Jump to content



Πρόβλημα με Hitachi 175sxw και μαύρο χρώμα..


Fandom

Recommended Posts

Παιδιά αγόρασε ένας φίλος μου την Hitachi CLM 175sxw η οποία είνα φοβερή οθόνη, με dvi κλπ... το μόνο πρόβλημα είναι οτι το μαύρο της είναι σαν "αρνητικό" και όταν βλέπεις ταινίες π.χ. όλα τα χρώματα είναι κομπλέ εκτός απο το μαύρο, είναι "καμένο"..και πιστέψτε το, αν την κοιτάξεις απο τα πλάγια η εικόνα φαίνεται πολύ καλύτερα!

Τι μπορεί να φταίει; Δοκιμάσαμε dvi k d-sub, τις ρυθμίσεις της οθόνης, καινούργιους drivers (geforce 4 ti4200)...παίζει να έχει πρόβλημα η δεν κάνουμε κάτι καλά;

(Σημειώστε οτι η οθόνη δεν παρέχει κάποιο πρόγραμμα για ρύθμιση των χρωμάτων (όπως π.χ. το colorific της lg) παρά μονο μια δισκέτα με τα inf.)

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ, στην εργασία μου, ένα παραπλήσιο μοντέλο της Hitachi το 174... τα οποία πιθανόν να χρησιμοποιούν τα ίδια πάνελ (ΤΝ...).

Είναι γρήγορες οθόνες για παιχνίδια, δεν είναι ότι καλύτερο για εικόνα (επεξεργασία, βίντεο, παρουσίαση κ.λ.π) λόγω του ΤΝ panel που έχουν, με υποβιβασμό του color gamut.

Σε review που έχω δει για αυτές τις οθόνες στη DVI σύνδεση δεν αποδίδουν το grey gamut καλά ενώ τα πράγματα σαφώς και βελτιώνονται μέσω της αναλογικής εισόδου.

Στην 174... χρειάζεται απαραιτήτως να χαμηλώσεις σχεδόν τελείως την φωτεινότητα, διότι είναι υπερβολικά φωτεινή!

Οι γωνίες θέασης είναι μικρές (παρουσιάζονται έντονες χρωματικές αποκλίσεις), φυσικό λόγω της τεχνολογίας πάνελ ΤΝ που χρησιμοποιείται.

Στο μενού της όμως έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας (σου προτείνω τα 6500Kelvin) που μπορείς να βελτιώσεις την όψη του μαύρου (κατά κάποιον τρόπο). Δεν παρουσιάζει όμως τόσο προβληματικό μαύρο όπως αναφέρεις....διαφορετικά ίσως κάτι άλλο να συμβαίνει!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από mlemo [Σήμερα, στις 13:34] Στο μενού της όμως έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας (σου προτείνω τα 6500Kelvin) που μπορείς να βελτιώσεις την όψη του μαύρου (κατά κάποιον τρόπο).

Από το μενού πως μπορώ να ρυθμίσω τη θερμοκρασία, έχω αυτές τις επιλογές:

p21800010qk.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο μενού έχουν.

Γιατί δεν το ψάχνεις και βιάζεσαι να "σηκώσεις τα χέρια"...

Η πρώτη επιλογή με το που ανοίγεις το μενού είναι η φωτεινότητα (brightness), αν θυμάμαι καλά μετά από 4 κλικ πρέπει να ανοίγει την επιλογή θερμοκρασίας (temperature) όπου μεταξύ άλλων επέλεξε το 6500Κ).

Αυτό είναι όλο και όλο.

Αν χρειαστείς περισσότερα για το μενού, θα σου απαντήσω από βδομάδα, διότι αυτήν την όθόνη την χρησιμοποιώ στην δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.