Jump to content



Linux boot problem


μαγκούστα

Recommended Posts

το κακό είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς.... είμαι μακριά από το σπίτι και το πισι το χειριζόταν η γυναίκα μου... υποθέτω μετά από κανονικό shutdown. όταν λες rescue cd? το live cd δεν κάνει? αν το βρει μπας και μπορεί να το δοκιμάσει. πάντως το σύστημα είναι dual boot και στα xp μπαίνει κανονικά.

Στη φαση που κολάει πάντως (βλ. φωτο) ζητάει το root password? δοκίμασε το password που μπαίνει στα ubuntu αλλά τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Rescue είναι κ το live cd. Το θέμα είναι πως καλό είναι το σύστημα να είναι umount όταν κάνεις το fsck. Να σου πω την αλήθεια το ubuntu έχει διαφορετικό σύστημα με το root password κ δεν γνωρίζω τι ζητάει όταν θέλει root. (στην προκειμένη).

Ουσιαστικά αν μπορεί να κάνει ένα boot σε κονσολα κ να τσεκάρει το partition με το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Όλα εντάξει, μπήκα με το live cd και στην κονσολα έδωσα fsck /dev/sda2 . ετρεξε και σε μια σειρα ερωτήσεων για fix απάντησα yes. restart και ολα οκ! μπορω άραγε από ubuntu 7.10 να κάνω upgrade σε 8,10 ? η θέλει ξανα εγκατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά μπορεί να στο κάνει. Προσωπικά αποφεύγω να κάνω αναβαθμίσεις συστήματος έτσι. Όλο κ κάτι πάει στραβα στο τέλος.

Για το δισκο θα πρότεινα να κάνεις κ έναν έλεγχο για bad sectors.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.