CityRebel Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Θα προχωρήσω σε αγορά PC ,αλλά έχω συναντήσει κάποιους "φιλοσοφικούς" σκόπελους σε αυτή την κατεύθυνση:112: 1- 8800gt ή hd 3870;; Όσες παρουσιάσεις έχω δει είναι υπέρ της πρώτης ,αλλά υπάρχουν και πολλές που ισχυρίζονται ότι η σχέση τιμής/απόδοσης είναι καλύτερη της δεύτερης..(μιλάμε για μονή διάταξη πάντα)2-Έχω πελαγώσει λίγο με τις μητρικές.Να επενδύσω σε κάποια λίγο πιο ακριβή για να εξασφαλίσω το μέγιστο δυνατο χρόνο αναβαθμισιμότητας του PC ή κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και να πάω για μια πιο φτηνή για να μην κλαίω τα -Ε- μετά;Σκεφτόμοιυν την Asus M3A32-MVP,η οποία έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά,έχει δεχτεί καλές κριτικές ,αλλά παραδόξως κανείς δεν την βάζει στις πρώτες εποιλογές του,τι νομίζετε κ εσείς;3-Μπορείτε να μου προτείνετε και κάποιο κουτί μιας και φτάσαμε στην τρίτη παράγραφο του thread:D ;Αξίζει να πάω από 8800gt σε hd3870 ωστέ να δώσω τη διαφορά σε ένα καλύτερο κουτί(σκεφτόμουν τα 2 μοντέλα Armor της Thermaltake)Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
spiderdim1442169203 Δεκέμβριος 31, 2007 #2 Δεκέμβριος 31, 2007 Θα προχωρήσω σε αγορά PC ,αλλά έχω συναντήσει κάποιους "φιλοσοφικούς" σκόπελους σε αυτή την κατεύθυνση:112: 1- 8800gt ή hd 3870;; Όσες παρουσιάσεις έχω δει είναι υπέρ της πρώτης ,αλλά υπάρχουν και πολλές που ισχυρίζονται ότι η σχέση τιμής/απόδοσης είναι καλύτερη της δεύτερης..(μιλάμε για μονή διάταξη πάντα)2-Έχω πελαγώσει λίγο με τις μητρικές.Να επενδύσω σε κάποια λίγο πιο ακριβή για να εξασφαλίσω το μέγιστο δυνατο χρόνο αναβαθμισιμότητας του PC ή κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και να πάω για μια πιο φτηνή για να μην κλαίω τα -Ε- μετά;Σκεφτόμοιυν την Asus M3A32-MVP,η οποία έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά,έχει δεχτεί καλές κριτικές ,αλλά παραδόξως κανείς δεν την βάζει στις πρώτες εποιλογές του,τι νομίζετε κ εσείς;3-Μπορείτε να μου προτείνετε και κάποιο κουτί μιας και φτάσαμε στην τρίτη παράγραφο του thread:D ;Αξίζει να πάω από 8800gt σε hd3870 ωστέ να δώσω τη διαφορά σε ένα καλύτερο κουτί(σκεφτόμουν τα 2 μοντέλα Armor της Thermaltake)Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!θα πας σε amd απο οτι βλεπω....(λογω μητρικης)θα ασχοληθεις με Overclocing?αν οχι τοτε να παρεις μια πιο φτηνη μητρικηαλλα απο την αλλη αν θες να ασχοληθεις με Overclocing τοτε καλυτερα να παρεις intel....
CityRebel Δεκέμβριος 31, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 31, 2007 Κάποια στιγμή σίγουρα ,αλλά οι πιο φτηνές είναι προηγούμενης τεχνολογίας έχω την εντύπωση.. Σαν ποια θα πρότεινες με intel chipset που να επιτρέπει crossfire(για να έχω την επιλογή αργότερα);
MadCatMk21442169156 Δεκέμβριος 31, 2007 #4 Δεκέμβριος 31, 2007 1) Δώσε μας budget =P2) Ψηφίζω (όπως πάντα 8800GT) : http://www.hwbot.org/hardware.compare.do?type=gpu&id=1233_1&id=1236_1Πρόσεξε κάτω στο OC.3) Αφού πας σε OC, Αbit IP35 PRo (αν πας σε intel)που πλέον είναι νομίζω η καλύτερη Motherboard για OC, του budget-concious χρήστη..Aλλά, μιας και δεν πας σε intel, ποιον επεξεργαστή κοιτάς και γιατί;4) Armor από τα καλύτερα κουτιά - τα έχουν πολοί - αρνητικά σχόλια δεν έχω ακούσει, αλλά αν δε θες να δώσεις τόσα εκεί, υπάρχουν και φθηνότερες, επίσης καλές λύσεις. Καλό θα ήταν να μη φύγεις από τα full tower..
CityRebel Δεκέμβριος 31, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 31, 2007 -Το μπάτζετ είναι στα 1100 ευρά ,χωρίς οθόνη,ηχεία κλπ περιφερειακά,θα κρατήσω τα παλιά μου,τα μπαρουτοκαπνισμένα :024: -Περι επεξεργαστη δε πολυσκοτιζομαι ,θα προτιμούσα μεν να πάω προς intel μεριά λογω του πολύ συμφέροντος quad 6600 ,αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λογια περι απόδοσης και για την άλλη πλευρα τους amd.Κατά βάση πρώτα με νοιάζει η ποιότητα της mobo κι έπειτα του επεξεργαστή γιατι απ'ότι έχω ψυλλιαστεί τρελές διαφορές δεν υπάρχουν όσον αφορά την gaming απόδοση τους.-Τι θα'πρεπε να δωσω μεγαλύτερη βάση να έχει μια mobo;Πολλές usb;Να δέχεται μεγάλη ποσότητα RAM;(έως 16GB έχω βρει)Τις PCI κλπ slots της;
spiderdim1442169203 Δεκέμβριος 31, 2007 #6 Δεκέμβριος 31, 2007 1100€!!! παιρνεις τον quad της intel... την abit για μητρικη που την εχουν ολοι... αυτα τα δυο εχουν λιγοτερο απο 400€ νομιζω. αν παιζεις παιχνιδια παιρνεις μια 8800gt για μνημες κανενα 100αρι προτεινω να δωσεις... μια καλη ψυχτρα των 40€ το πολυ τροφοδοτικο προτεινω το Etasis 650W μια προχειρη σουμα εγω σαν Δημητρης κατι τετοιο θα επερνα πανω κατω...
MADKiller7 Δεκέμβριος 31, 2007 #7 Δεκέμβριος 31, 2007 Δηλαδη βρε spiderdim με μηχανημα σαν το δικο σου αλλα πιο δυνατη καρτα το παιδι δεν θα παιζει παιχνιδια,ειπε μεχρι 1100 ευρω,μπορει να δωσει και πιο λιγα.Quad και abit,αμα δωσει ενα 200αρι για 6000+ και μητρικη λες και δεν θα παιζει τσιτα τα παιχνιδια,πιο πολυ διαφορα θα δει με CF 2*3850 παρα με τον quad αμα θελει game pc.
MadCatMk21442169156 Δεκέμβριος 31, 2007 #8 Δεκέμβριος 31, 2007 Δηλαδη βρε spiderdim με μηχανημα σαν το δικο σου αλλα πιο δυνατη καρτα το παιδι δεν θα παιζει παιχνιδια,ειπε μεχρι 1100 ευρω,μπορει να δωσει και πιο λιγα.Quad και abit,αμα δωσει ενα 200αρι για 6000+ και μητρικη λες και δεν θα παιζει τσιτα τα παιχνιδια,πιο πολυ διαφορα θα δει με CF 2*3850 παρα με τον quad αμα θελει game pc.2x3850;;Το παρατραβάμε νομίζω τώρα.. η σύνθεση του spiderdim νομίζω είναι μια χαρά. Και με Cellshock ακόμα καλύτερα..Δε βλέπω την ανάγκη για 2 κάρτες γραφικών μιας και το PC δεν είναι μόνο παιχνίδια, έτσι..;Ας μας πει το παιδί γιατί ενδιαφέρεται περισσότερο... =/
Candyman1442169163 Δεκέμβριος 31, 2007 #9 Δεκέμβριος 31, 2007 Μία πρόταση στα 1017 ευρώ: AMD x2 6000+, 4gb ram, 8800gt 512mb, δύο 320άρηδες WD, και SLI board. Και αν θες στο μέλλον αναβαθμίζεσαι σε Phenom στο ίδιο board... Τώρα αν θες να πάς σε intel, πήγαινε σε Intel. Είναι απλά μια πρόταση....
spiderdim1442169203 Δεκέμβριος 31, 2007 #10 Δεκέμβριος 31, 2007 Δηλαδη βρε spiderdim με μηχανημα σαν το δικο σου αλλα πιο δυνατη καρτα το παιδι δεν θα παιζει παιχνιδια,ειπε μεχρι 1100 ευρω,μπορει να δωσει και πιο λιγα.Quad και abit,αμα δωσει ενα 200αρι για 6000+ και μητρικη λες και δεν θα παιζει τσιτα τα παιχνιδια,πιο πολυ διαφορα θα δει με CF 2*3850 παρα με τον quad αμα θελει game pc.ειπε πως θελει να ασχοληθει με o/cing ο ανθρωπος.....ετσι και αλλιως μια προταση εκανα...
MADKiller7 Δεκέμβριος 31, 2007 #11 Δεκέμβριος 31, 2007 2x3850;;Το παρατραβάμε νομίζω τώρα.. η σύνθεση του spiderdim νομίζω είναι μια χαρά. Και με Cellshock ακόμα καλύτερα..Δε βλέπω την ανάγκη για 2 κάρτες γραφικών μιας και το PC δεν είναι μόνο παιχνίδια, έτσι..;Ας μας πει το παιδί γιατί ενδιαφέρεται περισσότερο... =/Αν παιρνει τον quad με προοπτικη καλυτερος στα παιχνιδια,μεγαλυτερη διαφορα θα καταλαβει με 2 vga.o/c κανεις με οτι θες για να μαθεις,αλλο το ποιος ανεβαινει πιο πανω,δεν νομιζω με τον quad να μαθεις καλυτερα O/c απο εναν X2,ασε που κλοκαρουν διαφορετικα ως προς τον τροπο.spiderdim μα δεν ειπα οτι δεν ηταν προταση :033:Συμφωνω αρκετα με την προταση του Candyman με 2 αλλαγες,μια μητρικη με 790 και μια 3870 512ΜΒ
spiderdim1442169203 Δεκέμβριος 31, 2007 #12 Δεκέμβριος 31, 2007 CityRebel εγώ έχω amd και δεν έχω κανένα όφελος αν πάρεις intel...αν θες να κάνεις o/cing (αλλά να ασχοληθείς, όχι κάνω τώρα και μετά του αγίου ποτέ) να πάρεις Intel κατε με...αλλιώς να παρεις amd που ξεσκιζουν εξίσου καλά οι cpu οπως της Intel αλλα υστερουν στο o/cing(σε όλα τα αλλα ειναι τα ίδια και για να βαλω φωτια μπορει και καλυτεραααα)...το θεμα ειναι εσυ τι θες?εγω πχ...το pc που πηρα(κοιτα υπογραφη) δεν θελει τιποτα αλλο!ειναι τελειο!:033: σοβαρα τωρα παιχνιδια μια χαρα παιζω με την 8600 αλλα εσυ θα παρεις 8800 γιατι εχεις το μπατζετ!πες με σιγουρια τι θες να κανεις.... και θα την βρουμε την ακρη:001: ααααοπως ειπε και ο φιλος μου ο Νικος (candyman) αν παρεις amd μετα θα μπορεις να βαλεις ενα phenom χωρις να αλλαξεις ολο το συστημα...
stred Δεκέμβριος 31, 2007 #13 Δεκέμβριος 31, 2007 Λοιπόν να και η δική μου x-fire πρόταση: επεξεργαστή έβαλα τον Ε4500 και μια καλή ψύχτρα(btf90) οπότε θα μπορεί να τον πάει στο πολύ χαλαρό στα 3.3+ (δεν έβαλα quad core καθώς πιστεύω οτι εκεί καλύτερα να περιμένει τους penryn) μητρική με Χ38 και 2χpci-e(x16) 2x3870 (gigabyte γιατί μόνο αυτές είχε το e-shop) κουτί το sharkoon είναι οικονομικό έρχεται έτοιμο με 1 12άρι και 1 25άρι! ανεμιστήρα και μπορεί να του βάλεις 1 ακόμα 12αρι.. επίσης μπροστά έχεις 4 usb. όλα αυτά με gaming in mind αλλά και o/cing.. για μένα σε dual core τσάμπα λεφτά είναι οτιδήποτε πάνω απο Ε4xxx
tsif Δεκέμβριος 31, 2007 #14 Δεκέμβριος 31, 2007 Εάν σκοπεύεις να δώσεις 1100E τότε quad 240ip35pro 120etasis 80RAM 80 ( g.skill τα έχω παραγγείλει )mugen 382X250 raid 0 1308800 GTS 289dvd-rw 30κουτάκι 100Ε1107 Ε και νομίζω ότι είσαι ΤΟΡ.... για αρκετό καιρό .......Από εμένα τίποτα λιγότερο σε αυτά τα χρήματα που διαθέτεις.
CityRebel Ιανουάριος 1, 2008 Author #15 Ιανουάριος 1, 2008 Κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες παιδιά!Οσον αφορά το ο/c ή gaming: τι διαφορά έχει μια σύνθεση για το ένα ή για το άλλο;Για o/c θα πρέπει να βάλουμε μια πιο ποιοτική mobo,ε;Το pcακι θα είναι για όλες τις χρήσεις ,γιατι ναι μεν εγώ πιο πολύ ψήνομαι να ψαχτώ από άποψη o/c,moddings κλπ και είμαι μετρίων έως χαμηλών απαιτήσεων gamer(μια αιωνιοτητα και μια μερα με BGII:104: ) ,έχω και αδερφούς χωμένους στα FPS,άρα πιο απαιτητικούς ως gamer.Επομένως,ένα σύστημα που ,κατα δυναμιν, να συνδυαζει και τα δυο είναι το ζητούμενο.Βέβαια,δε θα με πείραζε να θυσιασω ενα μικρο ποσο ισχύος προκειμένου να κερδισω σε δυνατοτητα o/c.Παρεπιπτόντως,έχω για οθόνη 17'' LG Flatron L1715S,επομένως διπλές διατάξεις gpu δε θα συνέφεραν έτσι;
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 1, 2008 #16 Ιανουάριος 1, 2008 καλη χρονια (ειναι το πρωτο ποστ για το νεο ετος!)φιλε CityRebel γιατι δεν δινεις 200€ να παρεις μια οθονη 19αρα...σου μενουν 900 για να φτιαξεις τον πυργο...απο οτι εχω υποψιαστει το pc θα ειναι για games περισσοτερο...αν δεν παιζεις εσυ θα παιζουν τα αδερφια σου κτλ...amd ή intel ...διαλεγεις και παιρνεις:114: το o/cing πιστευω δεν σε ενδιαφερει και πολυ , απλα θελεις να παρεις μια γευση...παρε εναν amd τοτε και θα σου περισσεψουν και χρηματα...το o/cing θελεις να ειναι το νεο σου χομπυ? θες να ξεκινησεις να χωνεις χρηματα στο pc?παρε Intel...πχ...εγω εχω amd και ενας φιλος intel(quad συγκεκριμενα)...καμια διαφορα δεν βλεπω στα παιχνιδια αναμεσα στα δυο pc, σε θεμα ταχυτητας ενος παιχνιδιου...με μια καλη vga εισαι θεος για 2 χρονια!!!
s.ghost1442169174 Ιανουάριος 1, 2008 #17 Ιανουάριος 1, 2008 με τις προτασεις των παιδιων συμφωνω!Αλλα αν δεν το βιαζεσαι,λεω αν,δεν περιμενεις τους νεους Quad της ιντελ?κατι με 12 και 8 cache!!Δηλ προταση μου ειναι wait αφου τα λεφτα θα τα εχεις και σιγουρα κατι θα βγει μεχρι τοτε μην τρελαινεσαι απο τωρα!!Εαν θελεις κατι αμεσα μην παιρνεις 4πυρηνο!παρε εναν φθηνο 2πυρηνο.Επενδυσε σε πραγματα που θα σου μεινουν καπως παραπανω δηλ,παρε καλη οθονη παρε την abit που λεει και ο "συνδεσμος Ηρακλειου".Αλλα καπου εδω θυμαμαι το ddr3 και υπαρχουν σιγα σιγα καλες ραμ εκει σε κλοκια και καλα mhz ανασταλτικος παραγοντας ισως η τιμη που φτιαχνει σιγα-σιγα!(Αν σκεφτεσαι το ddr3 τοτε πρεπει να περιμενεις λιγο ακομα)Στα λεω ολα αυτα να τα εχεις υπ'οψιν,τωρα επελεξε εσυ..
tsif Ιανουάριος 1, 2008 #18 Ιανουάριος 1, 2008 Εάν σκοπεύεις να δώσεις 1100E τότε quad 240ip35pro 120etasis 80RAM 80 ( g.skill τα έχω παραγγείλει )mugen 38 ----> -38 E2X250 raid 0 130 ---> 1χ250 -65 Ε8800 GTS 289 ---> 8800GT -74 Edvd-rw 30 ----> βαζεις το παλιό -30 Εκουτάκι 100Ε1107 Ε και νομίζω ότι είσαι ΤΟΡ.... για αρκετό καιρό .......Από εμένα τίποτα λιγότερο σε αυτά τα χρήματα που διαθέτεις.Με τα 207 που αφαίρεσα χτυπάς και μια 19'' οθόνη παίζεις τα παιχνίδια σου και γουστάρεις και αργότερα τσιμπάς και μια ψύχτρα και είσαι έτοιμος.Το θέμα με το περίμενε δεν μου αρέσει καθώς πάντα θα υπάρχουν νέα πράγματα .....
CityRebel Ιανουάριος 2, 2008 Author #19 Ιανουάριος 2, 2008 Καλή χρονιά σε όλους!Λοιπόν,μέχρι στιγμής όσον αφορα σε συνδυασμό cpu/gpu/mobo μου'χετε προτείνει κατά μέσο όρο οι περισσότεροι:-Q6600-8800GT-Abit IP35 ProΈχω "κολλήσει" λίγο με την εξής mobo http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=973513Βρίσκεται +90Ε σε σχέση με την Abit IP35Pro ,αξίζει η επένδυση σε αυτή ή τα επιπλέον χαρακτηριστικά της δεν αξίζουν τα 90Ε οπότε να μείνω στην ΙΡ35;Γενικά έχει πάρει το μάτι μου και κάμποσες 300άρες( euro! ) mobo ,γιατι τις γονατίζει όλες αυτές η IP35;Απλά σας ρωτάω για να καταλάβω και με τι λογική/στρατηγική κινείστε κατά την αγορά mobo και να ξεδιαλύνει κάπως η οπτικη της αγορας στο κεφαλι μου.Πάντως ,απ'οτι βλεπω στα sig σας πρεπει να τα σπαει πραγματι η Abit!Επίσης @spiderdim:Δεν κλοκάρονται/είναι κλειδωμένοι οι AMD εννοείς ή δίνουν λιγότερο αποτέλεσμα όταν κλοκάρονται σε σχεση με τους intel;Το ο/c σκοπεύω να το προχωρήσω ως χομπι γι'αυτο μ'ενδιαφερει η συνθεση που παλευουμε να μου αφηνει το δυνατον περισσοτερες επιλογες και γενικα να εχει περιθωρια πειραγματος!@s.ghost: Δε θα'χανα έτσι όμως τη συγκυρία της μεγαλης πτωσης των τιμών στις DDR2;Αλλωστε μέχρι να εξαφανιστουν απο το προσκηνιο οι DDR2 δε θα χρειαστουν τουλαχιστον 2 έτη από τωρα;@Tsif: Aπό GTS σε GT είναι μεγάλη η διαφορά;Η οριακα αξιζει τη διαφορα των 74Ε;Πάω να ψάξω για καμια συγκριτικη τους παρουσιαση να δω τι παιζει.Φοβερη συνθεση παντως!μονο το θέμα mobo με προβληματιζει ακομα.
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 2, 2008 #20 Ιανουάριος 2, 2008 Επίσης @spiderdim:Δεν κλοκάρονται/είναι κλειδωμένοι οι AMD εννοείς ή δίνουν λιγότερο αποτέλεσμα όταν κλοκάρονται σε σχεση με τους intel;Το ο/c σκοπεύω να το προχωρήσω ως χομπι γι'αυτο μ'ενδιαφερει η συνθεση που παλευουμε να μου αφηνει το δυνατον περισσοτερες επιλογες και γενικα να εχει περιθωρια πειραγματος!o δικος μου ο 6000 της amd απο 3000Μhz παει με αερα αντε στα 3400 σταθερος...(και πολυ λεω)ο guad απο τα 2400Mhz παει κοντα στα 4000Mhz και ειναι σταθερος (με αερα)...1100€ για amd δεν θα εδινα οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα...@Tsif: Aπό GTS σε GT είναι μεγάλη η διαφορά;Η οριακα αξιζει τη διαφορα των 74Ε;Πάω να ψάξω για καμια συγκριτικη τους παρουσιαση να δω τι παιζει.Φοβερη συνθεση παντως!μονο το θέμα mobo με προβληματιζει ακομα.η gts η 512 κλοκαρεται καλυτεραφιλε μου παρε την abit...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.