Jump to content



'Εναρξη διαγωνισμού modding για το athens digital week event 2008.Διαβάστε προσεκτικά


Linos801442169065

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως σας ανακοινώσαμε στις αρχές του καλοκαιριού, το pctechnology-overclockers.gr ανέλαβε να πραγματοποιήσει τη θεματική περιοχή του modding στο μεγαλύτερο τεχνολογικό event της Αθήνας, το Athens Digital Week, μια μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων που θα πραγματοποιηθει στην Τεχνόπολις στις 16-19 Οκτωβρίου.

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και μαζί του ξεκινάει η προσπάθεια όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στον ανοιχτό διαγωνισμό modding, ο οποίος πάνω από όλα θα αποτελέσει μια σπουδαία ευκαιρία να συναντηθούν computer enthusiasts, modders, overclockers και gamers από όλα τα ελληνικά communities του χώρου και να μοιραστούν το πάθος τους για τους υπολογιστές, παρουσιάζοντάς το ταυτόχρονα σε χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως καταλαβαίνετε, για χωροταξικούς λόγους είναι αδύνατον να μπορέσουν να φιλοξενηθούν στο χώρο του event οι υπολογιστές όλων των φίλων που ενδεχομένως θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, έχουμε προβλέψει θέση συνολικά για 24 εκθέματα.

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι παραπάνω από 24, κάτι το οποίο θα χαρούμε πραγματικά, έχει προβλεφθεί μια άκρως δημοκρατική διαδικασία με την επιλογή των τελικών εκπροσώπων από εσάς τους ίδιους.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Στόχος μας είναι να δείξουμε στο ευρύ κοινό, που ενδεχομένως ξέρει τους υπολογιστές ως «ψυχρά» και άσχημα κουτιά, πως με κατάλληλες μετατροπές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε κατασκευές που θα μπορούσαν να κοσμούν ακόμα και το σαλόνι μας ή ενδεχομένως και κατασκευές που σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν υπολογιστή.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως καθοριστικοί παράγοντες για μια κατασκευή που θα κλέψει το ενδιαφέρον και θα κάνει την διαφορά είναι οι παρακάτω:

1.Custom κόψιμο κουτιού.

2.Custom βάψιμο κουτιού.

3.Έξυπνα επιλεγμένος φωτισμός κουτιού.

4.Συμμάζεμα καλωδίων-σωληνώσεων στο εσωτερικό του κουτιού.

5.Πρωτοτυπία κατασκευής, σε περίπτωση που ο υπολογιστής είναι εντελώς custom κατασκευή και δεν στεγάζεται σε «κλασσικό» κουτί υπολογιστή.

6.Ποικιλία υλικών – Θεματολογία

7.Οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε και δεν μπορούμε εμείς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα μέλη του site.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να συμμετέχει είναι η εξής:

Κάθε συμμετέχοντας πρέπει να δημιουργήσει ένα thread παρουσίασης του υπολογιστή του στο subforumMODDING CONTEST” που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη χρήση.

Στο thread αυτό, με τίτλο “Memberʼs_Nickname Modded Pc” (πχ Linos80 Modded Pc) οφείλει να έχει τουλάχιστον 2 φωτογραφίες του εσωτερικού του κουτιού του και άλλες 2 του εξωτερικού τμήματος μαζί με σχετικό κείμενο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Είναι ευνόητο πως σύμφωνα με την διαδικασία επιλογής των 24ων εκθεμάτων (που περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω), όσο πιο αναλυτικός είναι ο συμμετέχοντας στο thread του, τόσο περισσότερες θετικές εντυπώσεις θα αποκομίσει και κατʼ επέκταση αυξάνει τις πιθανότητες του να παρευρεθεί στο event μαζί με την κατασκευή του.

Συγκεκριμένα, θα εκτιμηθούν τα παρακάτω:

1.Φωτογραφίες του υπολογιστή πριν και μετά.

2.Φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των όποιων παρεμβάσεων σε διάφορα στάδια.

3.Αναλυτική παρουσίαση (κείμενο) των μετατροπών που αποφασίστηκαν, έγιναν ή δεν έγιναν λόγω προβλημάτων.

4.Αναφορά στα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τις διάφορες μετατροπές

5.Συνοπτική αναφορά στο hardware που στεγάζει η κατασκευή

Περίληψη των παραπάνω θα συνοδέψει καθένα από τα 24 εκθέματα που θα παρουσιαστουν στο event.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε πως οι υπολογιστές πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικοί. Αν για παράδειγμα κάποιος αποφασίσει να δημιουργήσει υπολογιστή μέσα σε κουφάρι τηλεκατευθυνόμενου, οφείλει να εξασφαλίσει πως εκτός από την άψογη εμφάνιση σαν αυτοκίνητο, πρέπει όντως να δουλεύει ως υπολογιστής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ 24ΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

Για να εξασφαλίσουμε πως τα 24 εκθέματα που θα εκπροσωπήσουν όλη τη modding κοινότητα είναι όντως τα καλύτερα, όλες οι συμμετοχές μέχρι και τις 30 Σεπτέμβρη θα μπουν σε poll στο οποίο τα ίδια τα μέλη του site θα έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν μεταξύ 1ης και 10ης Οκτώβρη, και μέσα από τις δικές σας ψήφους, οι 24 υπολογιστές που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα είναι αυτοί που θα έχουν την τιμή να κοσμήσουν με την παρουσία τους το stage του modding στο Athens Digital Week Event.

Τετάρτη 15 Οκτώβρη, οι υπολογιστές θα πρέπει να στηθούν στο χώρο ο οποίος θα φυλάσσεται.

Για απορίες και ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεση σας σε αυτό το thread.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εξαιτίας της ύπαρξης συμμετοχών της τελευταίας στιγμής, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό modding μέχρι και την Κυριακή 12 Οκτώβρη, με την προυπόθεση πως το project σας θα είναι ολοκληρωμένο.

Link to comment
Share on other sites

Μετά απο πολλαπλες συνομιλιες με την διοργανωση, ειμαστε στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσουμε πως το συνολικο ποσο σε δωροεπιταγες, το οποιο θα δωθει στους νικητες θα ειναι της ταξης των 2000 ευρω.

Ελπιζουμε στις 4 μερες που απεμειναν να υπαρξουν κι αλλες συμμετοχες της τελευταιας στιγμης, ακομη κι αν αυτες ειναι κατασκευες που εχουν γινει στο παρελθον αλλα μπορουν να παρουσιαστουν στο event

Link to comment
Share on other sites

Ολοι οι συμμετεχοντες στο διαγωνισμο modding, να μου στειλουν PM με καποιο τηλεφωνο τους ωστε να επικοινωνησω μαζι τους μεχρι αυριο βραδυ προκειμενου να κανονισουμε σχετικα με το στησιμο των projects στο χωρο του event την Τεταρτη το απογευμα.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.