Jump to content



Βοήθεια με απώλεια ΧΡ μετά από εγκατάσταση windows 7


cR@ZyBiLlYs

Recommended Posts

Ολα ξεκινησαν σημερα το μεσημερι που ειχα την αθλια ιδεα να δοκιμασω τα windows 7. Στο pc μου εχω 2 hd εσωτερικους. Ο ενας ειναι IDE και ο αλλος SATA. Παω που λετε στον sata και κανω ενα partition 50GB για να βαλω τα 7. Ολα μια χαρα... Τα βαζω... Ψαχνομαι λιγο μεχρι που λεω... Δεν μπαινω στα xp μου να το αφησω να κατεβαζει... Τραβαω ενα reboot, λεω τωρα θα βγει ο boot manager (ή οπως αλλιως λεγεται) και θα διαλεξω τα xp. Ελα μου ομως που δεν βγηκε, και δεν βγαινει με τιποτα. Τι εβγαλα τον sata, τι αλλαζα τα jumpers, τι εμπαινα απο boot device και διαλεγα τον IDE.. Τιποτα... Στα 7 απο την αλλη τον δειχνει μια χαρα τον IDE. Ολα μεσα ετσι οπως ηταν... Το θεμα ειναι οτι δεν τον πειραξα καθολου... Εχετε καμια ιδεα?

*LOL!!! Ειναι το πιο μεγαλο post που εχω κανει... :033:

Link to comment
Share on other sites

Aν καταλαβα καλα εχεις τα ΧΡ στον IDE και τα 7 στον sata σωστα?

Θα επρεπε να βγαλεις απο πανω τον IDE οταν εγκατεστησες τα 7 γιατι παει και βαζει το mbr στον πρωτο δισκο που βλεπει η μητρικη και αυτος ειναι ο IDE,τωρα το mbr των 7 πηγε και εκανε εγγραφη πανω απο το mbr των ΧΡ και τωρα δεν μπορεις να μπεις στα ΧΡ.

Κανε οτι σου ειπε ο Αντωνης (Α-L-I-V-E),απο recovery console fixboot/fixmbr η repair install.

Mετα δεν θα μπορεις να μπεις στα 7 αλλα μπορεις να τα εγκαταστασεις παλι (θυμησου να βγαλεις τον IDE απο πανω οταν κανεις την εγκατασταση).

stealth

Link to comment
Share on other sites

Kανονικα δεν θα επρεπε να εχεις προβλημα,τα 7 θα επρεπε να τροποποιησουν το mbr με τετοιο τροπο (οπως κανουν και τα Vista) ωστε να μπορεις να μπεις και στα ΧΡ.

Κατι μαλλον πηγε στραβα η επειδη ειναι beta εχουν προβληματα ακομη.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.