξεκινάει απο μια onboard συνήθως κάρτα ενος βασικού αριθμού εσωτερικου η οποία μπορει να επεκταθει. Οι κάρτες χωρίζονται σε ψηφιακές και αναλογικές. Ο λόγος οπου κάποιοι θέλουν να βάζουν αναλογικές γραμμές είναι κυρίως για το κόστος των συσκευών και αφετέρου γιατί δεν χρειάζονται ολοι οι συνομιλητές τις ψηφιακές ευκολίες.

->Το τροφοδοτικό και το σύστημα μπαταριών για περίπτωση διακοπής.

Έτσι το Τ/Κ αυτό που κάνει στην ουσία είναι να παίρνει μια εισερχόμεη γραμμή αποτον Οτε , ότι και να είναι αυτή , και να την δρομολογεί στο αντίστοιχο εσωτερικό που του έχουμε ορίσει με προγραμματισμό. Αντίστοιχα κάθε συσκευή , ψηφιακή ή αναλογικη, μπορεί είτε να επικοινωνήσει με άλλη συσκευή ή να καλέσει μια εξωτερική γραμμή.

Ετσι το Τ/Κ μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς καθόλου γραμμές ΟΤΕ , μόνο για εσωτερική επικοινωνία μεταξύ τμημάτων ή γραφείων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.