Jump to content

ΕΠΕΙΓΟΝ: Πρόβλημα με εκκίνηση vista σε raid 0


Recommended Posts

Εχω σε raid 0 vista νόμιμα και δηλωμένα.

Ξαφνικά δεν μπουτάρει.

Σταματάει όταν προσπαθεί να φορτώσει λειτουργικό και με βγάζει στο μενου για ασφαλή εκκίνηση κλπ.

Ούτε με ασφαλή όμως ξεκινάει ούτε με τίποτα.

Το windows\system32\config\system γράφει ότι έχει καταστραφεί

Ακόμα και το acronis δεν δουλεύει για επαναφορά (βγάζει λάθος σε boot loader).

Δοκιμάζω με αποκατασταση μέσω κονσόλας επαναφοράς που εχει το dvd εγκατάστασης των vista. Παλιό σημείο επαναφοράς των vista δεν βρίσκω όμως διότι λέει ότι λείπει κάποιο αρχείο.

Το χειρότερο; Παρατηρώ στην εκκίνηση ότι δείχνει στον έναν δίσκο του raid "error occured".

Λοιπόν μέσω της κονσόλας πήρα από command mode ότι αρχεία ήθελα από το C partition και τα πήγα όλα στο F partition. Δυστυχώς δεν βλέπει ούτε usb drive για να πάρω αντίγραφο σε φλασάκι των αρχείων που θέλω.

Τι έγινε ρε παιδιά; Χτύπησε ο ένας δίσκος;

Και τι να κάνω τώρα;; Επανεγκατασταση στο c ώστε να δω τι γίνεται και να κάνω επαναφορά με acronis;

Kαι με το raid τι να κάνω; Μπορώ να αλλάξω δίσκους και να κάνω restore το αντίγραφο που έχω τώρα με acronis; Ή τα vista δεν θα δουλέψουν αναγνωρίζοντας αλλαγή υλικού; Ειπαμε είναι ενεργοποιημένα κανονικά και νόμιμα.

Link to comment
Share on other sites

Μας εβαλες δυσκολα....

Αυτο που πιστευω μπορεις να κανεις ειναι να φορτωσεις win σε εναν αλλο σκληρο και με ενα raid 0 recovery tool να προσπαθησεις να σωσεις τα αρχεια σου.

Εδω θα βρεις καποια προγραμματα αλλα δεν ξερω ποια ειναι free και αν θα μπορεσεις να κανεις την δουλεια σου.

http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=free+raid+0+recovery+tool&btnG=Search&meta=

Ισως καποιο αλλο παιδι να ξερει καποιο προγραμμα που να ειναι free.

Καλη τυχη.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Εκανα εγκατάσταση από την αρχή τα vista στο raid και πέρασαν κανονικά!

Μετά αποθήκευσα όλα τα data μου για σίγουρα...

Εγκατέστησα και το acronis. Το πρόγραμμα ξεκινάει από vista κανονικά και επαναφέρω μετά το αντίγραφο του C partition που έχω φυλάξει στο τελευταίο partition. Μετά την επαναφορά κάνει τα ίδια. Χτυπάει στην εκκίνηση και δεν ξεκινάει.

Link to comment
Share on other sites

Εκανα εγκατάσταση από την αρχή τα vista στο raid και πέρασαν κανονικά!

Μετά αποθήκευσα όλα τα data μου για σίγουρα...

Εγκατέστησα και το acronis. Το πρόγραμμα ξεκινάει από vista κανονικά και επαναφέρω μετά το αντίγραφο του C partition που έχω φυλάξει στο τελευταίο partition. Μετά την επαναφορά κάνει τα ίδια. Χτυπάει στην εκκίνηση και δεν ξεκινάει.

Repair με το δισκακι των vista έκανες? Θα σου διορθώσει τον boot loader. (Δεν μιλάω για την κονσόλα...) Λίγα δευτερόλεπτα θέλει και τέρμα!:)

Link to comment
Share on other sites

Αφού ξαναπέρασες λειτουργικό και δεν έβγαλε error ο δίσκος στο raid σημαίνει ότι πάς για motherboard. Mάλλον ο controller έχει πρόβλημα. Πρωτού κάνεις κάποια αντικατάσταση κάνε ένα bios update

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.