Jump to content



νεκρο cd rom


heavyaris1442169162

Recommended Posts

παιδια, οταν ανοιγει το pc, αλλα παγωνει στην εκκινηση, πριν να δειξει κατι η οθονη και χωρις να βγαζει error beeps και το cd rom δεν ανοιγει, ισως και ο δισκος να μην παιρνει ρευμα, δεν ειναι πολυ πιθανο να εχει βλαβη το τροφοδοτικο?

Link to comment
Share on other sites

Αρα, το λαμπακι της μητρικης ειναι αναμμενο. Αφου λοιπον αυτη παιρνει ρευμα, πιο πιθανο μου φαινεται να εχει καποιο προβλημα ο δισκος. Βεβαια, δεν καταλαβαινω γιατι δεν ανοιγει καθολου ο η/υ. Δεν ξερω μηπως κατι παιζει με τη μητρικη.... Αυτο που θα πω ειναι λιγο τραβηγμενο, αλλα μηπως μπορεις να δοκιμασεις καποια αλλη mb φιλου σου πανω?

Link to comment
Share on other sites

κοιταξε, οταν αναβω το pc στο σκοταδι, με ανοιχτο το κουτι ωστε να βλεπω ολα τα κυκλωματα, δεν υπαρχει κανενα λαμπακι αναμμενο πανω στην μητρικη, το ανεμιστηρακι του cpu δουλευει ομως..

το γεγονος οτι δεν δουλευει το cd rom, με κανει να πιστευω οτι ισως δεν παιρνει ρευμα ουτε ο σκληρος....

και κατα συνεπεια, ισως φταιει το τροφοδοτικο...

Link to comment
Share on other sites

Ομως αν εφταιγε το τροφοδοτικο δε θα επρεπε να δουλευει τιποτα στο pc. Εσυ ομως λες οτι δουλευει η ψυχτρα του επεξεργαστη.. Για να εισαι σιγουρος για το τι φταει, λεω ειτε να δοκιμασεις ενα αλλο τροφοδοτικο πανω στο pc ή να συνδεσεις ενα ανεμιστηρακι του κουτιου απευθειας στο τροφοδοτικο.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει η πιθανοτητα να υπολειτουργει το τροφοδοτικο?

πχ απο τις 4-5 πλεξουδες με καλωδια ρευματος να αχρηστευτηκαν αυτες που δινουν ρευμα σε σκληρο και cd rom

επισης παρατηρησα οτι το λαμπακι της καρτας δικτυου αναβει οταν συνδεω το καλωδιο ethernet.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο μπορει να υπολειτουργει. Εν πασει περιπτωσει, δοκιμασε αυτο που λεω πιο πανω αλλα με ολες τις "πλεξουδες" του τροφοδοτικου (μια μια ξεχωριστα) κ θα καταλαβεις αν υπολειτουργει ή οχι...

Link to comment
Share on other sites

Βεβαια υπαρχει περιπτωση μια πλεξουδα να σ εχει αφησει χρονους.Το θεμα ειναι οτι συνηθως οι μητρικες εχουν ενα λαμπακι κ αν ολα εχουν συνδεθει σωστα αυτο αναβει ειτε δουλευει το Pc ειτε οχι.Κοιτα καταρχας αν η μητρικη σου εχει καποιο λαμπακι κ αν αυτο δεν αναβει τοτε κατι αλλο τρεχει μαλλον...

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια, επειδη δεν προλαβαινω, το πηγα στον τεχνικο..

απο το τηλεφωνο μου ειπε οτι κανει βραχυκυκλωμα και οτι μολις εβγαλε την καλωδιοταινια, το cd rom πηρε ρευμα και ανοιξε το πορτακι του.

επισης, οταν εβγαλε τις μνημες, ειπε οτι επρεπε να κορναρει τουλαχιστον..

με διαβεβαιωνει δλδ οτι εχει καει η μητρικη...

επισης, αναβε συνεχεια το κοκκινο λαμπακι του σκληρου..

μαλλον δεν την γλυτωνω την καινουργια μητρικη ρε γμτ....

και οντως πλεον δεν αναβει το κανενα λαμπακι πανω στην πλακετα της μητρικης..

Link to comment
Share on other sites

Επομενο ηταν φιλε μου, αφου δεν επαιρνε ρευμα, οτι θα ειχε προβλημα.... Παντως μπορεις να βρεις καλες μητρικες (κ καινουριες κ μεταχειρισμενες) με λιγα χρηματα πια. Αν χρειαστεις καποια βοηθεια στην επιλογη, εδω ειμαστε εμεις. Κριμα παντως, κριμα...

Υ.Γ: Ποια μητρικη ειχες?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.