Jump to content

mariosalice

Premium Members
 • Content Count

  8,497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About mariosalice

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/01/1968

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το έβαλα ενημερωτικά για όσους θελήσουν να το κατεβάσουν πριν εξαφανιστεί. Για παράδειγμα το Mafia ΙΙ (24 Αυγούστου) δεν φαίνεται για βαρύ παιχνίδι, οπότε ίσως να είναι καλύτερο με physx on και να αξίζει να το ενεργοποιήσουμε. Έχουν κάνει και συμφωνία με το Playboy, οπότε οι εκρήξεις θα είναι πιο πειστικές
 2. Με λίγα λόγια, όσοι τυχόν ενδιαφέρονται να συνδυάσουν μια παλιά κάρτα nvidia αποκλειστικά για physx με μια ΑΤΙ ως πρωτεύουσα κάρτα, ας κατεβάσουν τους οδηγούς beta 257.15, που κατά λάθος δουλεύουν χωρίς να χρειάζονται χακεριές και υποστηρίζουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή από παιχνίδια.
 3. Σύμφωνα με το BBC, η Foxconn αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων κατά 20%, ώστε να αναπτερώσει το ηθικό τους μετά από το κύμα των αυτοκτονιών. Ο εισαγωγικός μισθός στη Foxconn είναι 900 γιουάν ($132).
 4. Αυτό θα μου άρεσε να το έχω στην υπογραφή μου. Δάση μας καίνε, καταστήματα μας καίνε, την ιστορία μας κλέβουν, τουριστικές οδηγίες βγάζουν, οδηγούς επενδύσεων κατά της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας βγάζουν, προπαγάνδα για ανεξάρτητο βορά και νότο χρηματοδοτούν, χτίζουν δυο πυρηνικά εργοστάσια στην Τουρκία και τώρα μας λένε ότι φταίμε κι από πάνω για τα δικά τους χάλια. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Soros με ένα cloud για μας χωρίς εμάς.
 5. Βρέθηκε η λύση για να αντιμετωπιστούν οι αυτοκτονίες. Οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ένα συμβόλαιο που λέει ότι υπόσχονται να μην αυτοκτονήσουν και μπήκαν δίχτυα στα κτίρια. Στο μεταξύ οι εργάτες συνεχίζουν να δουλεύουν 12 ώρες τη μέρα, έξη μέρες τη βδομάδα, με μισθό 2.000 γιουάν (238 ευρώ) το μήνα. Πηγή
 6. Τέτοια δικαίωση καλύτερα να μην έρθει ποτέ. Δεν μας φταίνε οι ιδέες αλλά τα λαμόγια που τα παίρνουν για να καταστρέφουν. Θα τα βρούμε παντού σε όλους τους χώρους. 1000 να δουλεύουν ένας να χαλάει αρκεί για να μη χτιστεί τίποτα.
 7. Dennis Ritchie και Ken Thompson Unix και C Jon Postel Internet standards Jaron Lanier Virtual reality Larry Wall Perl Bjarne Stroustrup C++ James Gosling Java programming language
 8. Ο αρχιστράτηγος είναι Στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται? Ο Στρατηγός είναι στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται? Ο υποστράτηγος του Δικαστικού είναι Στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται? Πέρα από τις προσαγορεύσεις και το βαθμό του Στρατηγού (4 αστέρων) που αλλού ορίζεται η έννοια της λέξης στρατηγός στους στρατιωτικούς κανονισμούς? Όλοι οι υποστράτηγοι ή οι αντιστράτηγοι προσαγορεύονται ή είναι στρατηγοί? Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους ανώτατους Αξιωματικούς της Ελλάδας και στους Στρατηγούς του ΝΑΤΟ? Υπάρχει αντιστοίχιση? Συνυπηρετούμε? Στις ΗΠΑ οι στρατηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ανώτατων ή των ανώτερων αξιωματικών?Ποια είναι η ανώτατη βαθμίδα εν ενεργεία στρατηγού στις ΗΠΑ? Έχουν κάποια σημασία όλα τα παραπάνω ώστε να φτάσεις στην ειρωνεία και στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς? Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις σε πράγματα που ούτε έχουν σημασία για τον κόσμο, ούτε κάποια πρακτική αξία.Για παράδειγμα ούτε ο Αρχιστράτηγος προσφωνείται στρατηγέ αλλά Κε Αρχιστράτηγε. Ούτε ο Στρατηγός (4 αστέρων) προσφωνείται Στρατηγέ, αλλά Κε Αρχηγέ. Μένουν στην απ' έξω? Γενικά οι προσαγορεύσεις στρατηγών των 2 ή 3 αστέρων δεν περιέχουν πάντα τη λέξη Στρατηγέ. Μένουν στην απ' έξω? Ο λόγος που οι Ταξίαρχοι δεν προσφωνούνται Στρατηγέ αλλά Κε Ταξίαρχε είναι επειδή αποτελούν νέο ιστορικά βαθμό που δεν υπήρχε πριν από το 1945. Σε μονάδες ΝΑΤΟ υπάρχει σαφής αντιστοίχιση και ενιαία ιεραρχία με εμάς. Δεν έχουν τον όρο ανώτατος αξιωματικός. Ακόμα και οι στρατηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ανώτερων αξιωματικών. Τους βαθμούς που εμείς χαρακτηρίζουμε ανώτατους, στις ΗΠΑ τους λένε στρατηγούς ενός δύο κτλ αστέρων ή με το βαθμό τους.
 9. Μα δεν θα έχουμε PC. Η υπολογιστική δύναμη θα μεταφερθεί από τα χέρια του κόσμου στο cloud και στους λίγους που θα το διαφεντεύουν. Για να καταλάβουμε πόσο σημασία δίνουν οι ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο, στην Ελλάδα έχουμε ένα μόνο Στρατηγό ανώτατης βαθμίδας (σε ειρήνη). Είναι ο ΓΕΕΘΑ με 4 αστέρια. Σκεφτείτε να κάνουμε και δεύτερο Στρατηγό 4 αστέρων και να του δώσουμε τη διοίκηση της διεύθυνσης πληροφορικής που θα μετονομάσουμε σε διεύθυνση Κυβερνοπολέμου. Θα δίνει λογαριασμό το πολύ πολύ στον ΓΕΕΘΑ ή κατ' ευθείαν στην κυβέρνηση. Η δύναμη, τα κονδύλια και το προσωπικό που θα έχει θα είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία των ΕΔ. Δεν γίνονται αυτά αν δεν έχουμε το know how και τη βούληση να χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό το δυναμικό.
 10. Το Tony trim νομίζω ότι ήταν δική μου ιδέα αρχικά. Δηλαδή να γράψουμε άσους σε όλο τον ελεύθερο δίσκο. Αν θέλεις βάζω και link εδώ μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες στην κυψέλη ότι έχει κάτι γραμμένο υπάρχουν ακόμα κι όταν σβήσουμε το αρχείο με τους άσους. Έτσι ο controller του SSD δεν βρίσκει άδειες κυψέλες και θα κάνει τη μετακίνηση των δεδομένων σε άλλη θέση, έστω κι αν με αυτό τον τρόπο δεν θα καθυστερήσει η εγγραφή, αφού οι άσοι ισοδυναμούν με άδειες κυψέλες. Αυτή όμως η μετακίνηση και το ψάξιμο, σε γεμάτο δίσκο (έτσι το βλέπει ο controller), ισοδυναμεί με μεταφορά του τίποτα στις εφεδρικές κυψέλες ή στη μνήμη cache και στη συνέχεια στην εγγραφή των πραγματικών μας δεδομένων. Έτσι εισάγεται το αυξημένο latency. Με το πραγματικό trim, ενημερώνεται αυτόματα ο controller ότι κάποιες κυψέλες που είναι γραμμένες δεν έχουν χρήσιμα δεδομένα και τα σβήνει με την ησυχία του στο background. Χωρίς το trim, δεν ξέρει ότι τα δεδομένα που έχουν οι κυψέλες είναι άχρηστα και τα συντηρεί.
 11. Η γνωστή από τα δημοφιλή μετροπρογράμματα PCMark και 3DMark Φινλανδική εταιρία Futuremark, με έδρα το Ελσίνκι, ανακοίνωσε σήμερα στις 24 Μαΐου του 2010 το 3DMark 11, τη νέα έκδοση του προγράμματος μέτρησης της απόδοσης των υπολογιστών στα τρισδιάστατα γραφικά. Το 3DMark 11 σχεδιάστηκε για τη μέτρηση των επιδόσεων των DirectX 11 παιχνιδιών σε PCs και χρησιμοποιεί μια νέα μηχανή DirectX 11 που δημιουργήθηκε από την ίδια τη Futuremark. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από τρέιλερ και στιγμιότυπα από το 3DMark 11 demo "Deep Sea". http://www.3dmark.com/ Το Deep Sea δείχνει ένα υποβρύχιο που εξερευνά τον υποθαλάσσιο κόσμο και παρουσιάζει τις DirectX 11 τεχνολογίες που είχε η αρχική έκδοση της μηχανής του 3DMark 11. Ο βυθός φωτίζεται άμεσα και έμμεσα από αντανακλάσεις (volumetric lighting) ενώ το tesselation χρησιμοποιείται για να προσθέσει τις λεπτομέρειες στο βράχο, στα κοράλλια και στις υποβρύχιες μεταλλικές κατασκευές. Τέλος η τεχνική post processing προσδίδει βάθος πεδίου και άλλα εφέ φακού, ενώ η μουσική που ακούγεται αποτελει πρωτότυπη σύνθεση. "Για πάνω από 10 χρόνια το 3DMark δείχνει τι να περιμένουμε από την επόμενη γενιά παιχνιδιών σε πραγματικό χρόνο και με τρισδιάστατα γραφικά," δήλωσε ο Jukka Makinen, Διευθύνων Σύμβουλος της Futuremark , «έτσι είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που αναγγείλουμε το 3DMark 11 και δείχνουμε τις δυνατότητες του DirectX 11 με το βίντεο Deep Sea ". Το βίντεο, μια επιλογή από φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες για το 3DMark 11 μπορείτε να τα βρείτε στη νέα ιστοσελίδα 3dmark.com. Το 3DMark 11 Deep Sea demo θα εμφανιστεί δημόσια για πρώτη φορά στο περίπτερο της MSI στην Computex (1-5 Ιουνίου 2010). Αρχικά θα κυκλοφορήσει η δωρεάν έκδοση του 3DMark 11 και θα είναι διαθέσιμη το τρίτο τρίμηνο του 2010. Πηγή: Futuremark
 12. Ο Ταξίαρχος δεν προσφωνείται στρατηγός αλλά σύμφωνα με το NATO που ακολουθούμε είναι στρατηγός. Στις ΗΠΑ οι βαθμοί ονομάζονται ως εξής και αντιστοιχούν σε βαθμούς ΝΑΤΟ. Brigadier general είναι ο Ταξίαρχος με ένα αστέρι Major general είναι ο υποστράτηγος με δύο αστέρια Lieutenant general είναι ο αντιστράτηγος με τρία αστέρια General είναι ο Στρατηγός με τέσσερα αστέρια General of the Army είναι ο Αρχιστράτηγος με πέντε αστέρια (μόνο σε καιρό πολέμου) General of the Armies είναι ο Στρατάρχης με έξη αστέρια (τυπικά δεν υφίσταται αλλά ιστορικά υπήρξαν Στρατάρχες).
 13. Κυκλοφόρησαν οι Beta 256 οδηγοί και όπως φαίνεται αναφέρονται 20-25% αυξημένες επιδόσεις στο Stalker CoP σε σχέση με τους 197.xx 257.15 Win7 / Vista 32bit English Beta 257.15 Win7 / Vista 32bit International Beta 257.15 Win7 / Vista 64bit English Beta 257.15 Win7 / Vista 64bit International Beta 257.15 WinXP 32bit English Beta 257.15 WinXP 32bit International Beta 257.15 WinXP 64bit English Beta 257.15 WinXP 64bit International Beta
 14. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχουν Στρατηγοί ενός μέχρι και τεσσάρων αστέρων. Τόσο ο πεντάστερος Στρατηγός που λέγεται General of the Army κτλ (Five-star General of the Army) όσο και ο εξάστερος Στρατηγός (General of the Armies) δεν υφίστανται παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο πεντάστερος τίτλος απονέμεται μόνο σε καιρό πολέμου, ενώ ο εξάστερος είναι ιστορία και έχει απονεμηθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ. Αντίστοιχα στην Ελλάδα είναι στρατηγοί όσοι έχουν βαθμό Ταξιάρχου και πάνω. Αναλογικά έχουμε Αρχιστράτηγο και Στρατάρχη (πχ Παπάγος).
 15. Οι ΗΠΑ όρισαν για πρώτη φορά ανώτατο Στρατηγό, με σκοπό να κατευθύνει τον ηλεκτρονικό πόλεμο, παρά τους φόβους ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί άλλη μια φάση στη στρατιωτικοποίηση του κυβερνοχώρου. Η ανάθεση καθηκόντων διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής σε μία χαμηλών τόνων τελετή στο Fort Meade, του Maryland. Ο πρόσφατα προαχθείς σε Στρατηγό τεσσάρων αστέρων Keith Alexander, Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), αναλαμβάνει την ευθύνη της νεοσυσταθείσας Κυβερνοδιοίκησης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και αμφιλεγόμενο στρατηγείο στο Πεντάγωνο, που αποσκοπεί στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών επιχειρήσεων κατά μήκος των δικτύων υπολογιστών ανά τον κόσμο. Η Κυβερνοδιοίκηση αποτελεί την απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για την ευπάθεια των στρατιωτικών και άλλων δικτύων των ΗΠΑ, σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης. Η υπηρεσία δημιουργήθηκε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι 30.000 τεχνικοί της πολεμικής αεροπορίας μετατέθηκαν "στο μέτωπο του πολέμου στον κυβερνοχώρο". Συνολικά προβλέπεται ότι η κυβερνοδιοίκηση θα απασχολεί 90.000 άτομα. Παρά το γεγονός ότι ο Στρατηγός Keith Alexander δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων τον περασμένο μήνα ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας ότι η Κυβερνοδιοίκηση δεν θα συνέβαλλε στη στρατικοποίηση του κυβερνοχώρου, ο πρόεδρος της επιτροπής, γερουσιαστής Carl Levin εξέφρασε την ανησυχία ότι τόσο το δόγμα του Πενταγώνου, όπως και το νομικό πλαίσιο για τις online δραστηριότητες, δεν συμβαδίζουν με τις ταχείες εξελίξεις στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Ειδικότερα ο Levin εξέφρασε την ανησυχία ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για την καταπολέμηση των δικτυακών απειλών προς τις ΗΠΑ, αν διέρχονται από ουδέτερες τρίτες χώρες, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά επιζήμιες συνέπειες για τα ευρύτερα αμερικανικά συμφέροντα. Ο αναπληρωτής υφυπουργός άμυνας James Miller, υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν ακόμα και σε συμβατική στρατιωτική απάντηση σε κάποιες περιπτώσεις δικτυακών επιθέσεων. Η δημιουργία της Κυβερνοδιοίκησης είχε σχεδιαστεί αρχικά από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Ο Barack Obama στη συνέχεια, αγκάλιασε το θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και τη χαρακτήρισε ως "μία από τις σοβαρότερες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ ως έθνος". Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Στρατηγός Keith Alexander είπε ότι τα δίκτυα του Πενταγώνου δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επιθέσεις κάθε μέρα και πρόσθεσε ότι έχει θορυβηθεί από την αύξηση, το τελευταίο έτος. Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνουν ραγδαία τόσο σε αριθμό όσο και σε πολυπλοκότητα, με την Κίνα να κατηγορείται ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον του Google και είκοσι άλλων επιχειρήσεων. Επίσης έχουν κατηγορηθεί hackers από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, ενώ η Μόσχα λέγεται ότι ήταν πίσω από μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της Εσθονίας το 2007, που χαρακτηρίσθηκε ως η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου που έχει ποτέ διεξαχθεί. Πηγή: Guardian: US appoints first cyber warfare general
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.