Jump to content

dsp

Members
  • Posts

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Περιοχή
    Νότος
  • Ενδιαφέροντα
    κέρδος
  • Επάγγελμα
    άνεργος

dsp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. dsp

    Θερμοζεύγος σε ψύκτρα

    εξαιρετικό και ευφυέστατο το SCYTHE Kaze Master II στα $44.99, όμως εγώ δεν θέλω να ρυθμίσω στροφές, μόνον να βλέπω °C. Ακόμα και αν υπέκυπτα στον πειρασμό του Kaze Master II με τους 6 σένσορες πάλι έπρεπε να βρω τρόπο να τους στερεώσω για να αισθάνονται. Το ερώτημα παραμένει, πάστα, σιλικόνη, πάστα και κόλλα, μέσα σε μέταλλο και σφήνωμα (μάλλον το καλύτερο), άλλo κόλπο? λωρίδα χαλκού με αναδίπλωση που να περιέχει τον σένσορα και όλο μαζί να τυλίγει heatpipe? είναι πάλι και αυτή η πάστα...
  2. Πως μπορούμε να στερεώσουμε θερμοζεύγος σε ψύκτρα ή φτερά ψύκτρας ή, ακόμα καλύτερα, σε στρογγυλή heatpipe? Σκέφτηκα να το βάλω μέσα σε σφαίριδιο από πάστα (πχ arctic silver) και να το στερεώσω με kapton tape, όμως η πάστα ξεραίνεται και το θερμοστοιχείο δεν θα κάνει πια καλή επαφή ή θα αργεί να δείξει μεταβολή κλπ. Το ίδιο νομίζω ότι θα συμβαίνει αν βάλουμε το στοιχείο ανάμεσα στις προεξοχές-φτερά (όπου υπάρχουν, πχ Scythe) στην οροφή της βάσης της ψύκτρας και το εγκιβωτήσουμε-καλύψουμε με πάστα. . Το κόλπο με τον θερμοσένσορα και το όργανο σίγουρα θα το έχουν σκεφτεί και θα το έχουν κάνει πολλοί άλλοι πριν από μένα, παρακαλώ τα φώτα σας. . Για όσους θα ρωτήσουν γιατί να μπει κάποιος στον κόπο και φασαρία να κολλήσει σένσορα όταν το πιθανότερο είναι να αποτύχει: δεν χρειάζεσαι οθόνη ή δεν χρειάζεται να διακόψεις το blank screen για να δεις 1 ένδειξη, μπορείς να βαλεις το όργανο μακρυά από τον η/υ, πχ στο τζάμι η στην κορυφή του pc, δεν χρειάζεται να είσαι κοντά, δεν χρειάζεται software όπως πχ msi dragon, hwmon και συναφή, νομίζω ότι το θερμοζεύγος θα έχει καλύτερη ακρίβεια από τους ADC και λοιπά κόλπα του motherboard και το σημαντικότερο απ' όλα, δουλεύει πάντα.
  3. το "ασύμβατες οριακά" είναι κάπως νεφελώδες και ο καθένας μπορεί να το καταλαβαίνει διαφορετικά. Για μας τους απλούς χρήστες-καταναλωτές ισχύει ό,τι λέει ο κατασκευαστής στις λίστες του. Η corsair έχει 4(?) versions LPX, άλλα με Hynix και άλλα με Samsung, δεν αποκλείεται σε κάποια παρτίδα από αυτά τα 4 (τουλάχιστον 4, μπορεί πιο πολλές) πράγματι να υπάρχει ασυμβατότητα, αν είναι θέμα cpu ή μητρικής ας το βρει ο asus. Αφού εμφάνιζε error και στα 2133 τότε υπάρχει θέμα, τουλάχιστον σε 1 ή και στα 2 DIMM, είτε χρονισμού είτε κατασκευαστικό, αστοχία υλικού ή άλλη αιτία. Παλιά το μεμτεστ το αφήναμε νε τρέξει τουλάχιστον 24 ώρες, σχετικά πρόσφατα είδα error στο 16ο iteration, δηλαδή μετά από πάνω από 17 ώρες λειτουργίας. Υπάρχει και paid version του memtest.
  4. Δεν μου έχει τύχει μνήμες να περνάνε memtest86+ και να είναι σκάρτες. Μήπως έκανες overclocking και ήθελε περισσότερο ρεύμα? πόση ώρα άφησες το μεμτεστ? έτρεξε τουλάχιστον 1 φορά? Γενικά τέλειες μνήμες δεν υπάρχουν γιαυτό σε σοβαρές εφαρμογές (πχ server) βάζουν ECC. Το compatibility των DIMM το βεβαιώνει ο asus στα χαρτιά του, όχι η Corsair ή η Micron. Αν θες να χρησιμποιήσεις όλη τη μνήμη τρέξε 16 instances prime ή κάνε ramdrive. Μπορείς να τεστάρεις την μνήμη με δόσεις για να μην περιμένεις, δεν συνιστάται αλλά κερδίζεις χρόνο, βάζεις μόνον 1 DIMM. Αν θυμάμαι καλά το memtest σου λέει ποιό DIMM socket κάνει mapping σε ποιές διευθύνσεις (όχι πάντα σωστά), έκανες εναλλαγή στις θέσεις? δοκίμασες σε άλλο ζεύγος DIMM? δοκίμασες να αναπαράγεις το πρόβλημα σε άλλο pc, πχ του γνωστού ? αντιγράφω από το caveats του stressapptest: Πάντως βλάβες ή θέματα με hardware διαπιστώνονται μόνον hardware. Ολα καλά αφού η κορσερ άλλαξε τις μνήμες με καινούργιες.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.