Jump to content

SotosLg

Premium Members
 • Δημοσιευσεις

  878
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Σχετικά με το μέλος SotosLg

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Κόρινθος
 • Ενδιαφέροντα
  Case Modding
 • Επάγγελμα
  Τεχνικός υπολογιστών και case modder

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.232 εμφανίσεις προφίλ
 1. SotosLg

  Τεχνική των ρωγμών

  Καλησπέρα φίλοι μου και modders! Μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισα να δείξω τον δικό μου τρόπο για να βάψουμε το πρότζεκτ μας με ρωγμές. Θα σας το δείξω πως γίνεται με σπρέι. Είχα την πεποίθηση ότι δεν θα μπορούσα να την ξανακάνω, αλλά σήμερα ανακάλυψα ότι μπορώ και θα δείτε στην πορεία πώς. Αρχικά, βάφουμε την επιφάνεια μας με ασταρι. Αφού το αφήσουμε να στεγνώσει καλά, το περνάμε ένα χοντρό χέρι χρώμα της επιλογής μας, αρκεί να είναι γυαλιστερό! Τώρα έρχεται το περίεργο μέρος. Αφού το έχουμε περάσει χρώμα της επιλογής μας, όπως είναι υγρό, το περνάμε ένα χέρι ματ χρώμα για γκράφιτι. Όσο μπορούμε πιο άχνα και συμπληρώνουμε μετά λίγο αν δεν μας ικανοποιεί. Περιμένουμε 5 λεπτά περίπου να εμφανιστούν οι ρωγμές και το περνάμε ένα χέρι βερνίκι για να γυαλίσει. Εδώ είναι το σπρέι που χρησιμοποίησα. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε με ένα άλλο σπρέι ίδιας τάξης αλλά επειδή δεν πέτυχε, χρησιμοποίησα το προηγούμενο. Αυτή την φορά με κόκκινο σαν βασικό χρώμα.
 2. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  Όχι, για μένα είναι και ισως να τα καταφέρω να το βάλω στον διαγωνισμό της cooler master
 3. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  Μετά το χθεσινοβραδινο φιάσκο και τις νυχτερινές λήψεις, έβγαλα δύο φωτογραφίες πριν λίγη ώρα. Αυτή την φορά, φαίνεται πιο πολύ σαν blood splatter παρά σαν λάβα εφέ αλλά δεν με πειράζει. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα χτες, ήταν να ξεκολλήσει το εφέ επειδή το πάνελ ήταν στραβό όταν το έβαζα με αποτέλεσμα να το γεμίσω με κόλλα στιγμής και λίγη άσπρη στεγανωτικη σιλικόνη στα ξένα που δημιούργησε. Το καλό είναι ότι δεν φαίνεται γιατί μπήκε και το χρώμα πάνω από την κόλλα. Σειρά έχει το πάνω μέρος που θα μπει το σήμα της νίκης με το γνωστό εφέ καμμένης γης στην βάση του και φυσικά το λάβα βάψιμο! Το σήμα αυτό θα γίνει 3d print όπως επίσης και μια γρίλια για την πρόσοψη που θα ετοιμαστεί πάλι με εφέ και θα γίνει κάτι ξεχωριστό. Δεν θα σας το πω ακόμη, αλλά κατά την διάρκεια που θα γίνεται! Επίσης στα bays που λείπουν τα covers θα μπει πολυεστερας για να κλείσουν οι τρύπες όπως επίσης μέχρι το μέρος που θα μπει η γρίλια!
 4. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  Επειδή δεν πρέπει να το αφήσω ματ, έβαλα και μια στρώση βερνίκι και έδεσε το γλυκό! Αυτα για την ώρα. Μετά θα ασχοληθω με το άλλο πλαϊνό κάλυμμα και αύριο λογικά θα τι βάψω!
 5. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  Καλησπέρα και πάλι! Μέχρι τώρα ασχολήθηκα με την ενίσχυση του εφέ με μια στρώση πολυεστέρα με ίνες για να φαίνεται πιο γυάλινο το περίγραμμα και με το βάψιμο του Αρχικά, το πέρασα δύο χέρια ασταρι. Τώρα έρχεται το fun part. Για να βγάλω το λάβα εφέ, πρέπει να βάλω τα χρώματα σε σειρά και στρώσεις, από το φωτεινότερο στο σκοτεινότερο. Έτσι ξεκίνησα με κίτρινο. Μετά πήγα σε πορτοκαλί και έκανα την τεχνική της σακούλας. Μετά σε κόκκινο αυτοκινήτου και έκανα πάλι το ίδιο. Και τέλος έβαλα μαύρο και βγήκε έτσι όπως ήθελα και καλύτερα!
 6. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  Πρώτο πέρασμα σιδηρόστοκο. Ακολουθεί και δεύτερο.
 7. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  *Update* Έτοιμος λοιπόν να κόψω το κομμάτι με speed click δίσκο στην αρχή. Στα μισά του κοψιματος φαίνεται ότι έλιωσε λίγο και κάναμε διάλειμμα. Στα μέσα λοιπόν του υπολοίπου, άλλαξα οδηγό στο ντρεμελ με ένα ήδη υπάρχον δισκάκι για να μπορέσω να το τελειώσω. Έτσι είναι πριν το λιμαρισμα. Ικανοποιητικό αποτέλεσμα αλλά όχι τέλειο, αλλά όντας ψυχαναγκαστικος, έπρεπε να το λιμαρω και να λειανω τις ατέλειες, αν και δεν είναι μεγάλη προτεραιότητα γιατί θα μπει το εφέ. Μετά έπρεπε να αποτυπωσω το σχέδιο και στο άλλο πάνελ και αυτό που έκανα είναι να ισιωσω τα δύο πάνελ και να ρίξω ένα χέρι ασταρι για να βγει το περίγραμμα ακριβώς για να μπει το εφέ μετά. Για ψυχαναγκαστικος καλά δεν τα πάω, έτσι; Αυτά για την ώρα. Σειρά έχει να μπει το εφέ και να βαφτούν τα δύο πάνελ. Όσον αφορά το πάνω μέρος, θα μπει σε ed print το σήμα της νίκης με λιωμένο εφέ στην βάση του για να δείξω ότι η ειρήνη για να νικήσει έχει περάσει από πυρός και σιδήρου. Τα λέμε σε λίγο!
 8. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  Αχαχχααχ μου έκανε νερά η κάμερα και έπρεπε να την βάλω για φόρτιση γιατί κάνουμε timelapse, χωρίς τσιγάρο και καφέ δεν νοείται σωστή δουλειά!
 9. SotosLg

  [Case mod] Project: Broken Peace

  Καλησπέρα φίλοι μου και modders! Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε ένα πρότζεκτ που θα έχει σαν θέμα την ειρήνη. Αρχικά, το έχω σκεφτεί σαν post apocalyptic με λιωμένο εφέ καμμένης γης, όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί, λάβα εφέ σαν βάψιμο και κάτι έξτρα για την πρόσοψη το οποίο θα το αφήσω για μετά. Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει ένα απλό θέμα με την ειρήνη αλλά πήρα την ιδέα και την μετετρεψα λίγο διαφορετικά, δηλαδή μέσα από αυτό, θέλω να δείξω ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει ειρήνη και πόσο βιασμενη είναι. Ξερω, ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά εγώ έτσι το βλέπω και είμαι και πολύς κόσμος! Αρκετά με αυτά, πάμε να μπούμε στο δια ταύτα! Έχουμε ένα σκονισμένο κουτί της Cooler master και συγκεκριμένα το elite 330. Χρονολογία δεν θυμάμαι αλλά από ότι μου είπαν πρέπει να είναι του 2004. Παρεμπιπτόντως, είναι και τουβλοξ! Τυπωσα σε χαρτόνι Α3 το σήμα της ειρήνης και έκοψα τα εσωτερικά του κομμάτια. Μετά το επόμενο βήμα αφού τα έκοψα, ήταν να σχεδιάσω το περίγραμμα στο πλαϊνό κάλυμμα που μετά θα κοπεί με ντρεμελ. Ο λόγος που το έκανα έτσι είναι γιατί πάνω από το περίγραμμα, θα βάλω σιδηρόστοκο και πολυεστέρα περιμετρικά του σχεδίου για να δημιουργήσω το εφέ καμένης γης. Τώρα όσο περιμένω η κάμερα να φορτίσει, κάνω ένα διάλειμμα από την "πολύ δουλειά" που έριξα και θα συνεχίσω με κόψιμο παρέα με το ντρεμελ! Αυτά για την ώρα, τα λέμε σε λίγο!
 10. SotosLg

  Το πρότζεκτ μας

  Σίγουρα, γι'αυτό δεν μου αρέσει να μονταρω καινούργια κουτιά παρά μόνο παλιά σχετικά 5ετιας η και 10ετιας.... εξάλλου όπως ξέρεις είμαι της outside of the box σκέψης, μαρεσει δηλαδή να κάνω αυτό που σκέφτομαι όσο άγριο και να είναι.... αυτό το κάτι διαφορετικό
 11. SotosLg

  Το πρότζεκτ μας

  Εξαρταται τι εννοεις διακριτικο....ο απωτερος σκοπος μου ειναι να το κανω επαγγελμα γιαυτο αποφασισα να κανω αυτην την κινηση....ξερω εχει ξαναγινει απο τον κοπριτη αλλα τωρα ειναι λιγο διαφορετικα....φυσικα και δεχομαι παραγγελιες! Ειχα αποσυρθει λιγα χρονια η αληθεια απο την σκηνη ειναι λογω προβληματων τα οποια δεν ειναι για κοινη συζητηση (οποτε θες μπορω να στα πω κατ ιδιαν) και αναζητησα την τυχη μου στο εξωτερικο αλλα και παλι δεν ειδα προκοπη αλλα παρολα αυτα εκανα και κανω αυτο που αγαπαω, να εκφραζομαι μεσα απο αυτο και να αναζητω νεα πραματα θα οποια θελω να τα δειξω τωρα στο ελληνικο κοινο γιατι εξω ειναι ανεπιδεκτοι μαθησεως και εδω εχουν πιο πολυ μερακι, οι δικοι μας. Θελω μεσα απο αυτο το προτζεκτ να δειξω τι ειναι το case modding για εμενα και πως το κανω και γιατι οχι να το κανω και επαγγελμα! Γιατι ελευθερως ελαβα, ελευθερως θα δωσω!
 12. SotosLg

  Το πρότζεκτ μας

  Καλησπέρα φίλοι μου και modders! Είμαι ο Σωτήρης. Κάνω case modding απο το 2004 και τώρα τελευταία έχω ξεκινήσει ένα πρότζεκτ με τον μαθητευόμενό μου να δείξουμε αναλυτικά τα case mods που κάνουμε σε βίντεο, είτε σε timelapse είτε σε κανονική ροή. Θα χαρούμε πολύ να δείτε το κανάλι μας αν σας ενδιαφέρει και γιατί όχι να ενημερώνεστε τακτικά για τα updates μας. Δεν βρήκα άλλη κατηγορία και αν παραβιάζει κανόνες παρακαλώ τους διαχειριστές η μοντς να το μεταφέρουν εκεί που πρέπει....όχι όμως στα σκουπίδια....χιχιχιχι....δεν θέλω να νομίσετε οτι ζητιανεύω για subscribes ή τίποτα άλλο, ο στόχος μου είναι απλά να σας δείξουμε αυτό που κάνουμε και αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο να ενημερώνεστε. Πείτε μου τί θέματα θα θέλατε να δείτε σε αυτό που ξεκινάμε! Θα χαρώ να σας ακούσω! Greek Case Modding Workshop
 13. SotosLg

  Βάψιμο με πέρλα

  Καλησπέρα φίλοι μου και modders. Το σημερινό θέμα έχει βάψιμο με πέρλα. Τι εννοούμε πέρλα. Εννοούμε οτι απο όποια οπτική γωνία βλέπεις το πρότζεκτ σου εκείνο αλλάζει χρώμα σε κάτι άλλο που θα επιλέξετε εσείς. Εμείς σήμερα θα το κάνουμε με σπρέι. Καλύτερη και πιο επαγγελματική δουλειά γίνεται και με πιστόλι βαφής, αλλά εκεί θέλει πολλά λεφτα σε επένδυση. Ας προχωρήσουμε σε βάθος! Εδώ για παράδειγμα έχουμε την επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε και τα σπρέι μας. Για εσάς που θα το κάνετε με σπρέι, θα χρειαστείτε 4 στο σύνολο. Ένα αστάρι, ένα χρώμα, την πέρλα και ένα βερνίκι. Πρώτο βήμα είναι το αστάρι. Το αφήνουμε να στεγνώσει γύρω στο ένα μισάωρο και πάμε στο επόμενο βήμα. Μετά έχει σειρά το βασικό μας χρώμα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι κόκκινο. Το αφήνουμε και αυτό να στεγνώσει γύρω στο ένα μισάωρο και προχωράμε παρακάτω. Και πάμε στο σημαντικό μας μέρος....την πέρλα. Εγω χρησιμοποίησα την 534 της BODY που είναι μπλε. Εδώ θα περνάμε απο 2 στρώσεις μέχρι 4, ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε να είναι η πέρλα. Εδω μπορεί να φαίνεται λίγο ανόμοιες οι στρώσεις, είναι επειδή δεν είχα καλό φωτισμό. Λόγω του οτι είναι ανοιχτόχρωμη η πέρλα θέλει η καλό φωτισμό η κατα την διάρκεια της μέρας. Χωρίς πέρασμα με βερνίκι. Εδώ είναι το τελικό αποτέλεσμα περασμένο με βερνίκι. Για να πετύχει καλύτερα το πρότζεκτ σας αναμείξτε την πέρλα με το βερνίκι, αν και εφόσον το κάνετε με πιστόλη βαφής. Αυτά τα ολίγα. Μια γενική ιδέα για το πώς θα βάψετε με πέρλα. Αν το κάνετε σωστά, το τελικό αποτέλεσμα θα βγεί πολύ καλό!
 14. SotosLg

  Project Falcon

  Για να βλεπω σιγα σιγα να γεμιζει η κατηγορια....Δεν βλεπω συχνα scratch build επι ελληνικου εδαφους και μπορω να πω οτι μ'αρεσε....αν και θα θελαμε οπως ειπε και ο seafalco να ειχες μια αναλυτικοτερη περιγραφη....θα μπορουσες παρολα αυτα να του δωσεις και ενα τονο ετσι ωστε να μην φαινεται τοσο το ξυλο στις ακρες εκτος και αν το εκανες επιτηδες!
 15. SotosLg

  Λίγα λόγια για το case modding και για το πρότζεκτ μας!

  Καλησπέρα σας φίλοι μου! Σας παραθέτω ένα βίντεο που κάναμε με τον μαθητευόμενο μου για το case modding, για το πρότζεκτ μας και τα επερχόμενα πρότζεκτ. Πείτε μου την γνώμη σας!
×

Important Information

By using this site, you agree to our Όροι Χρήσης.