Jump to content



RAID controller


Reptile64

Recommended Posts

Ψαχνομαι να αγορασω ενα τετοιο γιατι του nforce δεν τα παει και πολυ καλα με τους 4 Mtron και μου στραμπουλαει τα δεδομενα πεταει μπλε οθονιτσες κτλ... τιποτα οικονομικο σε PCI-X και αξιοπιστο? Εκανα μια ερευνα αλλα ολα ειναι πανακριβα ειδικα τα Highpoint RocketRaid .. απαπα τζιζ.. θελω λοιπον κατι για 4 δισκους σε RAID-0 που να ειναι καλο αλλα να μην καιει η τιμη.

Link to comment
Share on other sites

O perc 5i που τον συζητάμε αρκετά εδώ; τα 100-130Ευρώ δεν θεωρούνται και ακριβά για 8port sata/sas θύρες με RAID 0,1,5 μέχρι 10!.

Ακόμη ποιο οικονομικό δεν θα σύστηνα, οι PCI-E software RAID λύσεις είναι χειρότερες και από onboard. Τουλάχιστον ο Perc 5 είναι με hardware raid.

Θες PCI-E η PCI-X; η PCI-Χ είναι η φαρδιά PCI που έχουν τα workstation/server motherboards.

Link to comment
Share on other sites

άμα το είχα το 100άρι τον αγόραζα χωρίς 2η σκέψη τον controller.... έχω αρκετούς δίσκους στο pc...2 veloci(ξέρει ο raptile:033: )+2 Seagate +2 maxtor+2 wd+1 ssd ocz..+1dvd-rw 22x sata..γενικά χάος!!!Και η Mobo έχει μόνο 6sata θέσεις..Άρα με κουτί θα ερχόταν ο controller...

+1 απο μένα

Link to comment
Share on other sites

Δεν με απασχολει αν ειναι PCI η PCI express αρκει να κανει την δουλεια του και να την κανει σωστα, να σηκωνει ανετα ενα RAID-0 με 4 SSD δισκους γιατι ο onboard controller τα βλεπει λιγο σκουρα με τοσους δισκους, ειπαμε, nforce sucks!

Οσο για τον perc βηρκα αυτο στη σελιδα τους και δεν μου αρεσε...

Compatible with:

Precision 690 MINITOWER / 490 MT and DT

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά είχα άσχημη εμπειρία με raid controller και για αυτό επέλεξα να χρησιμοποιώ τους onboard. Αν καταλήξεις εκεί πάντως, προτίμησε PCI-x κι όχι PCI γιατί είναι αρκετά πιό γρήγοροι και αποκρίσιμοι.

Το πρόβλημα που είχα πάντως ήταν, ότι όταν μετά από 3-4 χρόνια μου κάηκε, δε μπορούσα να πάρω τα δεδομένα. Ο λόγος; Το μοντέλο είχε καταργηθεί και δεν έβρισκα κανένα συμβατό στην αγορά για να βάλω απάνω τους δίσκους. Αυτό δε συμβαίνει με τους onboard αφού εκτός του ότι όλο και κάποιος φίλος θα έχει, βρίσκεις έστω και μεταχειρισμένη μητρική να τους βάλεις προσωρινά.

Link to comment
Share on other sites

Λεει πως ειναι συμβατο με τους συγκεκριμενους server της Dell, θα κανει σε 790i Ultra?
Εμείς τον έχουμε (οι περισσότεροι) σε μητρική με intel chipset, αλλά δεν νομίζω να μην παίζει σε Nforce.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.