Jump to content



Αγορά HDDVD writer η απλά DVD writer;


Recommended Posts

Όπως λέει και ο τίτλος, ψάχνω να βρω drive για το laptop μου, στην αγορά βρίσκω κυρίως LG από DVD writer 50-70Ευρώ και ένα Toshiba HDDVD με 250Ευρώ. Αξίζει να αγοράσω το Toshiba; Τα LG δεν τα εμπιστεύομαι γιατί είχα σε IDE ένα και μου άρχισε να μην γράφει σωστά τα DVD σχετικά γρήγορα, μετά από τα πρώτα 200DVD σε διάστημα 4 μηνών. Τι αλλά προτείνεται; Έχω το Acer travelmate 4500.

Σκέπτομαι να του αλλάξω και το σκληρό δίσκο, τώρα έχει 40GB(ATA υποθέτω). Είχα 80GB WD 2.5 για να κάνω backup σε φίλο μου αλλά ο μετατροπέας EIDE 2.5 > 3.5(που μπαίνει μεταξύ καλωδίου και δίσκου) δεν βοήθησε για να βάλω το δίσκο σε σταθερό PC, συγκεκριμένα δεν αναγνωριζόταν.

Υπάρχει όριο στην συμβατότητα δίσκου από laptop να μπει σε desktop; Τι άλλο μπορώ να βρω; ΒTW σε λίγο θα βάλω τον 40άρι για να τον κάνω ghost(να δω και τι πρωτόκολλο είναι). Μέχρι 60GB που δοκίμασα τα υποστηρίζει ο μετατροπέας. Απλά ο καινούριος δίσκος που θα αγοράσω τον θέλω για backup λόγους να μπορώ να τον συνδέσω και στο σταθερό.

Στην αγορά βρίσκω κυρίως 5400rpm, θέλω να είναι απόλυτα αθόρυβος και να μην ακούγεται. Από GB ψάχνω 80-160(αν τυχόν πάθει κάτι ο 40άρης).

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που το blu ray για εμένα είναι απλησίαστο σε κόστος και ανούσιο, το HDDVD με βολεύει καλύτερα(και το ποιο σημαντικό: φτηνότερα αναλώσιμα). Τα 250Ευρώ που έχει το drive είναι πολύ καλή τιμή απλά πρέπει για την ώρα να βολευτώ με ένα εξωτερικό dvd-rom που έχω μέχρι να μαζέψω τα λεφτά.

BTW από σκληρό δίσκο έχει δοκιμάσει κανείς τον WD1600BEVE η τον Toshiba 100GB/16MB cache; Θα ψάξω και κάνα review αν έχει που να μετράν τα db και την ταχύτητα. Η Toshiba είναι καλή στο χώρο των σκληρών δίσκων;

Άκυρο : Το Toshiba που λέω με τα 250 ευρώ είναι τελικά HDDVD reader, και DVD/CD writer, άρα άκυρο, θα σκεφτώ μεταξύ NEC και Samsung τι θα πάρω. Ποιο προτείνεται; Οι υποδοχές στα drive είναι διαφορετικές για την κάθε εταιρία ή ίδιες;(για slim αντιγραφικά για το acer πάντα).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.