Jump to content



Περιεργο Προβλημα


graphist83

Recommended Posts

καλησπερα

Εχω ενα προβλημα με το pc μου και δεν εχω βρει την πηγη του. Μετα απο λιγο που το ανοιγω μαυριζει η οθονη και μετα απο 2 3 δευτερολεπτα επανερχεται.Μερικες φορες δεν επανερχεται καθολου, αλλες φορες παγωνει.Παρατηρισα οτι το κανει και με το που ανοιξω τον υπολογιστη και οχι μετα απο ωρα. Επισης η CPU και η vga δεν ζεστενονται ιδιαιτερα. Δια της αφης οι ψυκτρες τους ειναι σχετικα κρυες.

Εχει κανεις ξαναδει κατι τετοιο???

Link to comment
Share on other sites

Το εχω δει προσφατα σε καρτα γραφικών ..Οι πυκνωτές της ήταν ελαφρός φουσκωμένοι και η οθόνη ανοιγόκλεινε χωρίς λόγο :032:

Αυτό δύσκολα να συμβαίνει πια, εκτός αν είναι παλιά η κάρτα πιθανώς. Υπήρχε μια εποχή η ιστορία με κακής ποιότητας πυκνωτές από Ταιβανέζους κατασκευαστές (είχανε κλέψει ελλειπή φόρμουλα κατασκευής).

Ήταν η λεγόμενη Capacitor Plague

Αλλά σήμερα το φαινόμενο έχει εκλείψει... Εκτός αν ήταν ελαττωματικοί από την αρχή οι πυκνωτές...

Πάντως χωρίς specs του συστήματος δεν κάνουμε τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον το συστημα εχει ως εξης

Intel prescott 3,2, mobo msi 865 PE Fisr, 1gb ram kingston, Vga msi 4800 gt, PSU 420W noname, 2 καρτες ηχου 1 soundblaster live και 1 emu 1212, 1 καρτα tv pineacle stereo.

Οι επαφες και ολα μεσα ειναι οκ.Σκεφτομαι η καρτα γραφικων τα παιξε η θελει η cpu ανανεωση σιλικονης. Μπορει να ξεραθηκε η παλια.

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε αυτό που είπε και ο MUL. Έλεγξε οπτικά τους πυκνωτές ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ σε board και VGA. Αν δεις φουσκωμένους ή ακόμα χειρότερα με διαρροή ηλεκτρολύτη.. έχεις πρόβλημα με "πεθαμένους" πυκνωτές ή έστω στα τελευταία τους. Αν ισχύει αυτό πας για αλλαγή του εξαρτήματος με το πρόβλημα... Αν όχι, ψάχνουμε κάτι άλλο.

Πάντως η ηλικία του συστήματος πέφτει ακριβώς στην εποχή του capacitor plague. Είχα κι εγώ πρόβλημα με μία VGA (Leadtek) και ένα board MSI, αλλά γενικά το φαινόμενο συνέβαινε αδιακρίτως κατασκευαστή γιατί ήταν en masse, καθότι συνέβαινε σε όλους σχεδόν τους Ταιβανέζους κατασκευαστές πυκνωτών (οι Ιαπωνικοί δεν είχαν ΠΟΤΕ τέτοια προβλήματα, keep that in mind)...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μετα απο πολυ διεξοδικό οπτικο ελεγχο που εκανα σε καρτα γραφικών και mobo δεν ειδα κανένα εξάρτημα να εχει καποια φθορα. Ειδικα κοίταξα ολους τους ηλεκρολυτικους για τυχον ανωμαλίες και ειναι ολοι οκ. Μαλιστα οι περισσότερου ειναι της Sanyo. άωρα αμα το σύστημα μου ετυχε κακης διαλογής εξαρτημάτων γενικά ελπιζω να αφορα μονο τους πυκνωτες καθως τα περισσότερα εξαρτήματα ειναι τυπου SMD (επιφανειακής στήριξης) και ειναι ακατόρθωτο να δω τυχών βλαβες σε αυτα. Ποσο μάλλον αντικατάσταση.Λεω να το κανω φυλλο και φτερο να το ξεσκονίσω να βαλω νεα σιλικόνη στην cpu και δοκιμάζω και μια αλλη vga. Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά για την ιστορία και γενικά προς ενημέρωση του forum το πρόβλημα επιλύθηκε και μάλιστα ανέξοδα. Είχε ξεκουμπώσει η ψήκτρα της cpu μόλις μισό χιλιοστό. Την πίεσα και έκανε το χαρακτηριστικό κλικ του κουμπώματος (βλέπε socket 478). Απο τότε το πρόβλημα λύθηκε τελείως.

Sorry για την αναστάτωση αλλά φαινόταν μια χαρά. Μόλις άρχισα να ξηλωνω το μηχάνημα το αντελήφθην.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.