Jump to content



HDD Πρόβλημα


gerogero

Recommended Posts

Έχω ένα πρόβλημα με τον σκληρό μου. Υποτίθεται ότι είναι πάρα πολύ γρήγορος σύμφωνα με το tomshardware hdd charts:

http://www.tomshardware.co.uk/charts/3-5-hard-drive-charts/Average-Read-Transfer-Performance,658.html

Είναι ο δεύτερος από πάνω και πρέπει να έχει καλό average (γύρω στα 100).

Όμως πιστεύω ότι είναι ελλατωματικός ο δικός μου (καινούριος - ήρθε σήμερα). Άλλαξα πόρτες και καλώδια έβαλα το τζαμπεράκι αλλά τίποτα. Δείχνει πολύ άσχημα σε ταχύτητα όταν κάνω backup - restore από το acronis (οι άλλοι σκληροί που έχω πάνε καλά σε όλες τις θέσεις...). Δείτε μια παράξενη φωτό από hd tach και πείτε μου, αν ξέρετε, είναι ελλατωματικός ή όχι? Θα τον δοκιμάσω και σε έναν φίλο τώρα το βραδάκι αλλά απλά είπα να ποστάρω κι εδώ διότι μ'έχει τσακίσει από το πρωί που το πήρα...

Φωτός με και χωρίς τζαμπεράκι (σατα1)

UPDATE: Αυτή χωρίς το τζαμπεράκι διαφέρει σαν να "έφτιαξε" κάποιο κομμάτι του δίσκου(καλά λίγο λίγο θα γίνεται?lol)...

post-267-1442175367,9716_thumb.png

post-267-1442175368,879_thumb.png

post-267-1442175369,7052_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Αυτα δεν ειναι διαγραμματα για σκληρο δισκο man. Τρεξε ενα HDTach σε ενα απο τους αλλους δισκους σου για να δεις πως πρεπει να ειναι το διαγραμμα. Μεγιστη τιμη στην αρχη και μειωνεται γραμμικα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι σιγά σιγά κατά ένα πρωτοφανές λόγο βελτιώνεται... Ίσως απλά το ότι είναι ανοιχτός τόσες ώρες ή επειδή τον έσκισα στα τεστ (seatools) και ξύπνησε! Δίνω μια τελευταία screenshot από hd tach που ναι μεν δεν είναι γραμμική η μείωση αλλά βελτιωμένη σε σχέση με πριν... Αλλά και πάλι 25 ms πολύ δεν είναι? Τί να κάνω να τον εμπιστευτώ ή να τον στείλω πακέτο πίσω???

Να και 3 screenshots από τον 80άρη (που αντικαθιστώ) και από τους 2 μεγάλους μου 500άρη και 1000άρη (γι' αυτόν είμαι υπερήφανος - χεχεχε)...

post-267-1442175370,4946_thumb.png

post-267-1442175371,5273_thumb.png

post-267-1442175372,3513_thumb.png

post-267-1442175373,1796_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έτσι λέω φίλε μου αλλά τώρα πάω να κοιμηθώ λίγο γιατί έγινα ράκος από την αναποδιά σήμερα... Αύριο βλέπουμε. Πάντως κάτι φύρω στο 13άρι των άλλων δεν περίμενα. Στο tomshardware έχει 17 ms. Αλλά 25 ms που βγάζει κατα μέσο όρο σε εμένα παραπάει να είναι σύμπτωση...

Ουφ, σκέφτομαι το πώς θα το στείλω πίσω τώρα γιατί θα θέλει και διαδικασία...:022:

Κρίμα γιατί εάν δεν ήταν προβληματικός θα έσκιζε από ταχύτητα...!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με αυτο το read ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα (για αυτον τον δισκο) αλλα το access ειναι 5ms παραπανω. Προσωπικα δεν μου αρεσαν και τα διαγραμματα, δεν ηταν φυσιολογικα (αν και το τελευταιο διορθωθηκε). Μηπως θελει στρωσιμο?????

Link to comment
Share on other sites

Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!:074:

Έκανα Defragmenting και μετά έτρεξα το hd tune σε safe mode και πήρε 40 λεπτά! Μετά έβγαλε 4 mb/s ροή.... Ρε συ tristeno το δοκίμασες το τεστ σε ασφαλή λειτουργία ή απλά έτσι το είπες? Γιατί και στους άλλους 2 υπολογιστές που δοκίμασα την ίδια συμπεριφορά είδα. Τέλος πάντων.:011:

Elias μου φαίνεται θα τον δουλέψω λίγο ακόμα και θα δώ πως πάει. Πάντως και σε άλλο pc που τον δοκίμασα τα ίδια ms βγάζει. Δεν λέω κάτι έχει ο σκληρός αλλά το θέμα είναι αν πρέπει να εμπιστευτώ ότι δεν θα χειροτερέψει στο μέλλον διότι όπως ανέφερα προηγουμένως δεν ενθουσιάζομαι και στην ιδέα να τον πακετάρω και να το στείλω πίσω τώρα με τις διακοπές/αργίες. Θα πάρει βδομάδα για να καθαρίσει η υπόθεση.

Το μόνο που θα κάνω τώρα είναι να τρέχω ένα τεστ κάθε 6ωρο να δω πως πάει και επίσης να δω συμπεριφορά σε αντιγραφές και τέτοια.

Υ.Γ.:Ξέρει κανείς να μου πει, αυτά τα ms τί δείχνουν ακριβώς? Πόσο γρήγορα κάνει εναλλαγή files ή sectors η κεφαλή? Για να ξέρω δηλαδή αν κάνω πχ. μια μια εργασία τότε θα είναι γρήγορος ενώ αν αντιγράφω πολλά ταυτόχρονα θα είναι αργός ή θα είναι αργός όπως και να 'χει διότι και σε μεγάλα αρχεία θα κάνει αργή εναλλαγή sectors?

post-267-1442175375,2158_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια το HD TACH γιατι δεν κανει για vista?Υπαρχει καποιο αντιστοιχο αξιοπιστο προγραμμα για vista?

Δεν δουλεύει σε vista?

Δεν το ήξερα... Το Hd tune δοκίμασε μήπως και σε βολέψει.

Επίσης να πώ ότι ο 320άρης δεν άλλαξε άλλο πια. Το διάγραμμα είναι το ίδιο στο hd tach και τα ms 25. Είναι πολύ γρήγορος όμως ακόμη και έτσι όπως είναι οπότε θα τον κρατήσω.

Τελικά μετά από δοκιμές χθες βρήκα τί έφταιγε επιπλέον. Σε μητρική φίλου έπαιξαν σωστά όλα μεταξύ του 320 500 και 1000αρη μου.

Οπότε λέω να δοκιμάσω στον δικό μου με τα δικά του καλώδια και μπάμ! Αυτό ήταν. Ήταν και τα 2 τουλάχιτον από τα 3 καλώδια χαλασμένα!

Τέλος πάντων τώρα δουλεύει ωραία...

Υ.Γ.: Ο 80άρης όμως δεν είχε να κάνει με καλώδια. Χάλασε. Έγινε αρκετά πιο αργός οπότε θα τον βάλω σε παλιότερο σύστημα που έχω ως αναβάθμιση... lol.

Σε ευχαριστώ EliasKir για την βοήθειά σου με το λινκ διότι δεν έβρισκα τίποτε από τον σκληρό μου σε hd tach στο google (μισή ώρα έψαχνα:105: ).

Link to comment
Share on other sites

Καλωδιο ε? Damn. πως δεν το σκεφτηκαμε?

Ρε συ το άλλαξα το καλώδιο αλλά πού να φανταστώ ότι και τα άλλα είχαν χαλάσει... Άσε πειράζεις ένα καλώδιο και χαλάνε και τα άλλα! Αν έχεις τύχη διάβαινε!!!:033:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.