Jump to content



Πρόβλημα με Cold Cathode Lights


nickstamat

Recommended Posts

(Ελπίζω να το έβαλα στη σωστή κατηγορία! :...: )

Πρόσφατα πήρε ένας φίλος μου ένα σετ με 2 CCL (Cold Cathode Lights) από το Multirama. Είναι της A.C. Ryan. Τα τοποθέτησε, τα συνέδεσε και άνοιξε το PC. Οι λάμπες δεν είχαν δυνατό φως, ίσα που φώτιζαν. Τέλος πάντων, όλα ωραία και καλά, αυτός ενθουσιασμένος που έβλεπε τον Tt POLO 735 να φωτίζεται και, μετά από 5-10 λεπτά, ξαφνικά ακούστηκε ένα ΤΣΑΦ και έσβησαν τα CCL. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα μύριζε κάτι καμένο. Μετά από αυτό δεν ξανάναψαν τα CCL. Τα πάει πίσω στο μαγαζί, του δίνουν άλλα. Και αυτά το ίδιο! Τι μπορεί να φταίει; Είναι τόσο μάπα η A.C.Ryan;

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, εγώ είχα πάρει παλιότερα ένα σετ κόκκινες από τα Multirama (δεν θυμάμαι αν ήταν ίδιας μάρκας) και δεν είχα κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Δεν τις είχα δουλέψει και πολύ καιρό βέβαια γιατί δεν μου άρεσε το κόκκινο τελικά :p .

Link to comment
Share on other sites

ενας φιλος που πηρε ac ryan απο μουλτιραμα δεν ειχε προβλημα......μηπως ο φιλος σου δεν συνδεσε σωστα τα μολεξ?????μηπως καποιο δεν κανει καλη επαφη?????το μονο ενδεχομενο να μη φταιει το πισι του φιλου σου ειναι να πεσατε σε ελλατωματικα κομματια.....(παρτιδα)...απο ποιο μουλτιραμα εαν επιτρεπεται?????

Link to comment
Share on other sites

Ο φίλος μου αυτός είναι ο ATi. Του έκανα μια εξυπηρέτηση και άνοιξα εγώ το thread. Παρακαλώ πολύ ο ATi να γυρίσει επιτέλους από το φροντιστήριο για να μας απαντήσει! :laughing: :laughing: :p :P

Link to comment
Share on other sites

Ο φίλος σας ο ATi επιτέλους γύρισε από το φροντιστήριο ( Πω, πω το κεφάλι μου) και σας πληροφορεί ότι τα Cold Cathode Lights ήταν αγορασμένα από το Multirama στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, Αθήνα (κοντά στην Γλυφάδα για όσους είναι εκτός). Το molex έχω την εντύπωση ότι δεν γίνεται να τα σύνδεσα 2 φορές λάθος (ε, παραπάει!)

Link to comment
Share on other sites

Το molex δεν μπορεί να το έβαλε λάθος, γιατί έιναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπαίνει μόνο με έναν τρόπο. Πρέπει να βάλει κανείς πάρα πολλή δύναμη για να το συνδέσει αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Ρε sorry αλλά σκεφτείτε λίγο λογικά πριν απαντήσετε!

1. Να έβαζε λάθος το molex αποκλείεται γιατί μπαίνει μόνο με ένα τρόπο και δε νομίζω να μην το καταλάβαινε αν πήγαινε να το βάλει ανάποδα.

2. Αποκλείεται επίσης να φταίει το οτι είναι υπερφορτωμένο το τροφοδοτικό. Αν ήταν δεν θα επηρεάζονταν μόνο οι λάμπες αλλά όλο το σύστημα και επίσης δεν είναι αυτή αιτία να καούν.

Το πιθανότερο είναι να έπεσες σε ελατωματική παρτίδα. Για να είσαι σίγουρος, όταν ξαναπάρεις δοκίμασέ τες πρώτα σε κάποιο άλλο PC και μετά στο δικό σου. Αν καούν στο πρώτο, φταίνε οι λάμπες. Αν καούν στο δεύτερο κάτι δεν κάνεις σωστά ή έχεις πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Αν δεν καούν καθόλου, τη γλίτωσες! :p

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι και τις δύο φορές οι λάμπες σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από 5-10 λεπτά, άρα μάλλον η παρτίδα είναι ελλατωματική. οπότε θα πάω την Τρίτη στο Multirama για ακόμη μία αλλαγή... θαβαρεθούν να με βλέπουν!:devil:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.