Jump to content



pc with av reciever


KOSTAS4_XT

Recommended Posts

Επειδή κουράστηκα με τις ψεύτικες προτάσεις "ήχου" (όπως τον αποκαλεί τουλάχιστον αυτόν τον θόρυβο - για να μην μιλήσω για την ΑΠΙΣΤΕΥΤΙΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ υποστήριξη και ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ σωστών Drivers και software) που μας προσφέρει η creative, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Dolby Digital 5.1 και DTS, προχώρισα στην αγορά ενος ενισχυτή με DD και DTS decoders και σετ ηχείων της ίδιας εταιρείας.

Η σύνδεση έγινε με optical cable στην on-board κάρτα ήχου της μητρικής RealTek ALC850.

Όλα ακούγονται υπέροχα.

Αλλά το θέμα στο οποίο θέλω να δώσω βάρος είναι το GAMING με το συγκεκριμένο "πακέτο" PC+AV RECIEVER μεσω οπτικης ίνας.

-------------ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!!-----------

Για να πάρουμε πολυκάναλο ήχο απο τα παιχνιδάκια μας δεν αρκεί το παραπάνω "σκηνικό". Πιο συγκεκριμένα, αυτό που "χαλάει" τα πράγματα, είναι η sound card. Γιατι?

Ο λόγος είναι η έλλειψη υποστίριξης της τεχολογίας ""DOLBY DIGITAL Live"", η οποία, έχει την δυνατότητα να μετατρέψει το ηχιτικό περιεχόμενο ενος παιχνιδιού απο 2καναλο σε πολυκαναλο και να το στείλει σε μορφή πλεον 5.1 στον ενισχυτή μας (όπου και θα ανάψουν όλα τα λαμπιόνια και φρου φρουρια του ενισχυτή μας όπου θα μας υποδειλώνει ότι πλέον ακουμε TRUE DOLBYDIGITAL 5.1 ήχο!!).

Η τεχνολογία αυτή δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΗΣΙΜΗ σε ηχεία που συνδέονται αναλογικά στην κάρτα ήχου μας (τα κλασσικά πράσινα+πορτοκαλι+μαύρα καλώδια) γιατί απλά, δεν χρειάζεται να γίνει κάποια τέτοια μετατροπή. Επίσης εννοείται πως πρέπει να υπάρχει πλήρης υποστήρηξη του ραδιοενισχυτή μας γύρω απο το Dolby Digital 5.1.

Υπάρχει και η αντίστοιχη τεχνολογία απο την πλευρά του DTS με την ονομασία DTS-Connect.

Για παράδειγμα στη δική μου περίπτωση, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ είναι αδύνατον να πάρω απο παιχνίδι πραγματικό 5.1 ήχο. Πάντα θα ανάβουν ΜΟΝΟ τα "L" + "R" κανάλια στον ενισχυτή μου. Η λύση είναι η απόκτηση μιας κάρτας ήχου με τεχνολογία Dolby Digital LIVE για να μπορέσει να μου στείλει πολυκάναλο σήμα μεσω SPIDF (οπτικο σε μένα).

ΠΡΟΣΟΧΗ, μην μπερδευτείτε με το Dolby Digital. Δεν χρειάζεστε κάρτα ήχου εφοδιασμένη με την τεχνολογία Dolby Digital LIVE για να ακούσετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ DOLBY DIGITAL 5.1 απο τον ενισχυτή σας!!!! Είναι διαφορετικό το θέμα!! Τις ταινίες που είναι γραμμένες με ήχο Dolby Digital 5.1 ή Dts θα τις ακούτε κανονικά - όπως και εγώ.

Μερικές κάρτες ήχου με την τεχνολογία Dolby Digital LIVE είναι οι παρακατω:

http://www.auzentech.com/kiosk/product_inferno.php

http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php

http://www.auzentech.com/site/products/x-meridian.php

http://www.auzentech.com/site/products/x-plosion.php

http://www.auzentech.com/site/products/x-mystique.php

Από ότι έχω διαβάσει το Dolby Digital LIVE το έχουν και οι περισσότερες νέες μητρικές με HD AUDIO, όπως o παρακάτω codec:

ADI AD1988B (Blitz Formula, P5K PREM etc.)

Α! και φυσικά να μην ξεχάσω την πολυλατρεμένη SoundStorm της nVidia. ΚΙ ΟΜΩΣ!! :-) Την οποία την πουλησα..

.....Άλλο ένα μάθημα που πήρα για να καταλάβω οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ αυτά (αλλά και αυτές :090: ) που αξίζουν.

Πληροφορίες για το Dolby Digital LIVE:

http://www.dolby.com/consumer/technology/dolby_live.html

Τσιου τσίου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.