Jump to content



Βοήθεια με σκληρό δίσκο ΑΡΓΚ!


f2bnp

Recommended Posts

Καταρχήν ας αρχίσω με τα specs μου:

Core 2 Duo 6550 (2.33 Ghz)

2 GB Kingston 800 Mhz RAM

ATi Radeon 4850 512 MB RAM

Seagate 500 GB

Gigabyte P35-DS3L

500 GB Seagate 32MB Cache

Ένα Liteon DVDRW σε IDE διάυλο

Ένα floppy

Ένα Τυπικό ATX κουτί με 3 ανεμιστήρες(ο 1 βγάζει από πίσω και οι άλλοι βάζουν από τα πλάγια)

Trust 570 Watt

Windows XP PRO

Τον προηγούμενο μήνα λοιπόν αντιμετώπισα πρόβλημα με το PC.Σερνόταν το σύμπαν όλο και εγώ δεν έβγαζα άκρη.Λέω ο σκληρός θα φταίει και τότε είχα τον Western Digital στα 160 GB με 16 MB cache.Τον ψάχνω με το πρόγραμμα της WD και μου λέει πως θέλει αντικατάσταση μπλα μπλα μπλα.Τον βγάζω λοιπόν και βλέπω τον controller από πίσω καμμένο σε μία ακρη.Λέω ε αυτό θα φταίει.Τον πάω στα Cosmodata από όπου και τον αγόρασα και γύρισα σπίτι αφού τον έχω δώσει για εγγύηση.Μερικές μέρες αργότερα συμβαίνουν τα περιστατικά στην Αθήνα και λέω δεν παίζει να τον πάρω ποτέ πίσω οπότε και αγόρασα από το Πλαίσιο τον συγκεκριμένο σκληρό.

Format,Windows δεν προλαβαίνω να γράψω τίποτα από προγράμματα και αφού τον είδα λίγο και είδα ότι πέταγε,χαρούμενος πάω και γω για ύπνο.

Σηκώνομαι το πρωί και βλέπω το σύστημα να σέρνεται.Στο startup παντού.Ρε γ***το ρε γ***το τι φταίει κάνω format πάλι περνάω Windows,προγράμματα και τον αφήνω.Το επόμενο πρωί ξαναβλέπω τα ίδια.Αφού έβγαλα όλο το κουτί και του έκανα ένα γενικό ξεσκόνισμα παρατηρώ ότι όλα πάνε ρολόι.Όλα καλά μέχρι την Πρωτοχρονιά.Τον ανοίγω λοιπόν και βλέπω να τρώει κάτι εμπλοκές στα video,ο ήχος να καθυστερεί και να ακούγεται σαν τσίρισμα.Κλασσικά συμπτώματα δίσκου.Όμως πως στο καλό φταίει ο δίσκος αφού τον άλλαξα;

Κάνω check disk και μου βγάζει ένα σωρό προβλήματα και corrupted αρχεία.Ψάχνω με το πρόγραμμα της Seagate και διορθώνω τα λάθη αλλά το σύστημα δεν επανέρχεται.

Πάω να κάνω format και βλέπω ότι κολλάει στο format.Δεν μπορώ να κάνω φορμάτ ούτε με Windows ούτε με Linux!!!Μου βγάζει error.Μετά μου δίνει ο αδερφός μου ένα Boot CD με διάφορα προγραμματάκια,δοκιμάζω με Partition Magic πω ρε μου έχει βγάλει το λάδι ήδη και αφού μου έχει κάνει τα νεύρα τσατάλια το αφήνω να τρέχει μπας και δουλέψει.Πάω μια βόλτα και όταν γυρνάω βλέπω ότι δούλεψε!Thank god!

Τα περνάω όλα και γενικά δεν βλέπω σημάδια προβλήματος μέχρι χθες .Αν και για να πω την αλήθεια συναίβεναι το εξής αυτές τις μέρες:πριν ξεκινήσουν τα Windows(πριν το Logo)παίρνω μία μαύρη οθόνη και μετά από κανα λεπτό ξεκινάει.Ίδια συμπτώματα.Scandisk βάζω κατά τις 12 το βράδυ ξυπνάω στις 8 και ίσα που τελειώνει εκείνη την στιγμή.Διορθώνει ότι corrupted υπάρχει αλλά ναι πάλι τα ίδια.Κάνω long scan με το seatools και μου βγάζει προβλήματα.Ξανά long scan,ξανά μέχρι που δεν βγάζει πρόβλημα.Τρέχω scandisk ξαναδιορθώνει και το σύστημα την παλεύει.Μέχρι που τώρα ξαναρχίζουν τα ίδια.

Είμαι απελπισμένος ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει και γενικά έχω εκνευριστεί τόσο που θέλω να το πετάξω.Φοβάμαι πως κάτι δεν πάει καλά με την μητρική.Ο πατέρας μου μου πρότεινε να κατεβάσω συχνότητα στις μνήμες μπας και αυτές κάνουν corrupt τα αρχεία.Θα δοκιμάσω και με memtest86+ και θα ενημερώσω.Any ideas;

Link to comment
Share on other sites

Το σκέφτομαι άσχημα για μητρική.Τώρα να την πάω για εγγύηση θα μου λένε άλλα αντί άλλων ότι ξέρω γω δεν εντοπίσαμε πρόβλημα.Καλώδιο Sata άλλαξα με ένα άλλο.Έτρεξα memtest86+ δεν βρήκε πρόβλημα.

Τι διάβολο;Σε ένα άλλο forum μου είπαν για τροφοδοτικό και ότι είναι Trust αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό και άντε τώρα να βρω άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Το κάψιμο που αναφέρεις που είναι; Στο ρεύμα ή στο σήμα; Γιατί αν είναι στο ρεύμα, κάνεις τα εξής:

1. Βγάζεις το τροφοδοτικό

2. Το βάφεις με Pantone 18-3943

3. Το πετάς στη θάλασσα

4. Παίρνεις ένα της προκοπής

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο κάψιμο μιλάς;Αυτό που αναφέρω είναι ότι στον παλιό σκληρό που έιχα τα ίδια συμπτώματα αφού τον σκάναρα με το πρόγραμμα της Western Digital που μου έλεγε ότι θέλει αντικατάσταση,τον έβγαλα και είδα ότι στην πλακέτα που έχει από πίσω είχε λίγο μαύρο σαν να είχε καεί.Θερμοκρασία δεν είναι βλέπω τώρα τον καινούργιο στους 31 βαθμούς είναι.Αλλά έχω τα ίδια προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Αχ άντε να δω βρήκα ενα EzCool 450 watt αλλά με ανησυχεί ότι δίνει μόνο 25A από ότι βλέπω τώρα.Το έβαλα και πήρε κανονικά αλλά δεν έμπαινε στα Windows(restart έκανε)είτε σε safe mode είτε κανονικά.Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έβαλα πάλι το άλλο ούτε με αυτό μπαίνει τώρα.Έκανα repair με το Seatools αλλά τίποτα.Τι να κάνω τώρα που δεν μπορώ να δω καν εαν έφτιαξα κάτι ή όχι;

Αμάν πια.Τι μανία έχετε όλοι με το τροφοδοτικό;Είναι τυχαίο που 10 χρόνια τώρα δεν έχω πάρει ΜΙΑ καλή μάρκα τροφοδοτικό και δεν είχα ποτέ πρόβλημα;Ούτε στο ελάχιστο.3 τροφοδοτικά trust είχα μην με τρελαίνεις τώρα τα θεωρώ καλά για τα λεφτά τους.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ήμουν υπερβολικός με το 10 χρόνια αλλά επειδή από 6 χρονών έχω ολόδικό μου PC και έχουν περάσει πολλά pc από τα χέρια μου κανένα δεν είχε επώνυμη μάρκα τροφοδοτικό.Το Trust είναι ότι πιο επώνυμο έχω πάρει από τροφοδοτικό.Είχα πάντα no name.Και όλη η οικογένεια μάλιστα(κομπιουτεράδες είμαστε όλοι μας :p)

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασε να παίξεις με τα mhz παό τις ram..είχα τα ίδια προβλήμτα με σένα με ίδιο δίσκο και μνήμες 800αρες και γώ..Μέχρι που δεν μπορούσα να κάνω format γαιτί έτρωγε bluescreen ή πάγωματα ή απλά κόλλαγε.... μέχρι που άλλαξα Mhz στις ram..τις κατέβασα και έκανα format,bios update ect και είναι όλα οκ τώρα..περιπου....(ραμ 667Mhz.....) δοκίμασε να τις αλλάξεις τα Mhz+timings+volt και πες μας...

ΥΓ* Ο σκληρός αυτός είναι λίγο...... τον έβαλα και γώ στο main pc και μετά τα 10format έστρωσε..υπομονή...

Link to comment
Share on other sites

τι να σου πω???Ή format πάνω στο format μέχρι να στρώσει...αν στρώσει.... ή αλλαγή σκληρού.... ή παίξει με τα πάντα στις ram όπως timings-mhz-volt....αν ακόμα δεν μπεί...δεν ξέρω...

Εμένα είχα 3 μέρες που τον formaριζα+έψαχνα τις Ram για σωστά cl-mhz-volt... μέχρι που μετά από 3 μέρες του ήρθε και δούλεψε ρολόι.....

Link to comment
Share on other sites

Ήταν η πρώτη μου σκέψη.Αλλά δεν μπορώ να πάω κατευθείαν να αγοράσω καινούργια.Πρέπει να το πάω λάου λάου και με την τεχνική trial & error.Το επόμενο βήμα είναι να πάρω τον σκληρό και να τον δοκιμάσω σε ένα φίλο που έχει sata.Αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει να μπουτάρει στα Windows,πράγμα που αρνείται :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.