Jump to content



Raid?


Dark_Emperor

Recommended Posts

παίδες καλησπέρα έχω έναν server της hp και έχει 6 δίσκους επάνω και τον έκανα με 2003 raid 5 το raid 5 πως είναι δηλαδή αν έχω καταλάβει

έχουμε 1,2,3,4,5,6

ο 1,2 μαζί 3,4 αντιγραφουν τον 1,2 και οι άλλοι 5,6 ???

θα ήθελα μια βοήθεια πάνω σε αυτο

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Aπο όσο θυμάμαι στον 2ο δίσκο αρχίζουν τα προβλήματα. Η λογική του RAID (όταν μιλάμε για ασφάλεια) είναι οτι παρακολουθείς το σύστημα και αντικαθιστάς άμεσα τον προβλήματικό δίσκο (και το σύστημα αναλαμβάνει να τον εντάξει αυτόματα στην συστοιχία έτσι ώστε αν υπάρχει κι άλλη αστοχία υλικού να μην κρεμάσει το σύστημα) Γι'αυτο και είναι ιδιαίτερα βολικοί οι hotswap. (εν λειτουργεία του server αλλάζεις τον κατεστραμένο δίσκο.

Υπάρχουν εργαλεία (προγράμματα) τα οποία σε ενημερώνουν με email σε περίπτωση αστοχίας του RAID.

Link to comment
Share on other sites

το είδα αλλα τα αγγλικά μου είναι λίγο σκ@@@

το θέμα είναι αν βάλω 6 δίσκους και κάνω το raid 5 σε πόσους δίσκους πρέπει να καταστραφούν για να μείνει ο server τελείως

Μέχρι και 1αν χαλασμένο δίσκο είσαι οκ. Με έναν 2ο χαλασμένο (ταυτόχρονα πάντα) χάνεις όλα τα δεδομένα σου. Ανεξαρτήτως αριθμού δίσκων αυτά (>=3).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.