Jump to content



Ποια 3870 προτείνετε?


cv01302

Recommended Posts

Καλημέρα (πλέον). Ένας φίλος μου ενδιαφέρεται για ΑΤΙ 3870, και θα ήθελε να ρωτήσω τους κατόχους τα εξής, μιας και εγώ δεν το έχω ψάξει το θέμα (ΑΤΙ) και τόσο πολύ:

1) Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, η κάρτα δουλεύει στο full και όταν μπει στα windows πέφτουν οι στροφές (μέσω προγραμμάτων)? Η είναι σχεδόν idle ο ανεμιστήρας από την αρχή και αυξάνει μόνο σε full load? Η κάρτα θα μπει σε ASUS P5E (X38).

2) Ποιο μοντέλο ATI 3870 είναι καλύτερο από θέμα ψύξης ΚΑΙ θέμα θορύβου? π.χ. σύμφωνα με αυτό, η MSI Radeon HD 3870 512MB OC αν και ψύχει άψογα, κάνει πάρα πολύ θόρυβο...

Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστα είναι τα reviews (π.χ. εδώ βγάζει την 8800gt εντελώς αθόρυβη σε full load - μόνο 24 dB, και δεύτερη στην λίστα, σε σχέση με την sapphire 3870 toxic - 46,3 dB - τελευταία!), για αυτό ρωτάω τους ήδη κατόχους τί παίζει..

3) Ενδεχόμενο μελλοντικό CF, δεν ξέρω τί παίζει με τις συμβατότητες από μία μάρκα σε άλλη (ή πρέπει να είναι ίδιες ακόμα και στην μάρκα?).

Και για να απλοποιήσω λίγο τα πράγματα, από skroutz, ποιο μοντέλο 3870 πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις?

α) Sapphire single slot (non-toxic, μπλε PCB),

β) Sapphire dual slot (κόκκινο pcb),

γ) Asus EAH3870/G/HTDI 512M (single slot, αλλά λόγω non-reference fan, dual slot),

δ) Powercolor single slot

ε) Powercolor dual slot

στ) Gigabyte με GDDR4 dual slot κόκκινο PCB (και όχι DDR3 single slot μπλε PCB)?

Υ.Γ. Ενδεχομένως τα dual slot solution να είναι καλύτερα δεδομένου πως βγάζουν τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί , σε αντίθεση με τα single-slot που τον εγκλωβίζουν μέσα.. Περιμένω απαντήσεις από τους κατέχοντες και μη ;)

Υ.Γ.2 Δεν προτίθεται να βάλει aftermark ψύξη επομένως μένουμε στα specs του εκάστοτε κατασκευαστή

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως το καλύτερο θα ταν να εβρισκες καμμια toxic, αν κ δεν ξερω αν κυκλοφορουν στην Ελλάδα.....

Από κει και πέρα μπορείς εύκολα να βάλεις ένα καλο aftermark ανεμηστήρα (πχ TT Dual Orb) και να είσαι μια χαρά. Οπότε προτίμησε κάποια χωρίς πολύ software μιας και έτσι θα είναι σε πιο χαμηλή τιμή.

Οσο για CF δεν παίζει κανένα ρόλο η μάρκα αλλά το μοντέλο (ίδια σειρά)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.