Jump to content



680 WATT SYSTEM????


kostasxerv

Recommended Posts

680αρι ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ 4ΠΗΡΥΝΟ AMD (9850) KAI MIA 4850 TΗΣ ΑΤΙ .ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 4 ΛΑΜΠΕΣ ΝΕΟΝ ΕΝΑ ΤURBOFAN ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙ 23mm ME NEON ,4GB RAM DD2 KAI ENA TV-TUNER? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΠΑΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΤΟ VEGAS 2 KANEI ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΕΕΙ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ???

Link to comment
Share on other sites

καραφτάνει.

Τι μάρκα είναι?

Μάλλον θέμα θερμοκρασίας μπορεί να είναι. Γιατί τα 680 watt είναι υπερβολικά γι΄ αυτό το pc. Έχεις τσεκάρει από θερμοκρασίες πως πας?

4πύρηνο intel με την ίδια κάρτα γραφικών συν ένα raptor συν άλλουν 7 δίσκους, συν 5 ανεμιστήρια και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τροφ akasa 460watt!!!

ΥΓ:

23mm ανεμιστηρακι ? καλά πόσο θόρυβο κάνει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Ο Έλληνας δυστυχώς αγοράζει τροφοδοτικό με βάση τα watt, φωτογραφική με βαση τα Mpixels, κλ-κλπ.

Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα μουφο-watt που αναφέρει κάθε apevia και "μήτσος" εταιρεία φίλε αλλα και το amperage στη γραμμή των 12v.

Δες πόσες γραμμές 12V έχει και πόσα amp δίνουν.

Υπάρχουν επώνυμα τροφοδοτικά λιγότερων watt που υποστηρίζουν πολύ περισσότερα amps στα rails των 12V απ' όπου τροφοδοτούνται οι απαιτητικές κάρτες γραφικών.

Τροφοδοτικό να εμπιστεύεσαι πάντα επώνυμο και όχι κάθε τέρας ψευτοτροφοδοτικό που θα σου πλασάρουν.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι το δικό σου με βάση τον κατασκευαστή δίνει μόλις 16Α στο πρώτο 12V rail και άλλα 18A στο 2ο rail.

Έντεχνα όμως σου κρύβει τα combined amps στις 12V συνολικά, που είναι σίγουρα μικρότερο.

Εμένα το 550αρι Seasonic μου έχει 4γραμμές 12V των 18A η καθεμιά.

Τα συνολικά δεν είναι όμως 4Χ18=72amps αλλα μόλις 41amps και αυτό γράφεται τίμια και ξεκάθαρα στην ένδειξη combined.

Δεν ξέρω δηλαδή πόσο δίνει το δικό σου στις 12βολτες combined αλλα μην ελπίζεις να είναι 16+18=34amps.

Επίσης να ξέρεις ότι τα τροφοδοτικά πέφτουν σε απόδοση όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία εσωτερικά.

Αν ένας κατασκευαστής δίνει μετρήσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες (π.χ. στους 25с) κάτι δεν πάει καλά. Αν δηλαδή ένα 500αρι έχει μετρηθεί στους 40с αντί για τους 50с που είναι σύνηθης εσωτερική θερμοκρασία (στην Ελλάδα με τον καύσωνα πολύ παραπάνω), χάνουμε ένα 10% δηλαδή 50 ολόκληρα watt έργου!

Aπο μια αναζήτηση στα γρήγορα στo net βρήκα ότι η ati4850 απαιτεί τροφοδοτικό που να μπορεί να δώσει combined στα 12V 31amps για όλο το σύστημα.

Λαμβανουμένου υπ' όψιν ότι στο σύστημά σου δεν τραβάει ρεύμα μόνο η κάρτα γραφικών απ' τη 12βολτη, το τροφοδοτικό σου είναι ανεπαρκές για να σηκώσει την 4850 σε full load.

Kαι μισή ώρα που τα καταφέρνει να παίξει games να ευχαριστάς το Θεό, αλλα μάλλον σύντομα θα το πάρεις στα χέρια αν συνεχίσεις να το λειτουργείς εκτός των ορίων του.

Την επόμενη φορά να αγοράσεις κάποιο σοβαρό τροφοδοτικό και όχι χριστουγεννιάτικο δέντρο με πολύχρωμα λαμπάκια.

Link to comment
Share on other sites

Έτοιμος ήμουν να σχολιάσω την εμφάνιση του Apevia αλλά κρατήθηκα για να μην το πάμε off topic. Καλά μιλάμε οι ανίκανοι δεν έχουν δώσει το combined amperage των 12V rails.

Όσον αφορά το οτι το combined amperage είναι (αρκετά) μικρότερο από το άθροισμα των A των 2 12Vrails ισχύει σίγουρα, και αφού είσαι τόσο κοντά μόνο με το άθροισμα τότε πολύ πιθανό να μην επαρκεί το τροφοδοτικό σου για την κάρτα. Μήπως πάνω στο τροφοδοτικό λέει το Combined Amperage των 2 12V rails σου? Τσέκαρέ και πες μας.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον απο τα χαρακτηριστικα του τροφοδοτικο αν τα βλεπω καλα οι 12αρες δίνουν 330watt max.. οπότε 330watt/12volt = 27.5amps

αν όντως η 4850 θέλει μόνη της 31amps τότε πάλι καλά που σου κρατάει μισή ώρα..

συμπερασματικά είναι ώρα να αλλάξεις τροφοδοτικό, φαντάσου πως το δικό μου το 600αρι έχει 4 18αρες 12v =4χ18=64amps αλλα μέγιστο μόλις 48amps.

Link to comment
Share on other sites

ΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ WATT ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΘΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700607

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.