Jump to content



Aγορα Ψυκτρας!!! Βοηθεια Γιατι Καιγομαι !!!


Nick The Greek1442169091

Recommended Posts

Παιδια καλησπεριζω λοιπον το προβλημα ειναι το εξης οταν τρεχω Games και αρχιζει ο Cpu να δουλευει σε Full μετα απο κανενα 20 λεπτο παγωνει η οθονη και βγαζει περιεργα χρωματα μετα απο μερικα δευτερα η οθονη μπαινει σε stand by και οταν παει να κανει restart δεν κανει το κλασικο Βeep αλλα ενα μακρυ και 3 μικρα συνεχομενα με αποτελεσμα να μην ανοιγει το συστημα. Πρεπει να κλεισω τελειως το pc και να το ξανανοιξω μετα απο κανενα 5λεπτο.

Σχετικα με τα Beep ειδα οτι η συγκεκριμενη ακολουθεια ειναι προβλημα καρτας γραφικων αλλα επειδει testara tην καρτα (2900ΧΤ) ειδα οτι οι θερμοκρασιες τις ειναι φυσιολογικες δηλαδη λειτουργει οπως λειτουργουσε παντα στους 90 σε full χρηση επισης και το ανεμηστηρακι της λειτουργει κανονικα.

Παμε τωρα στο CPU (ΑΜD Athlon 64 X2 6000+) οταν λοιπον φτανει στο σημειο το pc να κολαει βγαινει ασυνηθιστη θερμοτητα απο το κουτι και προσεξα οτι βγαινει απο το σημειο που ειναι εγκατεστημενος ο επεξεργαστης και τωρα υποθετω οτι ειναι θεμα ψυκτρας !

Οποτε θα ηθελα γνωμες για ψυκτρες απλα να αναφερω οτι το κουτι που εχω ειναι Midi (Thermaltake Black Mambo) και η Mobo ASUS M2N32 - SLI. Επισης να πω οτι ειμαι διατεθημενος να δωσω μεχρι 50 Ε οποτε οποιες προτασεις ειναι καλοδεχουμενες.

Sorry μου μακρυγορησα και thanks πρωκαταβολικα για οποιες απαντησεις και προτασεις !!!

Link to comment
Share on other sites

Τι τροφοδοτικό έχεις? Ξέρεις οτι η 2900ΧΤ σε full load τραβάει μέχρι και 215W ε?

Αληθεια????:119: ηξερα βεβαια οτι τρωει πολυ ρευμα αλλα δεν περιμενα τοσο πολυ! Tο τροφοδοτικο μου ειναι ενα της Chieftec 620W λες να υπαρχει προβλημα τροφοδοσιας??

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά όχι αλλά η 2900ΧΤ αγαπάει τη μονή γραμμή +12V. Και απ'ότι ξέρω, το Chieftec δεν έχει μονή γραμμή.

Επίσης, επειδή είχα την 2900ΧΤ, ποτέ μα ποτέ δεν έφτασε η θερμοκρασία της στους 90 βαθμούς.

Το κακό με την πολύ υψηλή θερμοκρασία της κάρτας είναι οτι διοχετεύεται ζεστός αέρας στο πάνω μέρος του συστήματος. Εκεί που είναι δηλαδή το chipset, οι μνήμες και ο επεξεργαστής.

Το nForce είναι ήδη πολύ ζεστό. Τι θερμοκρασίες πιάνεις?

Link to comment
Share on other sites

Temp.jpg

Λοιπον φιλε μου μπορεις να τσεκαρεις τις θερμοκρασιες παντως επρεπε ανα 5-7 λεπτα να ελαχιστοποιω το παραθυρο του παιχνιδιου προκειμενου να μην κολησει το συστημα περα απο αυτο φενεται πως η ηψυλοτερη θερμοκρασια ειναι 87 αλλα παλιοτερα ειχα πετυχει και 90 αλλα παντα εκει μου δουλευε !!

Link to comment
Share on other sites

H 12άρα σου πάντως φαίνεται χαμηλή. Καλό θα ήταν να πολυμετρήσεις την 12άρα.

Ο επεξεργαστής έφτασε τους 70. Πράγμα σίγουρα όχι καλό και η 2900 όντως είναι ψηλά.

Παραξενεύομαι γιατί και ο επεξεργαστής και η κάρτα έχουν περάσει από τα χέρια μου και αυτές οι θερμοκρασίες μου φαίνονται απαράδεκτα υψηλές.

Έχεις φροντίσει καθόλου για την ροή αέρα του κουτιού? To Mambo βέβαια δεν είναι και το καλύτερο κουτί για να στεγάσεις το hardware που έχεις.

Η 2900ΧΤ είναι γνωστή ρευματορουφήχτρα ενώ και το nForce φημίζεται για τις υψηλές θερμοκρασίες του.

Δε πιστεύω να μην έχεις ενεργοποιημένο το C'n'Q ε?

Link to comment
Share on other sites

κάτι τρέχει με την κάρτα γραφικών σου..... ο cpu ακόμα και έτσι δεν θα σου έκανε rr στο pc αλλά το να βγάλει κάτι γραμμούλες, οθόνη σε stand by και rr αυτό πάει να πεί ότι η κάρτα έχει πρόβλημα...Το fan τις κάρτας είναι 100% load?? αν όχι δοκίμασε να του ανεβάσεις τις rpm και ξαναπές μας

Link to comment
Share on other sites

λοιπον παιδια ετρεξα ενα προγραμματακι της Mobo και καλα που ελεγχει θερμοκρασιες και αλλα διαφοα μολις το ανοιξα ομως αρχισε να χτυπαει ενας συναγερμος και πανικοβληθηκα μπορει να μου καποιος που ακριβως ειναι το προβλημα ??? γιατι το power ειναι το χαμηλο ???

warning.jpg

Nick The Greek added 10 Minutes and 1 Seconds later...

POWER Fan Abnormal, 253 RPM ελεος και ειχα παρει το τροφοδοτικο 90 ευρω απλα θελω να μαθω ειναι επικυνδινο να συνεχιζω να χρησιμοποιω το pc ??? και θα ηθελα προτασεις και για τροφοδοτικο μεχρι 100 ευρω !!!! Να παρει !!!!

Link to comment
Share on other sites

Εκτος απ αυτο κ οι υπολοιπες θερμοκρασιες ειναι χαλια.Ενδεικτικα εγω τωρα εχω 28 στη mobo κ 33 cpu με 13% ο/c.Η κυκλοφορια του αερα μεσα στο κουτι πως ειναι??

Φιλε lunatic για την ροη του αερα μεσα στο κουτι ας μην συζητησουμε καλυτερα μαυρα χαλια !! ειναι και Midi δεν μπορω να κανω και πολλα πραγματα υπαρχει ενας ανεμιστηρας στην πισω μερια για να φευγει ο αερας μεσα απο το κουτι αλλα αυτο δεν κανει τιποτα ο χωρος ειναι πολυ περιορσμενος ειδικα με τα τοσα καλωδια του τροφοδοτικου (εκανα βλακεια που δεν πηρα ενα με αποσπωμενα) αυτο που θελω ομως να μαθω ειναι αν μπορω να χρησιμοποιω το pc οχι για games για απλη χρηση !!! Γιατι απ οτι φενεται παω για ενα μινι upgrade για κουτι PSU και ψυκτρα cpu !!!

Nick The Greek added 1 Minutes and 21 Seconds later...

Στο Pwr Fan ποιον ανεμιστηρα εχεις?

Φιλε μου οταν λες Pwr Fan εννοεις τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου? Η τον ανεμιστηρα που ειναι συνδεδεμενος πισω στο κουτι για την ροη του αερα ??? γιατι αν ειναι το 2ο δεν εχω ιδεα ηταν ηδη πανω στο κουτι οταν μου το φερανε !!!

Link to comment
Share on other sites

Aν πραγματι δουλευει στις 234 rpm ανεβαζει θερμοκρασια και σου δημιουργει το προβλημα.

Το τροφοδοτικο ειναι σε εγγυηση?

Αν δεν ειναι σε εγγυηση ανοιξε το και βαλε ενα αλλο fan που να ταιριαζει με τα τεχνικα χαρακτιριστικα του τροφοδοτικου μηπως και το γλυτωσεις.

Αν συνεχισει να κανει τα ιδια πας για αλλαγη τροφοδοτικου.

Δεν ειναι και οτι καλλιτερο να χρησημοποιεις ενα τροφοδοτικο που ανεβαζει θερμοκρασια...αν σκασει καποιος πυκνωτης...

stealth

Link to comment
Share on other sites

Κ γω midi εχω.Με αποσπομενα αλλα ενας φιλος μου εχει το ιδιο κουτι (ο ptolemeos) χωρις αποσπομενα καλωδια κ δεν εχει προβληματα.Η θερμοκρασια στη μητρικη σου ειναι θεμα ροης αερα..Ανεξαρτητως ποσα καλωδια εχεις μπορεις να τα σουλουπωσεις στις πλευρες του κουτιου.Ενας ανεμηστιρας μονος του δεν κανει τιποτα.Θες τουλαχιστον εναν μπροστα να βαζει κ εναν πισω να βγαζει.Εχει μεγαλη σημασια η ροη κ η ανακυκλωση του αερα στο κουτι γιατι ολες οι ψυχτρες ειναι στο περιβαλλον του κουτιου.Αρα αν κανει ζεστη εκει μεσα οτι κ να κανεις θα εχεις προβληματα.Κατωτερη θερμοκρασια απο το εξωτερικο περιβαλλον δε θα πετυχεις ποτε.Πρεπει ομως να πλησιαζει οσο το δυνατον περισσοτερο.Αυτα βεβαια δεν εχουν αμεση σχεση με το προβλημα αλλα καλο θα ειναι να τα εχεις υποψην σου.

Link to comment
Share on other sites

attachment.php?attachmentid=23532&stc=1&d=1229108611

Εχεις συνδεδεμενο κανα ανεμιστηρακι εκει? Αν οχι, τοτε ειναι του τροφοδοτικου και μαλλον απο εκει ειναι το προβλημα.

οχι φιλε μου δεν εχω συδνεσει καποιο ανεμιστηρακι στην συγκεκριμενη υποδοχη.... οποτε αναγκαστικα παω για αλλαγη τροφοδοτικου δεν θυμαμαι αν ειναι στην εγγυηση αλλα το αγορασα τον αυγουστο του 07 οποτε 15 μηνες δεν πρεπει να με καλυπτει !!!

Aν πραγματι δουλευει στις 234 rpm ανεβαζει θερμοκρασια και σου δημιουργει το προβλημα.

Το τροφοδοτικο ειναι σε εγγυηση?

Αν δεν ειναι σε εγγυηση ανοιξε το και βαλε ενα αλλο fan που να ταιριαζει με τα τεχνικα χαρακτιριστικα του τροφοδοτικου μηπως και το γλυτωσεις.

Αν συνεχισει να κανει τα ιδια πας για αλλαγη τροφοδοτικου.

Δεν ειναι και οτι καλλιτερο να χρησημοποιεις ενα τροφοδοτικο που ανεβαζει θερμοκρασια...αν σκασει καποιος πυκνωτης...

stealth

Οκ να το κανω αυτο με την αλλαγη αλλα τα fan ειναι ιδια με εκεινα που χρησιμοποιουντε στα κουτια?? Sorry αλλα δεν ειμαι και πολυ ειδημων πανω στο θεμα !!!! Thanks παντως για την μεχρι στιγμης βοηθεια σας!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εχει εγγυηση δοκιμασε να το ανοιξεις και να δεις αν μπορεις να αλλαξεις το ανεμιστηρακι. Δεν ειναι και τοσο πολυπλοκο και ουτως ή αλλως θα πας για αλλαγη οποτε και να το χαλασεις δεν εγινε και τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

παιδια καλημερα λοιπον μωλις ανοιξα το τροφοδοτικο φαινετε το ανεμιστηρακι εχει τελειωσει πλεον δεν κουνιεται καθολου !!!!! Αλλα το pc αναβει κανονικα βεβαια ειναι ψυλοεπικυνδινο φοβαμαι μην σκασει θα παω σημερα κι ολας να παρω κανουργιο ελπιζω να δουλεψει !!!

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ που το λέω αλλά όλα τα ηλεκτρονικά έχουν εγγύηση δύο χρόνια τουλάχιστον. Τέλος πάντων, ένα έχω να σου πω στην παρούσα φάση: ΠΡΟΣΕΧΕ επειδή τα εντός του τροφοδοτικού δεν αστειεύονται. Μην πας άδικα. Φυσικά το έχεις βγάλει απ την πρίζα έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλησπερα λοιπον πριν απο λιγο εγκατεστησα το καινουργιο μου Fan στο τροφοδοτικο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=952680&page=4&category=69977823&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE652B599D02A2B3BDE5EC9E95085A41B4560AD858300D20F6052A3ACC0BF37A691CB3F0F73FC4EA6267955A13F004313FDAC6B0C3DE0702653BCD60B6EF42A5BBD6577899FC531E0EF228EC0C68DCD2A63BC80588CC5DC2052263B40C5D050DBF254A59886786DE68BDAF3E5AAE40A3328AFC44BC88275EBF

αυτο πηρα ηθελα βεβαια να παρω ενα Noctua Fan 120mm NF-P12 αλλα διστυχως ειχαν τελειωσει τα αποθεματα!!! Το συγκεκριμενο παντως ειναι πολυ καλο διστυχως δεν μπορω να μετρισω τα rpms γιατι δεν μπορεσα να το συνδεσω με την mobo παντως μεχρι τωρα δεν εχω καποιο προβλημα. Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις και τα replies σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.