Jump to content

MADKiller7

Premium Members
 • Posts

  2,331
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MADKiller7

 • Birthday 07/18/1980

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  City17
 • Ενδιαφέροντα
  Innovation&Repairs
 • Επάγγελμα
  Troubleshooter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MADKiller7's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 1. Το καλό το mod δε τελειώνει πότε..... Παρόλο που το κουτί είχε τελειώσει,είχα κάποια θεματάκια τα οποία δεν υπήρχαν όταν σχεδιάστηκε,οι κάρτες γραφικών ήταν μέχρι 25εκ και είχα αφήσει χώρο μέχρι 28,5εκ αλλά δεν είναι πια αρκετός. Έτσι έπιασα πάλι το φλόγιστρο και τους χαλκοσωλήνες ανά χείρας. Χρειαζόμουν πιο απότομη γωνία και χαμηλότερη στην αντλία για να έχω χώρο για dual slot κάρτα έως 33εκ. Έκοψα και "άνοιξα" το ρακόρ για να μπεί η μισή γωνία μετρήθηκαν τα ανάλογα κομμάτια χαλκοσωλήνα,μπήκε και μια μούφα για την ένωση,σκέφτηκα να αλλάξω όλο το σωλήνα για να είναι ενιαίος αλλα μπορεί να δημιουργούσα πρόβλημα σε καμιά άλλη κόλληση. λίγο πριν ανάψω φωτιές..... τελικό αποτέλεσμα με την υπαίτια κάρτα για το mod Το δεύτερο θέμα που προέκυψε το καλοκαίρι ήταν με την θερμοκρασία του chipset αφότου αφαιρέθηκε ο ανεμιστήρας για αισθητικούς λόγους. Σε gaming με την VGA να "ανάβει" χτύπησα 62-63 βαθμούς σε καύσωνα (33+ θερμοκρασία δωματίου),με τον ανεμιστήρα ήταν στους 48 με ίδιες συνθήκες. Μετά από πολλές και διάφορες δοκιμές,για την πιο απλή λύση,αποδοτική και αισθητικά καλή,αποφάσισα να κάνω τρυπητό ένα μέρος του πλαϊνού καπακιού,απο το 2ο PCI-E έως το μέσον του socket με πλάτος απο το chipset έως τα vrm's. Ήταν το πιο αποδοτικό σημείο για την δημιουργία φυσικής ροής αέρα ώστε να ψυχθεί η πίσω πλευρά του pcb και να μειωθεί γενικά η θερμοκρασία σε chipset+vrm,μιας και οι ψύκτρες τους ενώνουν με heatpipe άρα η ψύξη και των 2 θα με βοηθούσε στο chipset. Θερμοκρασίες με 34c στο σπίτι,idle 49,gaming 54-55. Αυτά μέχρι το επόμενο προβληματάκι.....
 2. Δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο,απο τη φώτο θα έλεγα έχουν παίξει ρόλο οι σωλήνες μαζί με το υγρό στη δημιουργία αυτού.
 3. Αρκετές φορές έχω χρησιμοποιήσει velcro (σκρατς) σε "πρόχειρες" καταστάσεις.
 4. Θα χτυπάει πολύ,θα μπορούσα να κάνω λεπτές ρίγες μόνο στις άκρες του backplate αλλα πολύς κόπος και ίσως πάλι να μη ταίριαζε.
 5. Άμα έχεις τον ιό του modding δεν ηρεμείς ποτέ. Έιπα να ομορφύνω κι άλλο το PC και να του ρίξω την κατανάλωση,για αρχή αφαιρέθηκε ο πλαϊνός ανεμιστήρας,έγινε αλλαγή κάρτας γραφικών με 7870ΧΤ (μετά απο ~3 χρόνια με nvidia,ξαναγυρίζω στην αγαπημένη μου ΑΤι/AMD) Ταιριάζει με το θέμα του κουτιού.....heatpipes Ελα μου που είχα συνηθίσει στα evga backplate που έβαζα στις nvidia,είναι όμορφες οι κάρτες με αυτά,οι 7870ΧΤ δεν έχουν....χχμμμμμ Μετράμε συντεταγμένες ώς προς την κάρτα για το πού είναι οι τρύπες που έχει στο pcb,τις αποτυπώνουμε σε μιλιμετρέ χαρτί,ελέγχουμε πάλι,παίρνουμε κόλλα για χαρτιά (σα κραγιον που είναι) και βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμίνιο,κολλάμε το μιλιμετρέ,αρχίζουμε το κόψε-τρύπα-λίμαρε,προσοχή στη λεπτομέρεια. Πλένουμε το κομμάτι και ξεκολλά η κόλλα με το χαρτί.Βάφουμε στο χρώμα που θέλουμε. Για βάσεις χρησιμοποίησα απο μητρική,τις κόντυνα στα 3 χιλιοστά,βίδες μπήκαν οι μικρές φρεζάτες που υπάρχουν στα τροφοδοτικά όταν βγάζουμε το κάλυμμα τους. Στην πάνω πλευρά του backplate έκανα μικρά μπρούτζινα παξιμάδια απο βάσεις μητρικής πάλι. Τελικό αποτέλεσμα (τα ασπράκια είναι σκόνη)
 6. Εσύ προδόθηκες μόνος σου. Καημένο παιδί που πήρε το HAF. Μή με βάζεις ιδέες για την ψύξη..... :whistling Θα φτιαχτεί χειροποίητο σωληνωτό ψυγείο......στη δεύτερη φάση του mod. Διπλή σειρά,δε ξέρω,ίσως είναι υπερβολή οπτικά,ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού,σε πιο μεγάλο θα ταίριαζε πάντως. Φρεζάτα πιρτσίνια δεν έχει εδώ,δυστηχώς. Γωνιακό λαμάκι,καλή ιδέα,το σκέφτηκα για περαιτέρω ενίσχυση αλλα ακόμα και με φρεζάτα πιρτσίνια δεν θα κλείνει καλά το πλαινό,γι αυτό λαμάκι μπήκε όπου δεν ακουμπάει τίποτα. Καλά τα έσφιξα,αλλά στο χέρι όλα,όλο και κάποια ατέλεια θα υπάρχει.Εκεί κρύβεται και η τελειότητα.
 7. Θα μείνουν,ταιριάζουν στο concept.
 8. Επόμενο βήμα ήταν να κοντύνω τα πλαϊνά καπάκια,κόπηκαν και περτσινώθηκαν,σε μία απο τις φώτο φαίνεται πώς ενώθηκαν τα κομμάτια (ότι αφαιρέθηκε χρησιμοποιήθηκε)
 9. Καλώς ήρθατε στο θέμα μου για το επόμενο case mod που θα παρουσιάσω. Το θέμα αυτού του mod είναι post apocalyptic,χρωματισμός,υλικά και τεχνικές. Το πιο υψηλής τεχνολογίας εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε είναι το dremel,αυτό στα σημεία που με το χέρι θα μου έβγαινε το λάδι ή θα είχα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα. Γενικά είναι το πρώτο μου mod που κάνω τσιγκουνιές,παλιά υλικά,ανταλλαγές και άχρηστα που τους δόθηκε 2η ευκαιρία,όταν γίνεται χρήση νέων υλικών θα το αναφέρω. Ξεκινάμε με το θύμα.....εεε κουτί. Το κουτί ήταν ενός συμφορουμίτη,είχα πάει για καφέ στο σπίτι του καλοκαίρι 2012 και στο μπαλκόνι είχε ένα ταλαιπωρημένο κουτί (βιασμένο θα έλεγα).Μου λέει θα το πετάξω το θές,απαντώ όχι,το έβλεπα αλλα δεν ήξερα τι να το κάνω,φεύγοντας του λέω,άντε φέρε το και θα δώ τι θα κάνω. Αφού περνάει μερικούς μήνες στο μπαλκόνι μου,:jump1::jump1::jump1: έρχεται ιδέα. Είχα σκοπό κάποια στιγμή να φτιάξω ένα ένα ελαφρύ κουτί (σε σχέση με το Steampunk Industrial),πάντα μου άρεσαν τα mini ATX σε μέγεθος αλλά με χάλαγε που δεν υπήρχαν αξιοπρεπείς μητρικές και σε μεγάλη γκάμα όπως οι ΑΤΧ και να έχει χώρο για VGA έως 33 εκατοστά,μεγάλωσαν οι άτιμες και στο Steampunk παίξω με τα χιλιοστά κάθε φορά. η κατάσταση :bad::bad::bad: .......και το λύσιμο αγάπη μου έκοψα το.........κουτί :drool: πρίν και μετά.... συνεχίζεται......
 10. Ghetto mod.....καιρό είχα να δώ. Οίνος ευφραίνει καρδίαν και modding.
 11. :happy2: Ευχαριστώ για τα πολύ καλά λόγια. Για τα καλώδια με τον σπαγκο εε,υπομονη εεε........επόμενο θέμα....όπως πάντα ο χρόνος είναι χρήμα,αν δεν έχεις χρήμα η δε θες να δώσεις ή σε πέρασε η ιδέα "τι θα γινόταν αν..." τρώς χρόνοοοοο. Σχετικά με το διακοπτάκι,ήταν αυτά που είχα διαθέσιμα και λίγο concept. Στο τελικό στάδιο,σχεδόν δε είχα κάποιο πρόβλημα,σχεδόν όλα είχαν φτιαχτεί πριν βαφεί-γυαλιστεί.Αρχικά το ψυγείο ήταν για push pull διάταξη,είχα κολλήσει 2 βάσεις από λαμαρίνα ορείχαλκου,τελικά η μπροστινή αφαιρέθηκε γιατί εμφανισιακά ο ανεμιστήρας δεν ταίριαζε. Ίσως κάνω edit για σχόλια,αλλά πιστεύω ότι καλύτερα να γίνουν ερωτήσεις και να απαντάω.. 99% έχει τελειώσει,έμεινε να δω πως θα καλύψω το DVD για να ταιριάζει. Το σύστημα λειτουργεί με αποσταγμένο νερό μόνο,απο τον πολύ χαλκό (μέταλλο που σκοτώνει κατα 99%+ μικρόβια,μικροοργανισμούς) δεν ζεί τίποτα μέσα,έβγαλα νερό 2 ετών και ήταν πεντακάθαρο.
 12. Πάρτε καφεδάκι γιατί το post είναι μεγάλο και τελικό (νομίζω) Βάψιμο και συναρμολόγηση (η πιο ωραία στιγμή σε κάθε είδους κατασκευή,οπού όλες οι "ψαλμωδίες" είναι μια μακρινή ανάμνηση). shiny.... εδώ μια ωραία ιδέα για συνδέσμους σε χαλκοσωλήνες αλλα μη λειτουργική δυστυχώς
 13. [MENTION=6460]3likos[/MENTION] Το διακοσμητικό μπλέ καπάκι?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.