Jump to content



Xτυπημενος Seagate, 300GB δεδομενα!!! Tι κανω;;;;;;;;;


loner

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.

Δυστυχως ο εφιαλτης του χτυπημενου δισκου, χτυπησε και το δικο μου pc.

Προκειται για ενα seagate 500gb με 32mb cache. Ο δισκος δουλευε κανονικα, μεχρι που εκανα shutdown και απο τοτε δεν τον ξαναειδε... Ο δισκος γυριζει και ακουγεται οτι δουλευει αλλα δεν το βλεπει. Ουτε στο BIOS ουτε στα Windows. Τον ειχα πανω σε pci sata controller γιατι το board δεν υποστηριζε sata απο μονο του. Το εχω βαλει και σε αλλο μηχανημα με οnboard sata αλλα οχι μονο δεν τον βλεπει (κανει μια παυση οταν κανει ανιχνευση sata devices) αλλα κρεμαει το συστημα και δεν μπαινει στα windows!!!

Φυσικα θεμα δεν ειναι τα 50-60€ του δισκου, ετσι και αλλιως ειναι εντος εγγυησης, αλλα τα 300gb δεδομενων που χανονται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα δοκιμαζα καποιο recovery προγραμμα αλλα δεν αναγνωριζει καθολου τον δισκο, και δεν μπορει να μπει καν στα windows οταν ειναι πανω στο συστημα ο δισκος....

Tι μπορω να κανω πριν αρχιζω και τον βαζω σε καταψυξεις και φουρνους και χυτρες;;;; Τα 300gb αποκτηθηκαν με πολυ κοπο και δεν θελω να τα παρατησω ετσι!!!!!

Καθε αποψη δεκτη!

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις τα παρακάτω:

1. Βάζεις μυαλό κι άλλη φορά έχεις αντίγραφα ασφαλείας τα δεδομένα σου

2. Ψάχνεις να βρεις ένα ακριβώς ίδιο μοντέλο δίσκου να αλλάξεις πλακέτα, μήπως και είναι καμένη η πλακέτα, αφού αν είναι μοτέρ, συνήθως προειδοποιεί και δεν το κάνει ξαφνικά.

3. Αν δεν είναι πλακέτα, υπάρχουν εταιρίες που σου βρίσκουν τα δεδομένα, αλλά κοστίζει πολύ ακριβά. Το πόσο κοστολογείς τα δεδομένα σου, το αξιολογείς εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Κλασική απώλεια, και φίλος μου του παρέδωσε πνεύμα ο 500άρης, ότι έχεις και εσύ. Όχι μόνο αυτό, και σε μαγαζί που πήγα γνωστού μου συνεργάτη, του έτυχαν και μοντέλα από φορητούς 500GB seagate!

Γενικώς αυτή η σειρά έχει προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.