Jump to content



Πρόβλημα με Canon 4400F και σκανάρισμα φιλμ - Μωβ γραμμή


Silent Bob

Recommended Posts

Αγόρασα σήμερα από το Πλαίσιο το εν λόγω scanner και αμέσως θέλησα να το δοκιμάσω με μερικά αρνητικά γιατί ποτέ δεν είχα scanner με τέτοια δυνατότητα και είχα μεγάλη περιέργεια να δω τι αποτελέσματα μπορώ να πάρω.Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα αλλά προέκυψε και ένα μεγάλο πρόβλημα. Στη μέση του κάδρου εμφανίζει μια αρκετά παχία μωβ γραμμή απ' άκρη σ' άκρη.Είναι σίγουρο ότι τα αρνητικά μου είναι καλά και ότι το scanner είναι καθαρό.Το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε σε κείμενα και φωτογραφίες που σάρωσα.Τη σάρωση την έκανα μέσω photoshop CS2. Drivers δεν έβαλα αυτούς από το CD αλλά κατέβασα τους τελευταίους από τη σελίδα της Canon.Εδώ:

http://www.2shared.com/file/2790568/f2289198/glaros.html

έχω ανεβάσει και μία φωτογραφία για να δείτε γιατί μιλάω.

Το έχει αντιμετωπίσει κανείς;Καμιά πρόταση;

Link to comment
Share on other sites

Σου δίνω ενα link απο άλλο forum, οπου ενας χρήστης περιγράφει τα βήματα που ακολούθησε για να φτιάξει την ίδια μωβ γραμμή:

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00FW4T

και εδώ:

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00O2mX

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Chris.Τα είχα δει αυτα αλλά δεν είχα προλάβει να τα εφαρμόσω όλα.Απλά είχα προσπαθίσει να καθαρίσω το σκάνερ.Τελικά το πρόβλημα λύθηκε ως εξής.Κατέβασα το Vuescan και έκανα calibrate.Προσπάθησα να σκανάρω με αυτό το πρόγραμμα αλλά πήρα άθλια αποτελέσματα.Προφανώς θέλει περισσότερο σετάρισμα.Μετά ξαναγύρισα στο photoshop και το πρόβλημα είχε εξαφανιστεί.Τέλος καλό όλα καλά ελπίζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.