Jump to content



Αναβάθμιση Μνήμης RAM + Παράσιτα στον ΗΧΟ του PC...


DxL

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια!

Έχω μια ψιλοπαλιά motherboard, την Gigabyte GA-8IPE1000 μαζί με επεξεργαστή P4 στα 2.4, που έιχα αγοράσει από το 2003. Επίσης είχα 2 μήνες RAM των 512ΜΒ, τις οποίες είχα βάλει και τις 2 στο 1 από τα 2 Channels που έχει η motherboard (έχει dual channel, με 2 slots στο καθένα).

Πήγα λοιπόν τώρα, και πήρα άλλες 2 μνήμες του 1GB η καθεμία, και έβαλα σε κάθε channel από 1 του 1GB και μια των 512ΜΒ. Δηλαδή κάθε channel έχει από 1,5GB, και κάθε χρώμα έχει και το ίδιο μέγεθος, όπως λέει και στο βιβλιαράκι. Σύνολο λοιπόν 3GB μνήμη τώρα. Την αναγνωρίζει κανονικά, και από εκεί που μου έλεγε "memory runs at single mode" , τώρα λέει "memory runs at dual mode".

Όμως στον υπολογιστή μου μετά από αυτό, προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα, που αφορά τον ήχο. Ενώ με το Winamp τα παίζει κανονικά όλα, οι ήχοι των Windows και ο ήχος από το line-in της κάρτας TV παίζουν κανονικά, το Media Player κάνει παράσιτα και δεν παίζει mp3 σχεδόν ποτέ κανονικά. Το ίδιο και με τους ήχους του MSN, και με το πρόγραμμα της Creative που δοκιμάζει τα 5 ηχεία, αλλά και με το Virtual DJ.

Τις περισσότερες φορές κάνουν παράσιτα, και σπάνια δουλεύουν κανονικά. Το Winamp παίζει πάντα κανονικά τα mp3 και τα βιντεάκια, αλλά άμα εκείνη την ώρα μπεί κάποιος στο MSN, ο ήχος του MSN παίζει πολλές φορές σαν παράσιτο, και άλλοτε ακούγεται κανονικά.

Υπέθεσα οτι κουνήθηκε η κάρτα ήχου όπως έβαζα τις μνήμες, αλλά την έβγαλα και την έβαλα 2 φορές, χωρίς να αλλάξει κάτι....

Πρίν βάλω τις μνήμες όλα λειτουργούσαν κανονικά.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει η αναβάθμιση που έκανα στις μνήμες για αυτό? Καμια άλλη ιδέα - πρόταση? Πως είναι δυνατόν μόνο το Winamp να λειτουργεί πάντα τέλεια, και όλα τα άλλα να κάνουν παράσιτα???

* Όπου Media Player = WMP 11

όπου Winamp = Winamp v.2.91

Επίσης στο PowerDVD XP που μόλις δοκίμασα ένα DVD, παράσιτα, συνέχεια παράστια.... :(

UPDATED: Στο Mozilla όπως και στο Winamp, όλοι οι ήχοι από sites με ήχους και από youtube που δοκίμασα, παίζουν κανονικά...

Link to comment
Share on other sites

Εκανες καθολου δοκιμες, πχ να ξαναβαλεις μονο τις προηγουμενες για να τσεκαρεις αν παιζει κανονικα οπως πριν, ή να βαλεις μονο τις καινουριες και να δεις αν εξακολουθει το προβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Όπα λοιπόν, κάτι βρήκα που έχει σχέση και με τον ήχο και με την μνήμη. Πήγα να ηχογραφήσω με το sound recorder τα παράσιτα για να τα ανεβάσω να τα ακούσετε κι εσείς, και όταν πατάω stop για να σταματήσει η εγγραφή, (για να το κάνω μετά save), μόλις του πατάω stop μου βγάζει ένα μήνυμα: "Not enough memory available to complete this operation. Quit one or more applications to increase available memory, and then try again".

Και κοιτάω στο task manager, και η μνήμη που χρησιμοποιείται είναι 525ΜΒ, από τα 3GB... Λέτε τελικά να παίζει κάτι με την μνήμη?

Και ένα αρχειάκι από όλες τις συσκευές που κάνουν (η δεν κάνουν) το παράσιτο, μήπως σας βοηθήσει να με βοηθήσετε ;)http://www.metal.ntua.gr/~dxl/sounds.rar

DxL added 2 Minutes and 33 Seconds later...

Εκανες καθολου δοκιμες, πχ να ξαναβαλεις μονο τις προηγουμενες για να τσεκαρεις αν παιζει κανονικα οπως πριν, ή να βαλεις μονο τις καινουριες και να δεις αν εξακολουθει το προβλημα;

Οχι, δεν έκανα, απλά το έψαχνα έτσι γιατί μου έκανε εντύπωση οτι τα μισά δουλεύουν και τα άλλα μισά όχι. Αυτό σκέφτηκα κ εγώ, και αυτό θα κάνω για αρχή και θα σας ενημερώσω....

Αν βάλω πάλι τις παλιές και λειτουργεί κανονικά, τότε αποκλείουμε πρόβλημα στην επαφή και την λειτουργία της κάρτας ήχου (που χλωμό μου φαίνεται να δουλεύει στα μισά προγράμματα), και είμαστε σίγουροι οτι το προκαλεί η νέα μνήμη (η ο τρόπος που έχει τοποθετηθεί μαζί με την παλιά)...

Link to comment
Share on other sites

κανε ενα MEMTEST. Μπορείς να το βρεις από το δίκτυο όπως και σε οποιοδήποτε live cd καποιας linux διανομής.

Εγω με αυτόν τον τρόπο διεπίστωσα ότι το ένα απο τα δυο νέα μου dimmάκια ήταν χαλασμένο.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε μονο με τις 2 κανούριες μνήμες των 1Gb σε dual channel και πες μας αν συνεχίζει το πρόβλημα ... δεν τι σου αναφέρει στο task manager για την available μνήμη ...

Στην αρχή έκανα μια αλλαγή, όπως μου είπαν και από το Τεχνικό τμήμα του Πλαισίου, και έβαλα τις μνήμες αντί για (1+0,5) + (1+0,5) σε (1+1) + (0,5+0,5) αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε τπτ.

Μετά έβαλα μόνο τις παλιές όπως ήταν, και όλα λειτουργούσαν ρολόι.

Το ίδιο και όταν έβαλα μόνο τις 2 καινούριες του 1GB, τις οποίες και άφησα σε Dual Mode...

κανε ενα MEMTEST. Μπορείς να το βρεις από το δίκτυο όπως και σε οποιοδήποτε live cd καποιας linux διανομής.

Εγω με αυτόν τον τρόπο διεπίστωσα ότι το ένα απο τα δυο νέα μου dimmάκια ήταν χαλασμένο.

Στο task manager μου ανέφερε 3GB όταν είχα το πρόβλημα με τον ήχο, και τώρα μου αναφέρει 2GB, όπως και στο memorytest που κάνει στην αρχή στο BIOS... Υπάρχει περίπτωση να λέει λάθος το BIOS, και να πρέπει να τρέξω το MEMTEST? Εσύ πως και το βρήκες από εκεί, και όχι αλλιώς?

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ τώρα:

Αυτό με τα παράσιτα που άκουγα, προφανώς είχε σχέση με τις μνήμες, αλλά:

1) Είναι conflict των παλιών με των καινούριων μνημών ? Λειτουργούσαν άραγε οι μνήμες μου στα 3GB, και το μόνο πρόβλημα ήταν στον ήχο?

2) Μήπως το πρόβλημα όταν η μνήμη γίνεται 3GB είναι στους drivers της κάρτας ήχου μου που είναι παλιοί(2002) ?

3) Αυτό με το sound recorder των Windows, ("Not enough memory available to complete this operation. Quit one or more applications to increase available memory, and then try again") όταν είχα επάνω όλες τις μνήμες, και που τώρα δεν το κάνει, τι σημαίνει?

(Κλίκ στα link για να δείτε και τα στοιχεία των μνημών μου)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.