Jump to content

mariosalice

Premium Members
 • Posts

  8,497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by mariosalice

 1. Το έβαλα ενημερωτικά για όσους θελήσουν να το κατεβάσουν πριν εξαφανιστεί. Για παράδειγμα το Mafia ΙΙ (24 Αυγούστου) δεν φαίνεται για βαρύ παιχνίδι, οπότε ίσως να είναι καλύτερο με physx on και να αξίζει να το ενεργοποιήσουμε. Έχουν κάνει και συμφωνία με το Playboy, οπότε οι εκρήξεις θα είναι πιο πειστικές
 2. Με λίγα λόγια, όσοι τυχόν ενδιαφέρονται να συνδυάσουν μια παλιά κάρτα nvidia αποκλειστικά για physx με μια ΑΤΙ ως πρωτεύουσα κάρτα, ας κατεβάσουν τους οδηγούς beta 257.15, που κατά λάθος δουλεύουν χωρίς να χρειάζονται χακεριές και υποστηρίζουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή από παιχνίδια.
 3. Σύμφωνα με το BBC, η Foxconn αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων κατά 20%, ώστε να αναπτερώσει το ηθικό τους μετά από το κύμα των αυτοκτονιών. Ο εισαγωγικός μισθός στη Foxconn είναι 900 γιουάν ($132).
 4. Αυτό θα μου άρεσε να το έχω στην υπογραφή μου. Δάση μας καίνε, καταστήματα μας καίνε, την ιστορία μας κλέβουν, τουριστικές οδηγίες βγάζουν, οδηγούς επενδύσεων κατά της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας βγάζουν, προπαγάνδα για ανεξάρτητο βορά και νότο χρηματοδοτούν, χτίζουν δυο πυρηνικά εργοστάσια στην Τουρκία και τώρα μας λένε ότι φταίμε κι από πάνω για τα δικά τους χάλια. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Soros με ένα cloud για μας χωρίς εμάς.
 5. Βρέθηκε η λύση για να αντιμετωπιστούν οι αυτοκτονίες. Οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ένα συμβόλαιο που λέει ότι υπόσχονται να μην αυτοκτονήσουν και μπήκαν δίχτυα στα κτίρια. Στο μεταξύ οι εργάτες συνεχίζουν να δουλεύουν 12 ώρες τη μέρα, έξη μέρες τη βδομάδα, με μισθό 2.000 γιουάν (238 ευρώ) το μήνα. Πηγή
 6. Τέτοια δικαίωση καλύτερα να μην έρθει ποτέ. Δεν μας φταίνε οι ιδέες αλλά τα λαμόγια που τα παίρνουν για να καταστρέφουν. Θα τα βρούμε παντού σε όλους τους χώρους. 1000 να δουλεύουν ένας να χαλάει αρκεί για να μη χτιστεί τίποτα.
 7. Dennis Ritchie και Ken Thompson Unix και C Jon Postel Internet standards Jaron Lanier Virtual reality Larry Wall Perl Bjarne Stroustrup C++ James Gosling Java programming language
 8. Ο αρχιστράτηγος είναι Στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται? Ο Στρατηγός είναι στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται? Ο υποστράτηγος του Δικαστικού είναι Στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται? Πέρα από τις προσαγορεύσεις και το βαθμό του Στρατηγού (4 αστέρων) που αλλού ορίζεται η έννοια της λέξης στρατηγός στους στρατιωτικούς κανονισμούς? Όλοι οι υποστράτηγοι ή οι αντιστράτηγοι προσαγορεύονται ή είναι στρατηγοί? Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους ανώτατους Αξιωματικούς της Ελλάδας και στους Στρατηγούς του ΝΑΤΟ? Υπάρχει αντιστοίχιση? Συνυπηρετούμε? Στις ΗΠΑ οι στρατηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ανώτατων ή των ανώτερων αξιωματικών?Ποια είναι η ανώτατη βαθμίδα εν ενεργεία στρατηγού στις ΗΠΑ? Έχουν κάποια σημασία όλα τα παραπάνω ώστε να φτάσεις στην ειρωνεία και στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς? Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις σε πράγματα που ούτε έχουν σημασία για τον κόσμο, ούτε κάποια πρακτική αξία.Για παράδειγμα ούτε ο Αρχιστράτηγος προσφωνείται στρατηγέ αλλά Κε Αρχιστράτηγε. Ούτε ο Στρατηγός (4 αστέρων) προσφωνείται Στρατηγέ, αλλά Κε Αρχηγέ. Μένουν στην απ' έξω? Γενικά οι προσαγορεύσεις στρατηγών των 2 ή 3 αστέρων δεν περιέχουν πάντα τη λέξη Στρατηγέ. Μένουν στην απ' έξω? Ο λόγος που οι Ταξίαρχοι δεν προσφωνούνται Στρατηγέ αλλά Κε Ταξίαρχε είναι επειδή αποτελούν νέο ιστορικά βαθμό που δεν υπήρχε πριν από το 1945. Σε μονάδες ΝΑΤΟ υπάρχει σαφής αντιστοίχιση και ενιαία ιεραρχία με εμάς. Δεν έχουν τον όρο ανώτατος αξιωματικός. Ακόμα και οι στρατηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ανώτερων αξιωματικών. Τους βαθμούς που εμείς χαρακτηρίζουμε ανώτατους, στις ΗΠΑ τους λένε στρατηγούς ενός δύο κτλ αστέρων ή με το βαθμό τους.
 9. Μα δεν θα έχουμε PC. Η υπολογιστική δύναμη θα μεταφερθεί από τα χέρια του κόσμου στο cloud και στους λίγους που θα το διαφεντεύουν. Για να καταλάβουμε πόσο σημασία δίνουν οι ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο, στην Ελλάδα έχουμε ένα μόνο Στρατηγό ανώτατης βαθμίδας (σε ειρήνη). Είναι ο ΓΕΕΘΑ με 4 αστέρια. Σκεφτείτε να κάνουμε και δεύτερο Στρατηγό 4 αστέρων και να του δώσουμε τη διοίκηση της διεύθυνσης πληροφορικής που θα μετονομάσουμε σε διεύθυνση Κυβερνοπολέμου. Θα δίνει λογαριασμό το πολύ πολύ στον ΓΕΕΘΑ ή κατ' ευθείαν στην κυβέρνηση. Η δύναμη, τα κονδύλια και το προσωπικό που θα έχει θα είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία των ΕΔ. Δεν γίνονται αυτά αν δεν έχουμε το know how και τη βούληση να χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό το δυναμικό.
 10. Το Tony trim νομίζω ότι ήταν δική μου ιδέα αρχικά. Δηλαδή να γράψουμε άσους σε όλο τον ελεύθερο δίσκο. Αν θέλεις βάζω και link εδώ μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες στην κυψέλη ότι έχει κάτι γραμμένο υπάρχουν ακόμα κι όταν σβήσουμε το αρχείο με τους άσους. Έτσι ο controller του SSD δεν βρίσκει άδειες κυψέλες και θα κάνει τη μετακίνηση των δεδομένων σε άλλη θέση, έστω κι αν με αυτό τον τρόπο δεν θα καθυστερήσει η εγγραφή, αφού οι άσοι ισοδυναμούν με άδειες κυψέλες. Αυτή όμως η μετακίνηση και το ψάξιμο, σε γεμάτο δίσκο (έτσι το βλέπει ο controller), ισοδυναμεί με μεταφορά του τίποτα στις εφεδρικές κυψέλες ή στη μνήμη cache και στη συνέχεια στην εγγραφή των πραγματικών μας δεδομένων. Έτσι εισάγεται το αυξημένο latency. Με το πραγματικό trim, ενημερώνεται αυτόματα ο controller ότι κάποιες κυψέλες που είναι γραμμένες δεν έχουν χρήσιμα δεδομένα και τα σβήνει με την ησυχία του στο background. Χωρίς το trim, δεν ξέρει ότι τα δεδομένα που έχουν οι κυψέλες είναι άχρηστα και τα συντηρεί.
 11. Η γνωστή από τα δημοφιλή μετροπρογράμματα PCMark και 3DMark Φινλανδική εταιρία Futuremark, με έδρα το Ελσίνκι, ανακοίνωσε σήμερα στις 24 Μαΐου του 2010 το 3DMark 11, τη νέα έκδοση του προγράμματος μέτρησης της απόδοσης των υπολογιστών στα τρισδιάστατα γραφικά. Το 3DMark 11 σχεδιάστηκε για τη μέτρηση των επιδόσεων των DirectX 11 παιχνιδιών σε PCs και χρησιμοποιεί μια νέα μηχανή DirectX 11 που δημιουργήθηκε από την ίδια τη Futuremark. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από τρέιλερ και στιγμιότυπα από το 3DMark 11 demo "Deep Sea". http://www.3dmark.com/ Το Deep Sea δείχνει ένα υποβρύχιο που εξερευνά τον υποθαλάσσιο κόσμο και παρουσιάζει τις DirectX 11 τεχνολογίες που είχε η αρχική έκδοση της μηχανής του 3DMark 11. Ο βυθός φωτίζεται άμεσα και έμμεσα από αντανακλάσεις (volumetric lighting) ενώ το tesselation χρησιμοποιείται για να προσθέσει τις λεπτομέρειες στο βράχο, στα κοράλλια και στις υποβρύχιες μεταλλικές κατασκευές. Τέλος η τεχνική post processing προσδίδει βάθος πεδίου και άλλα εφέ φακού, ενώ η μουσική που ακούγεται αποτελει πρωτότυπη σύνθεση. "Για πάνω από 10 χρόνια το 3DMark δείχνει τι να περιμένουμε από την επόμενη γενιά παιχνιδιών σε πραγματικό χρόνο και με τρισδιάστατα γραφικά," δήλωσε ο Jukka Makinen, Διευθύνων Σύμβουλος της Futuremark , «έτσι είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που αναγγείλουμε το 3DMark 11 και δείχνουμε τις δυνατότητες του DirectX 11 με το βίντεο Deep Sea ". Το βίντεο, μια επιλογή από φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες για το 3DMark 11 μπορείτε να τα βρείτε στη νέα ιστοσελίδα 3dmark.com. Το 3DMark 11 Deep Sea demo θα εμφανιστεί δημόσια για πρώτη φορά στο περίπτερο της MSI στην Computex (1-5 Ιουνίου 2010). Αρχικά θα κυκλοφορήσει η δωρεάν έκδοση του 3DMark 11 και θα είναι διαθέσιμη το τρίτο τρίμηνο του 2010. Πηγή: Futuremark
 12. Ο Ταξίαρχος δεν προσφωνείται στρατηγός αλλά σύμφωνα με το NATO που ακολουθούμε είναι στρατηγός. Στις ΗΠΑ οι βαθμοί ονομάζονται ως εξής και αντιστοιχούν σε βαθμούς ΝΑΤΟ. Brigadier general είναι ο Ταξίαρχος με ένα αστέρι Major general είναι ο υποστράτηγος με δύο αστέρια Lieutenant general είναι ο αντιστράτηγος με τρία αστέρια General είναι ο Στρατηγός με τέσσερα αστέρια General of the Army είναι ο Αρχιστράτηγος με πέντε αστέρια (μόνο σε καιρό πολέμου) General of the Armies είναι ο Στρατάρχης με έξη αστέρια (τυπικά δεν υφίσταται αλλά ιστορικά υπήρξαν Στρατάρχες).
 13. Κυκλοφόρησαν οι Beta 256 οδηγοί και όπως φαίνεται αναφέρονται 20-25% αυξημένες επιδόσεις στο Stalker CoP σε σχέση με τους 197.xx 257.15 Win7 / Vista 32bit English Beta 257.15 Win7 / Vista 32bit International Beta 257.15 Win7 / Vista 64bit English Beta 257.15 Win7 / Vista 64bit International Beta 257.15 WinXP 32bit English Beta 257.15 WinXP 32bit International Beta 257.15 WinXP 64bit English Beta 257.15 WinXP 64bit International Beta
 14. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχουν Στρατηγοί ενός μέχρι και τεσσάρων αστέρων. Τόσο ο πεντάστερος Στρατηγός που λέγεται General of the Army κτλ (Five-star General of the Army) όσο και ο εξάστερος Στρατηγός (General of the Armies) δεν υφίστανται παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο πεντάστερος τίτλος απονέμεται μόνο σε καιρό πολέμου, ενώ ο εξάστερος είναι ιστορία και έχει απονεμηθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ. Αντίστοιχα στην Ελλάδα είναι στρατηγοί όσοι έχουν βαθμό Ταξιάρχου και πάνω. Αναλογικά έχουμε Αρχιστράτηγο και Στρατάρχη (πχ Παπάγος).
 15. Οι ΗΠΑ όρισαν για πρώτη φορά ανώτατο Στρατηγό, με σκοπό να κατευθύνει τον ηλεκτρονικό πόλεμο, παρά τους φόβους ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί άλλη μια φάση στη στρατιωτικοποίηση του κυβερνοχώρου. Η ανάθεση καθηκόντων διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής σε μία χαμηλών τόνων τελετή στο Fort Meade, του Maryland. Ο πρόσφατα προαχθείς σε Στρατηγό τεσσάρων αστέρων Keith Alexander, Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), αναλαμβάνει την ευθύνη της νεοσυσταθείσας Κυβερνοδιοίκησης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και αμφιλεγόμενο στρατηγείο στο Πεντάγωνο, που αποσκοπεί στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών επιχειρήσεων κατά μήκος των δικτύων υπολογιστών ανά τον κόσμο. Η Κυβερνοδιοίκηση αποτελεί την απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για την ευπάθεια των στρατιωτικών και άλλων δικτύων των ΗΠΑ, σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης. Η υπηρεσία δημιουργήθηκε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι 30.000 τεχνικοί της πολεμικής αεροπορίας μετατέθηκαν "στο μέτωπο του πολέμου στον κυβερνοχώρο". Συνολικά προβλέπεται ότι η κυβερνοδιοίκηση θα απασχολεί 90.000 άτομα. Παρά το γεγονός ότι ο Στρατηγός Keith Alexander δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων τον περασμένο μήνα ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας ότι η Κυβερνοδιοίκηση δεν θα συνέβαλλε στη στρατικοποίηση του κυβερνοχώρου, ο πρόεδρος της επιτροπής, γερουσιαστής Carl Levin εξέφρασε την ανησυχία ότι τόσο το δόγμα του Πενταγώνου, όπως και το νομικό πλαίσιο για τις online δραστηριότητες, δεν συμβαδίζουν με τις ταχείες εξελίξεις στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Ειδικότερα ο Levin εξέφρασε την ανησυχία ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για την καταπολέμηση των δικτυακών απειλών προς τις ΗΠΑ, αν διέρχονται από ουδέτερες τρίτες χώρες, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά επιζήμιες συνέπειες για τα ευρύτερα αμερικανικά συμφέροντα. Ο αναπληρωτής υφυπουργός άμυνας James Miller, υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν ακόμα και σε συμβατική στρατιωτική απάντηση σε κάποιες περιπτώσεις δικτυακών επιθέσεων. Η δημιουργία της Κυβερνοδιοίκησης είχε σχεδιαστεί αρχικά από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Ο Barack Obama στη συνέχεια, αγκάλιασε το θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και τη χαρακτήρισε ως "μία από τις σοβαρότερες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ ως έθνος". Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Στρατηγός Keith Alexander είπε ότι τα δίκτυα του Πενταγώνου δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επιθέσεις κάθε μέρα και πρόσθεσε ότι έχει θορυβηθεί από την αύξηση, το τελευταίο έτος. Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνουν ραγδαία τόσο σε αριθμό όσο και σε πολυπλοκότητα, με την Κίνα να κατηγορείται ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον του Google και είκοσι άλλων επιχειρήσεων. Επίσης έχουν κατηγορηθεί hackers από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, ενώ η Μόσχα λέγεται ότι ήταν πίσω από μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της Εσθονίας το 2007, που χαρακτηρίσθηκε ως η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου που έχει ποτέ διεξαχθεί. Πηγή: Guardian: US appoints first cyber warfare general
 16. O γνωστότερος υπέρμαχος του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού, Αμερικάνος προγραμματιστής Richard Stallman, θα βρεθεί στην Αθήνα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του BFEST και στις 28 Μαΐου 2010 (ώρα 18:00 – 21:00) θα μιλήσει στον φιλόξενο χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), με θέμα “Η Πνευματική Ιδιοκτησία κατά της Κοινότητας”. Ο Ρίτσαρντ Στώλλμαν (Richard Matthew Stallman, RMS, γενν. 16 Μαρτίου 1953) είναι ο ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού, του εγχειρήματος GNU, του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation, FSF), και της Ένωσης για την Ελευθερία του Προγραμματισμού (League for Programming Freedom, LPF). Εφηύρε την έννοια του copyleft για να προστατεύσει τα ιδανικά αυτού του κινήματος, και διαφύλαξε αυτή την έννοια στην ευρέως χρησιμοποιούμενη GPL (General Public License) για το λογισμικό. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90, ο Στώλλμαν ασχολείται με την προώθηση του ελεύθερου λογισμικού και κατά των ευρεσιτεχνιών λογισμικού και επέκτασης του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα στο λογισμικό. Συνεχίζει να ασχολείται με τον προγραμματισμό επάνω στο GNU Emacs. Η πηγή εσόδων του είναι η πληρωμή από τις μισές διαλέξεις στις οποίες καλείται να μιλήσει. Πηγή: B-Fest ΣΣ. Κάποιες ιδέες όπως το ελεύθερο λογισμικό και η αντίθεση στο πατεντάρισμα της σκέψης, δεν μπορεί να αποτελούν αποκλειστικότητα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
 17. Στο συνέδριο Google I/O 2010, που έγινε στις 19 και 20 Μαίου 2010, η Google ανακοίνωσε ότι άνοιξε τον πηγαίο κώδικα της κωδικοποίησης βίντεο VP8, που απέκτησε με την αγορά της εταιρίας On2, έναντι $120 εκ. Παράλληλα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εξέλιξης και διάδοσης του VP8, ως WebM. Η κωδικοποίηση WebM είναι μια ελεύθερη και ανοικτή μορφή βίντεο, σχεδιασμένη για το διαδίκτυο. "Είναι πραγματικά σημαντικό για το διαδίκτυο, να υπάρχει τουλάχιστον μία ανοικτή εναλλακτική λύση βίντεο υψηλής ποιότητας. Έτσι επενδύσαμε πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της On2 Technologies, με σκοπό να συμβάλουμε σ' αυτό το όραμα. Πιστεύουμε ότι το VP8 είναι η καλύτερη κωδικοποίηση βίντεο για streaming σε πραγματικό χρόνο. Έτσι θα θέλαμε να ανακοινώσουμε σήμερα ότι διαθέτουμε τον πηγαίο κώδικα του VP8 ελεύθερα και χωρίς απαιτήσεις για δικαιώματα. Ανακοινώνουμε επίσης ότι ξεκινάμε το πρόγραμμα WebM, ένα πολυμεσικό σχέδιο ανοικτού διαδικτύου, με βάση το VP8, για κωδικοποίηση βίντεο, σε συνδυασμό με το επίσης ανοικτό Vorbis, για την κωδικοποίηση του ήχου" δήλωσε ο Sundar Pichai της Google, στο συνέδριο Google I/O 2010. Η ανακοίνωση έχει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της διαμάχης που προκαλούν τα αντικρουόμενα συμφέροντα, σχετικά με την κωδικοποίηση βίντεο που θα επικρατήσει στο HTML5. Η διαμάχη αυτή εμποδίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο. Το WebM υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών και υπόσχεται να προχωρήσουν ξανά τα πράγματα. Τα προβλήματα με το HTML5 είναι γνωστά και συνοψίζονται στην επιλογή video codec, με τις Microsoft και Apple να υποστηρίζουν το H.264, ενώ οι Mozilla και Opera υποστηρίζουν το Theora που είναι ανοικτού κώδικα. Υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, όπως ότι το H.264 είναι τεχνικά ανώτερο, ενώ το Theora είναι ελεύθερο από πατέντες και άδειες. Το VP8 της Google, που χρησιμοποιείται στο WebM, υπόσχεται να είναι και τα δύο. Από τη μια, η ποιότητα και η απόδοση λέγεται ότι είναι ισότιμα με το H.264 και επιπλέον η Google θα διανείμει τον πηγαίο κώδικα κάτω από μια πολύ φιλελεύθερη άδεια. Επιπλέον, το WebM θα υποστηρίζεται από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο Web, όπως τα Google Chrome, Mozilla Firefox και Opera. Η Microsoft έχει επίσης υποσχεθεί, μερική υποστήριξη για VP8 και WebM στον επερχόμενο Internet Explorer 9, που θα υποστηρίζει HTML5. Ωστόσο, το WebM θα λειτουργεί στον IE 9 μόνο μετά από εγκατάσταση του VP8 codec. Το WebM απολαμβάνει σημαντική υποστήριξη, όπως από το YouTube, που έχει ξεκινήσει τη μετατροπή όλων των βίντεο σε μορφή WebM. 1,2 εκατομμύρια βίντεο είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ ο αριθμός τους αυξάνει συνέχεια. Επιπλέον, η Adobe έχει δεσμευτεί να προσθέσει το WebM στο Flash, έτσι ώστε τα βίντεο να αναπαράγονται από εφαρμογές flash. Για την αποδοχή όμως του WebM, έχει σημασία η απρόσκοπτη αναπαραγωγή και από αδύναμες συσκευές, όπως smartphones, tablets και netbooks. Αυτό είναι εφικτό μέσω επιταχυντών σε επίπεδο υλικού (hardware accelleration). Μεγάλα ονόματα όπως οι AMD, ARM, Broadcom, Qualcomm, Texas Instruments και ούτω καθεξής, έχουν υποσχεθεί να υποστηρίξουν το WebM, με την έννοια ότι θα δώσουν δυνατότητες επιτάχυνσης στα προιόντα τους. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Το H.264, είναι παντού, όπως σε κάμερες χειρός, στο YouTube κτλ. Το ζητούμενο από το VP8 δεν είναι να νικήσει το H.264, αλλά να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση κωδικοποίησης βίντεο, που θα μπορούν να αναπαραχθούν από τη συντριπτική πλειονότητα των web browsers, σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Ωστόσο, το VP8 έχει ακόμα κάποια προβλήματα που μπορεί να εμποδίσουν την ευρεία υιοθέτηση του ή ακόμα και να το εξαφανίσουν στο ξεκίνημά του. HTML5 σημαίνει web εφαρμογές, πληθώρα γραμματοσειρών και video streaming. Με λίγα λόγια Cloud Computing. Είναι αποφασισμένο να πετύχουν όλα τα παραπάνω, χάριν του cloud. Πηγή: Google I/O 2010: WebM, Google’s Open Video Format for HTML5
 18. Το trim είναι συγκεκριμένη και ορισμένη λειτουργία, όπου το λειτουργικό ενημερώνει τον SSD ότι έχει διαγράψει κάποια αρχεία και το SSD αυτόματα προγραμματίζει τις αντίστοιχες κυψέλες (blocks) στο background, ώστε να είναι διαθέσιμες για εγγραφή. Έτσι ο SSD δεν χρειάζεται να διαχειρίζεται μεγάλο όγκο δεδομένων μεταφέροντας άχρηστα (διαγραμμένα) στοιχεία σε νέες κυψέλες, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του. Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό του SSD φαίνεται διαθέσιμο, ώστε να μη καθυστερεί να διαγράψει κυψέλες την ώρα της εγγραφής. Οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι trim. Κακώς μιλάμε για manual trim, έστω κι αν φαινομενικά μοιάζει να κάνει την ίδια δουλειά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε αν λειτουργεί το trim. Η άποψη μου είναι ότι δεν λειτουργεί πουθενά. Λέγεται ότι με Windows 7 και SSD που υποστηρίζουν trim, ίσως λειτουργεί με τους οδηγούς της MS. Επίσης ίσως λειτουργήσει με τα νέα chipsets που θα φτιαχτούν με εγγενή υποστήριξη Rapid Storage. Τα υπάρχοντα chipsets φτιάχτηκαν για matrix. Το τοπίο είναι θολό εκ μέρους της Intel. Για παράδειγμα, αμφιβάλω ότι με Rapid storage, win7 και μονό Postville έχουμε πραγματικό trim (αυτόματο) σε οποιοδήποτε υπάρχον στην αγορά chipset (δεν ξέρω τι γίνεται με τα πολύ τελευταία). Πάντως η διαγραφή των σβησμένων αρχείων είναι πολύ χρήσιμη, έστω κι αν προς το παρόν γίνεται μόνο χειροκίνητα.
 19. Αν και για κάθε νέο SSD της Intel ή κάθε νέα mobo της ASUS ή της Gigabyte φτιάχνουμε νέα είδηση, δεν βάζω την απώλεια μιας ζωής στο ίδιο τσουβάλι. Πολύ περισσότερο όταν η Foxconn έφτασε τις 12 απανωτές απόπειρες στα μουλωχτά και μόνο με τις τρεις τελευταίες άρχισε να ενδιαφέρεται ο κόσμος. Οι τελευταίες δύο απόπειρες έγιναν μάλιστα στο καπάκι, μετά τις δηλώσεις της Foxconn ότι αιτία της "αυτοκτονίας" της κοπέλας ήταν η ερωτική απογοήτευση. Δεν μπορώ να αγνοήσω μια τέτοια ενέργεια δύο εργαζόμενων, ούτε να αποδώσω κι αυτές σε ερωτικές απογοητεύσεις. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι. Και δεν φταίνε μόνο οι Κινέζοι και το σύστημά τους, αλλά και οι δυτικές εταιρίες που συνεργάζονται και ανέχονται τέτοιες καταστάσεις και όλοι εμείς που δεν τους κράζουμε. Θα έρθει και η σειρά μας γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε οικονομίες που στηρίζονται σε τέτοιες συμπεριφορές. Το κύμα αυτοκτονιών μπερδεύει σε σημείο να έχουμε χάσει το λογαριασμό. Όπως φαίνεται από το Digitimes που έχει ξεχωριστές ειδήσεις για τα τελευταία συμβάντα, μετά την αυτοκτονία της κοπέλας στις 14 Μαίου, που ήταν η 8η, είχαμε άλλες δύο αυτοκτονίες, μια στις 17 Μαΐου και μια στις 21 Μαΐου. Έτσι συνολικά έχουμε 10 αυτοκτονίες και 12 απόπειρες μέσα στο 2010. Το θέμα μόνο γελοίο δεν είναι.
 20. Όσο πλησιάζει η κυκλοφορία του νέου iphone, τόσο αυξάνουν οι απόπειρες αυτοκτονίας στη Foxconn. Αυτή τη φορά έχασε τη ζωή του ένας νεαρός εργαζόμενος 19 ετών, ο Nan Gang. Έτσι από τις έντεκα απόπειρες αυτοκτονίας στη Foxconn μέσα στο 2010, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 9 άνθρωποι. Η Foxconn αποτελεί κομμάτι της Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο και κατέχει την 109 θέση στη λίστα Fortune 500 των πιο πλούσιων εταιριών. Σύμφωνα με το BBC η Hon Hai Precision, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη Foxconn, έχει προσλάβει 100 ειδικούς, εκπαίδευσε το ιατρικό προσωπικό της στην αντιμετώπιση περιστατικών συναισθηματικών διαταραχών και προσκάλεσε μοναχούς βουδιστές, για στήριξη των εργαζομένων της στο νέο Κέντρο Φροντίδας Εργαζομένων. Επίσης δίνει αμοιβή σε όσους εργαζόμενους καταδείξουν τους ψυχικά ασταθείς συναδέλφους τους. Πιθανότατα για να τους απολύσουν. Έτσι όλοι οι εργαζόμενοι θα χαμογελάνε και θα κρατάνε την κοιλιά τους λέγοντας καλά που δεν πάθαμε και τίποτα, κατά το γνωστό ανέκδοτο. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για στρατιωτικά μέτρα που δεν τα είδαμε ούτε στη Λεγεώνα των Ξένων. Τώρα οι εργαζόμενοι θα πηδάνε από τις ταράτσες με το χαμόγελο στα χείλη. Η φωτογραφία προέρχεται από δημοσιογράφο του Reuters και ήταν η αιτία να προπηλακιστεί στις 17 Φεβρ. 2010 από την ασφάλεια της Foxconn. Πηγή: The Tech Herald: Foxconn's 2010 employee suicide ratio climbs to 9/11
 21. Λέγεται ότι η nvidia ότι σταμάτησε τη διάθεση των 470 αλλά δεν άκουσα κάτι για τις 480.
 22. Εξαιρετική και επαγγελματική δουλειά.
 23. Η Microsoft ανακοίνωσε δύο νέα κινητά τηλέφωνα τα Kin 1 και 2, που απευθύνονται κυρίως σε νέα άτομα με έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικά δίκτυα. Τα νέα ΚΙΝητά κατασκευάζονται από τη Sharp, διαθέτουν QWERTY πληκτρολόγιο, οθόνη αφής και zune media player. Αν και έχουν προηγμένες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορούμε να κατεβάσουμε εφαρμογές ή παιχνίδια. Το KIN 1 προσφέρει κάμερα 5 megapixels, μονοφωνική έξοδο ήχου και ενσωματωμένη μνήμη 4GB για λήψη SD video. Το KIN 2 είναι μεγαλύτερο, μπορούμε να πληκτρολογούμε με δύο χέρια, η κάμερα έχει ανάλυση 8 megapixels για λήψη HD video, η έξοδος ήχου είναι στερεοφωνική, διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία και η ενσωματωμένη μνήμη είναι 8GB. Η Microsoft με τα Kin 1 και 2, εισάγει μια νέα κατηγορία "cloud phones" που δεν είναι ακριβώς smartphones, αλλά διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες από ένα high-end τηλέφωνο. Παρέχουν μια πλούσια εμπειρία περιήγησης και πολυμεσικής κοινωνικής δικτύωσης, όπου ότι κάνουμε στο κινητό τηλέφωνο, όπως και κάθε φωτογραφία ή video που αποθηκεύουμε στο τηλέφωνο, αποθηκεύεται αυτόματα και στο Kin Studio, δηλαδή στο "cloud". Στις ΗΠΑ, τα KIN διατίθενται από τη Verizon, με διετές συμβόλαιο και με ελάχιστη μηνιαία χρέωση $70, συν $30 για τις cloud υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων. Η ιδιαίτερα τσουχτερή τιμή για ένα προϊόν που απευθύνεται σε νέους, οφείλεται στο αυτόματο cloud backup, που επιβαρύνει το δίκτυο της Verizon. Στην Ευρώπη τα KIN θα διατεθούν από τη Vodafone. Πηγή: Kin.com
 24. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τετάρτη ότι επιβλήθηκε πρόστιμο σε πολλούς κατασκευαστές μνημών DRAM, που ανέρχεται στο ποσό των $420 εκατομμυρίων (€ 331 000 000), για φιξάρισμα τιμών από το 1998 μέχρι το 2002. Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών, που αποτελούσαν το καρτέλ, δεν παράγει πλέον μνήμες. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλες οι παράνομες πρακτικές σταμάτησαν πριν από οκτώ χρόνια, δεν φαίνεται ότι η απόφαση αυτή θα έχει κάποια επίδραση στις εταιρείες που κατασκευάζουν DRAM σήμερα. Το συνολικό πρόστιμο ύψους € 331 000 000 ($ 420 000 000), περιλαμβάνει μείωση κατά 10%, επειδή οι εταιρίες συνεργάστηκαν με την ΕΕ. Οι αποδέκτες της απόφασης είναι οι: Micron, Samsung, Hynix, Infineon, NEC, Hitachi, Mitsubishi, Toshiba, Elpida και Nanya. Στη Micron, ωστόσο, δεν επεβλήθη πρόστιμο, επειδή αποκάλυψε την ύπαρξη του καρτέλ στην Επιτροπή ήδη από το 2002. Από το Δεκέμβριο του 2003 μέχρι το Φεβρουάριο του 2006, οι Infineon, Hynix, Samsung, Elpida και NEC, ζήτησαν επίσης την επιείκεια της ΕΕ. Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη συνεργασία τους στην έρευνα και μείωσε αντίστοιχα το πρόστιμο κατά 45% (Infineon), 27% (Hynix) και 18% (Samsung, Ελπίδα, NEC). Λόγω ελαφρυντικών, το πρόστιμο της Hynix μειώθηκε περαιτέρω κατά 5% και κατά 10% για τις Toshiba και Mitsubishi. Τέλος, όλες οι εταιρείες επωφελήθηκαν από τη μείωση κατά 10% μετά από διευθέτηση της υπόθεσης με την Επιτροπή. Το καρτέλ λειτουργούσε από την 1η Ιουλίου 1998 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2002. Αφορούσε ένα δίκτυο επαφών και ανταλλαγής μυστικών πληροφοριών, ως επί το πλείστον σε διμερή βάση, μέσω του οποίου οριζόταν το επίπεδο των τιμών των DRAM, που πωλούνται σε μεγάλους κατασκευαστές (PC, server, OEM) στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) . Όλες οι εταιρείες είναι μη ευρωπαϊκές πλην της Infineon (Γερμανία), αλλά πωλούν τα προϊόντα τους εντός του ΕΟΧ και ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία της ΕΕ, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το άρθρο 101 της Συνθήκης της ΕΕ, που απαγορεύει τις περιοριστικές πρακτικές των ανταγωνισμού. Η υπόθεση αυτή διερευνάται και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πηγή: Xbit
 25. Η Intel ξεκίνησε σήμερα τη μαζική διάθεση μνημών MLC flash 25nm. Το 167mm² τσιπ NAND στα 8GB κατασκευάστηκε από την εταιρία Intel-Micron Flash Technologies (IMFT). Ένα τσιπ στα 25nm είναι μικρότερο από ένα τσιπ στα 34nm με μισή χωρητικότητα, οπότε θα δώσει τη δυνατότητα κατασκευής πολύ μεγαλύτερων αποθηκευτικών μέσων, στις υπάρχουσες διαστάσεις. Τα νέα τσιπ είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για smartphones και media players. Οι πελάτες των μνημών 25nm δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά η Intel έχει ήδη αναφέρει ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους, νέους δίσκους SSD με χωρητικότητα 600GB. Η Intel αναμένεται επίσης να διαθέσει μέσα στο χρόνο νέα σειρά SSD με μνήμες MLC flash 25nm. Οι X25-M SSDs θα διαθέτουν χωρητικότητες στ 160GB, 300GB και 600GB, οι X18-M θα κυκλοφορήσουν με 160GB και 300GB και οι οικονομικοί SSDs X25-V θα έχουν 80GB. Πηγές Xbit, Electronista
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.