Jump to content



Ακουστικά 5.1


mike299_19991442169156

Recommended Posts

Για λόγους «ηχορύπανσης», θέλω να πάρω ακουστικά 5.1. Μέχρι στιγμής έχω βρει αυτά τα δυο Barracuda HP-1 5.1 και TEAC HP-11.

Από όσο κοίταξα μόνος μου, το πρώτο έχει πολύ καλή απόδοση ήχου, μέτρια κατασκευή (αλλά με 2 χρόνια εγγύηση) ενώ το δεύτερο καλή απόδοση και 1 χρόνο εγγύηση.

Επειδή είμαι άσχετος σε θέματα ήχου, θα ήθελα να μου πείτε γνώμες και εναλλακτικές προτάσεις.

Τα ακουστικά θα χρησιμοποιηθούν για ταινίες αλλά κυρίως για παιχνίδια (καθόλου για μουσική) , το να μην «βγαίνει» ο ήχος στο περιβάλλοντα χώρο δεν με απασχολεί και θα συνδεθούν σε μια X-FΙ οπότε λύσεις με USB – ενσωματωμένη κάρτα ήχου κτλ δεν με ενδιαφέρουν πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Τα TEAC είναι ΟΛΟΪΔΙΑ με ένα σετ Ozaki Sigma που έχω και τα είχα πάρει για τον ίδιο ακριβώς λόγο που λες με την ίδια τιμή που έχουν τα TEAC πριν 3 χρόνια περίπου από τα Multirama. Εμένα δεν με έχουν ικανοποιήσει ιδιαίτερα πρέπει να πω(θεωρώ πως είναι τα ίδια ακουστικά αφού και το "κουτάκι" που βλέπεις στη photo είναι ολόιδιο, απλά τα δικά μου έχουν και βελούδινη επένδυση στα ακουστικά), για να μην πω πως κλαίω τα λεφτά μου. 2 βασικά μειονεκτήματα, παρά τα πλεονεκτήματα που έχουν σαν προδιαγραφές:

*Πολύ βαριά ακουστικά που αρχίζουν να ενοχλούν έντονα μετά από μια ώρα περίπου.

*Πολύ κακός ήχος σε μεγάλη ένταση, και πολύ ευπαθή σε παράσιτα. Αν έχεις wifi συσκευές στο σπίτι ξέχασέ τα.

Θα σου έδινα link για να δεις από μόνος σου κατά πόσο μοιάζουν τα 2 σετ, αλλά δεν βρίσκω τίποτα στο site της Ozaki.

Ελπίζω να βοήθησα, έστω και λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Τα HP-11 τα έχω εδώ και 3-4 χρόνια. Δεν έχω παρατηρήσει ούτε κούραση μετά από πολύωρη χρήση ούτε παράσιτα. Ο ήχος είναι αρκετά γεμάτος αν και δεν είναι για να ακούς τα beat-ακια στο τέρμα. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πρακτικότατο το οτι 1) μπορείς να έχεις συγχρονος το 5.1 συστημά σου συνδεμένο και 2) μία ακόμα stereo συσκευή συνδεμένη. Το καλώδιο είναι αρκετά εώς πολύ μεγάλο (αν δουλεύεις μπροστά στον υπολογιστή) και τα ρυθμιστικά πάνω στο καλώδιο (ξεχωριστά για εμπρός, πίσω, μπάσα, κτλ ) βοηθούν πάρα πολύ στην παραμετροποίηση.

Τελικό συμπέρασμα μετά απο 3 χρόνια: τα άξιζαν τα λεφτά τους και με το παραπάνω.

Για τα άλλα ακουστικα΄δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη δυστηχως.

Ξέχασα να αναφέρω το mic που είναι αποσπώμενο (ευτυχώς γιατί ποτέ δεν το χρησιμοποιώ)

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να βοήθησα, έστω και λίγο.

Καθε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη.

Το μεγαλυτερο διλημα που εχω ειναι οτι ενω για τα Barracuda HP-1 5.1 εχω βρει αρκετα online reviews, για τα teac μονο αποψεις χρηστων μεχρι στιγμης, τα οποια ειναι βεβαια χρησιμα, αλλα μου κανει εντυπωση που δεν υπαρχουν review

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.