Jump to content



Ati 3870 Crossfire, Problem at the setup


Tresure

Recommended Posts

Γεια σας παιδια αντιμετωπίζω ένα μικρό προβληματάκι με το crossifire μου.

Ο υπολογιστής μου έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Vista 64bit Ultimate

Motherboard: Ati P5KC

Core: Core Quad Q6600 2.40GHz

Ram: 2 x 2 Giga - Corsair

Graphics: 2 x 3870 Ati graphic cards 512 Mbs DDR4

Graphic Accelerator: Ageia physics 128 Mbs

Hard Drives: 2 x WD (1 raptor,1 sata2)

Τωρα τις έχω βάλει πάνω στο Motherboard(λίγο στριμόκολα ομολογώ) αλλά μπήκαν όλα αυτά μια χαρά.

Όμως θέλω λίγο βοήθεια με τις ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω μέσω του catalyst πρόγραμμα που δίνει η ati στα cd της για την λειτουργία των κάρτων της, ώστε να πετύχω τον καλό συχρωνισμό των καρτών μου.

Δεν έχω ιδέα από crossfire, τι πρέπει να μου βγάζει και τι όχι και μέσα στο κουτί της κάρτα γραφικών δεν είχε καμία ιδιαίτερη βοήθεια. Μόνο να βάλω ένα τικ σε ένα μέρος στο πρόγραμμα που έλεγε enable ati crossfire το έκανα αυτό αλλά δεν είδα διαφορά δεν ξέρω καν σε ποιά θύρα απο τις 4 που βγάζουν οι καρτες γραφικών ( 2 εξόδους για οθόνη στην κάρτα) στην πάνω δεξία ? αριστερή? στην κάτω δεξιά ? στην κάτω αριστερά ? που αραγεεε..

αν ξέρει τι και πως κ μπορεί να με βοηθήσει θα χαρώ πολύ.

Tespa ελπίζω να μην κούρασα και ελπίζω κάποιος να έχει την λύση:105: :087:

Link to comment
Share on other sites

Για την σύνδεση της οθόνης. Στην PCI-E no.1 (θα το λέει στο mobo ποια είναι η θύρα #1/#2/#3/#4) και στο DVI 1(το γράφει η κάρτα με ψιλά γράμματα δίπλα απο την θύρα, no.1&2) το manual της mobo τι λέει για αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Οι θύρες μου δεν γράφουν #1, #2 etc... Δυστυχώς άλλα νομίζω ότι όπως κοιτάς από την πίσω μεριά του υπολογιστή βάζεις το βίσμα πάντα στην αριστερή. Εκεί το έχω τοποθετίσει και εγώ.

Έψαξα και στο Manual και στο κουτί της κάρτας και καμία ένδειξη για Port 1 και port 2 ούτε εκεί.

Ελπίζω να έχει κάποιος κάτι στο μυαλό του.:087: :087:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μη ξεχάσεις να βάλεις τη ΄γεφυρα΄ που θα βρεις (αναφέρει στο manual πώς και που) προκειμένου να έχεις cfire. Απο κει και πέρα (αν είναι ίδιες κάρτες ειδικά), απλά βάζεις την έξοδο του monitor σε μια από τις 2 διαθέσιμες θύρες τις πάνω (όπως βλέπεις στο κουτί σου) κάρτας, ενεργοποιείες το cfire από το Catalyst κ είσαι έτοιμος.

Link to comment
Share on other sites

Κατι ακόμα που μου έκανα εντύπωση είναι ότι έχει μεγάλη διαφορά το gpu clock, δείτε λίγο το requested που είναι στο 777 και το current Πιο κάτω που είναι μόνο στο 300.

και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Και πώς πάει 777 πάει όταν κάποια εφαρμογή το απαιτήσει η θα πρέπει να το ρυθμίσω εγώ κάπως?

http://img251.imageshack.us/img251/6320/90989538ns5.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

hi!

Αγόρασα πρόσφατα την http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1096230 και όπως μου είπε ο πωλήτης και το τσέκαρα και ο ίδιος πήρα και μια δεύτερη για crossfire μετα από κανα μήνα περίπου αφου το υποστηρίζει.

Η μητρική και αυτή συμβατη(ASUS P5KC) όπως και τροφοδοτικό 600W.Όλα καλά!Τις διαβάζει και τις δυο ξεχωριστά αλλά ούτε στο catalyst εμφανίζει επιλογη ούτε πουθενά δεν έχω βρει τροπο ενεργοποίησης crossfire!

Και με το Ati inteconnect cable,απλά δεν υπάρχει υποδοχή στις κάρτες!

Στην Gecube που απευθύνθηκα με mail με έγραψαν τελείως,ούττε καν μου απάντησαν!

Και πληροφορικος σπουδάζω,όχι άσχετος με το θέμα!

Κάποιος..κάτι... καμιά βοήθεια guys δεν ξέρω τι να κάνω πια όπως και αυτοί από κει που τις αγόρασα κάνουν την πάπια..και για λόγους επιστροφής ουτε θεμα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.