Jump to content


PSU χωρίς ανεμιστήρες


SOX

Recommended Posts

Για χρήση σε media centre. Υπολογίζω κατανάλωση ακόμα και σε φορτίο περίπου 100W. Λέω να βάλω ένα PicoPSU στα 120W μιας και στα χαρτιά έχει σημαντικά πλεονεκτήματα (96% efficiency, καμμία θερμική επιβάρυνση στο σύστημα). Έχει δοκιμάσει κανένας αυτή τη λύση?

picopsu-120-1-lg.jpg

Link to comment
Share on other sites

δε θα είσαι λίγο οριακά?

αν κατάλαβα καλά εδω:

http://www.silentpcreview.com/article601-page3.html

he 80W unit doesn't have a fan, so this section applies only to the 120W unit. It's the one downside to the 120W brick — the built-in cooling fan. The fan turned on promptly when we boosted the output load to 90W, and it was loud. The 36 dBA@1m that we measured was far too loud to be acceptable in a quiet system. The fan speed increased slightly when full load was reached, but by then it was already too loud to consider.

το τροφοδοτικό του 120W μοντέλου έχει ανεμιστήρα που είναι και αρκετα θορυβώδης πάνω απο τα 90W.. οπότε ετερων εκάτερων..

μπορείς εναλλακτικά να τα σκάσεις για ενα 300αρη fanless

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=5827&catid=12

ή να κοιτάξεις εδω

http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html

και να αγοράσεις το πιο αθόρυβο..

Link to comment
Share on other sites

Έχω ήδη "τούβλο" 120W (χωρίς ανεμιστήρα φυσικά!) για να χρησιμοποιήσω με το PicoPSU. Ακόμα και το 80W καλύπτει με το παραπάνω το σύστημα αλλά αν βάλω μια ακόμα κάρτα γραφικών για Crossfire θα είναι οριακό.

Link to comment
Share on other sites

τι 2.5αρης ειναι? και τι θορυβο κανει?Το seek ενοχλει?Γενικα εισαι ευχαριστημενος απο τον δισκο??

Καλυτερα παντως για τροφοδοτικο να παρεις καποιο passive η καποιο φθηνο(πχ chieftec 350w) με 12αρη που μπορεις να χαμηλωσεις τον ανεμιστηρα.Για τον cpu θα σκεφτεις καποια passive ψυξη αλλα απο την εμπειρια μου δεν πιστευω πως αξιζει..οτι και να γινει θα ψηνεται, ακομα και με εναν φαν στις 300 στροφες θα εισαι οκ και δεν θα ακους τιποτα.

Εγω κατεληξα οτι το προβλημα ειναι στον δισκο και γενικοτερα στους δισκους..ολα τα αλλα τα φτιαχνεις.Αυτοι οι ρημαδηδες δεν σκανε με τιποτα..απλα μπορει να γινουν εξαιρετικα ησυχοι(βλεπε 2.5")

Link to comment
Share on other sites

Ένας WD Scorpio είναι, αλλά οι διαφορές με τους άλλους 2.5 ρηδες δεν είναι μεγάλες όσο αφορά τον θόρυβο. Στο κουτί (Hiper) δεν χωρά ATX τροφοδοτικό. Για παθητική ψύξη στην CPU το βλέπω πολύ δύσκολο αν και υπάρχουν κουτιά με παθητική ψύξη αλλά το κόστος τους από ότι κοίταξα ξεφεύγει και μετά τις ηχειάρες δεν σκοπεύω να δώσω 200Ε παραπάνω για να γλιτώσω έναν ανεμιστήρα.

Link to comment
Share on other sites

πάντως ενας scorpio 250αρης που πηρα πρόσφατα είναι αρκετα αθόρυβος, μέσα σε λαπτοπ δεν τον ακους..

sox επειδή θα το έχεις ψάξει προφανώς.. πως σκοπευείς να τον συνδέσεις στη μητρικη το σκληρό?

τώρα για τροφοδοσία αφού έχεις τούβλο χωρίς ανεμιστήρα \.. πόσο θα σου έρθει να το αγοράσεις το pico?

αν αργότερα θες καλή κάρτα γραφικών υπάρχει και η λύση να βάλεις εξειδικευμένο τροφοδοτικό μόνο για την κάρτα αν χωράει..

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700421

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.