Jump to content



HD3850 Crossfire and Windows XP


regent1442169115

Recommended Posts

Χαιρετώ.

Μετά από πολύ καιρό που τις είχα σε δυο ξεχωριστά συστήματα είπα να παίξω με τις 2 Connect3d HD3850 256mb . Η μητρική στην οποία πάνω μπήκαν είναι μια Gigabyte GA-965P-DS4 (v 1.0) η οποία (όπως φαίνεται) βασίζεται στο P965 chipset της intel. Στο link της μητρικής φαίνεται πως υποστηρίζει Crossfire αλλά η 2η pci express θύρα δίνει 4x και όχι 16x. Αυτό όμως είναι λεπτομέρια για μένα καθώς το crossfire δεν γίνεται για την αύξηση των επιδόσεων τόσο, όσο για "εκπαιδευτικούς λόγους". Χρησιμοποίησα και τα 2 bridges, τροφοδότησα και τις 2 κάρτες και boot-αρα το σύστημα . Τα Windows XP Home SP3 GR (πλήρως ενημερωμένα) που έχω άνοιξαν κανονικά και αναγνώρισαν τις 2 κάρτες. Περάστηκαν οι οδηγοί και οι κάρτες φαίνονταν και οι 2. Επίσης εμφανίστηκε στο CCC επέλεξα την επιλογή που ενεργοποιούσε το crossfire.

Μέχρι εδώ όλα πήγαιναν καλά. Όταν όμως έτρεξα 3dMark05 και 06 τα αποτελέσματα ήταν ίδια με αυτά της μονής κάρτας. Αυτό συνέχισε να συμβαίνει και αφού έκανα τα παρακάτω:

  • Πέρασα διαφορετικούς (όλοι official) οδηγούς (8.5, 8.8, 8.9)
  • Άλλαξα φoρά στα bridges (είπαμε μαθαίνουμε) και έδωσα μια έξτρα τροφοδοσία που θέλει η μητρική μου για να ταΐσει και τις 2 pci express slots.
  • Πέρασα με το γνωστό τρόπο το DirectX 10 για τα Windows XP.

Δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Το GPU-Z εμφανίζει "Disable (Crossfire available)" στο πεδίο "ATi Crossfire". Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω εκτός του να αλλάξω λειτουργικό;

Για να προλάβω μερικές απορίες και σχόλια:

  • οι 2 κάρτες είναι ολόιδιες (μάρκα, μοντέλο, bios, κτλ)
  • η μητρική υποστηρίζει (έστω και κουτσουρεμένο) crossfire
  • πολλά reviews στο net έχουν υλοποιήσει crossfire με παρόμοιες/ίδιες κάρτες πάνω σε Windows XP.

Οποιαδήποτε ιδέα είναι καλοπροαίρετη.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να το αναφέρω και ευχαριστώ που ρωτάς.

Δεν υπάρχει κάποια επιλογή στο bios για crossfire αλλά υποθέτω πως αφού βρίσκει και τις 2 κάρτες δεν είναι αυτό το πρόβλημα. btw δεν έχω καμία συσκευή πάνω στις 3 PCI Express X1 slot.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι ακόμα που ξέχασα να σημειώσω είναι πως η μητρική έχει το τελαυταίο επίσημο bios (F11).

Το fix-άκι για το οποίο γίνεται λόγος εδώ θα βοηθήσει;

Κάπου διάβασα πως είναι τα ελληνικά Windows. Ξέρετε κάτι και δεν μου το λέτε;

Link to comment
Share on other sites

και εγω ειχα παρομοιο προβλημα σε ελληνικα χπ και δεν καταφερα να το λυσω.αλλοι παλι ηταν τυχεροι και δεν ειχαν τετοια προβληματα.με αγγλικα χπ παντως δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και σε Windows XP Professional ENG δεν έτρεξε σωστά το Crossfire. Μου έλεγε μεν enabled αλλά έβρισκε 1 GPU. Στα Vista έπαιξε ok αλλά η διαφορά επιδόσεων ήταν μηδαμινή και έστι έσπρωξα την 2η καρτούλα. Απλά το αναφέρω για να κλειδωθεί (αν θέλετε) το παρόν νήμα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.