Jump to content

Το σύστημα δεν δίνει εικόνα κ.α.


Recommended Posts

Τη καλησπέρα μου...

Αντιμετωπίζω τις τελευταίες μέρες κάτι προβλήματα με τον σταθερό υπολογιστή μου.

Αρχικά χθές άρχισε να κλείνει χωρίς προφανή λόγο...η σκέψη μου πήγε στο τροφοδοτικό, αλλά τελικά είχε χαλάσει το ανεμιστηράκι της εργοστασιακής ψύκτρας της AMD (τί γίνεται στη περίπτωση αυτή αλήθεια; αντικαθιστούν την ψύκτρα; ) με αποτέλεσμα ο επεξεργαστής να ανεβάζει θερμοκρασία συνεχώς μέχρι να κλείσει - όταν φτάσει κάποιο όριο...

Επειδή δεν μπορούσα να περιμένω αν, πώς και πότε θα μπορούσαν να μού αλλάξουν την ψύκτρα, αγόρασα την καλύτερη (νομίζω) που βρήκα στα Γιάννενα σήμερα το απόγευμα, μια Akasa Evo 120...

Μετά την εγκατάσταση της νέας ψύκτρας και τη σύνδεση όλων των απαραίτητων καλωδίων πατάω το κουμπί του κουτιού για την ενεργοποίηση του συστηματος και όντως παίρνει ρεύμα, οι σκληροί κτλ λειτουργούν, αλλά δεν λαμβάνω σήμα από την κάρτα γραφικών (την ενσωματωμένη στο τσιπσετ 3200HD by ATI)...

Και πάλι νόμισα πως φταίνε ενδεχόμενες λανθασμένες συνδέσεις του πάνελ του κουτιού με τη μητρική (hdd led, reset, power sw etc), αλλά τις έχω αλλάξει 3-4 φορές χωρίς αποτέλεσμα, δλδ χωρίς διαφορετικό αποτέλεσμα. (αν και τα έχω συνδέσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, για να το ξεκαθαρίσουμε, στα καλωδιάκια αυτά, το βελάκι που υπάρχει στην πίσω τους πλευρά δείχνει το θετικό;στο πιν που δείχνει ground ποιά άκρη συνδέω; )

Δεν ξέρω τί άλλο να δοκιμάσω μήπως και το συνεφέρω...αν έχετε καμιά ιδέα, ρίχτε την...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Για πάτημα της νέας ψύκτρας μου κάνει.

Είσαι σίγουρος ότι πατάει σωστά?Βγάλτη και ξαναβάλτη προσεκτικά και σιγουρέψου οτι πατάει καλα.

Να έπαθε κάτι στο άσχετο η onboard vga μου φαίνετι λίγο κουλό΄.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε να οφειλέται στο σφίξιμο της ψύκτρας στον επεξεργαστή;

Θα το δοκιμάσω, αν και σίγουρα "πατάει" δλδ, είναι τέτοια η κατασκευή της ψύκτρας που δεν αφήνει περιθώρια για "στραβοτιμονιές...μόνο αν είναι πιο σφιχτά δεμένη απ' ότι πρέπει...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, η Asrock (το τρίτο σύστημα της υπογραφής δλδ)

Εξωτερική κάρτα γραφικών δεν υπάρχει δυστυχώς, θα δοκιμάσω πρώτα το CC / μνήμες...

Ευχαριστώ

Για το άλλο ζήτημα, που έχει χαλάσει το ανεμιστηράκι από ολοκαίνουρια σχεδόν ψύκτρα-εργοστασιακή, τί γίνεται, ξέρει κανείς; Πρέπει να τους στείλω πίσω όλη τη ψύκτρα, το ανεμιστηράκι μόνο;

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερική κάρτα γραφικών δεν υπάρχει δυστυχώς, θα δοκιμάσω πρώτα το CC / μνήμες...

Για το άλλο ζήτημα, που έχει χαλάσει το ανεμιστηράκι από ολοκαίνουρια σχεδόν ψύκτρα-εργοστασιακή, τί γίνεται, ξέρει κανείς; Πρέπει να τους στείλω πίσω όλη τη ψύκτρα, το ανεμιστηράκι μόνο;

ΑGP εχει?

Μπα δεν νομιζω να βγαλεις ακρη,η ψυχτρα παει μαζι με τον επεξεργαστη,αν εισαι τυχερος και βρεις καποιο ανεμιστηρακι που να ταιριαζει...

stealth

Link to comment
Share on other sites

Το CCmos δεν έκανε κάτι, ούτε με τη μία μνήμη πήρα εικόνα κατά το ξεκίνημα...

...επίσης χωρίς να βγάλω τελείως τη ψύκτρα, χαλάρωσα και ξανάσφιξα (λιγότερο αυτή τη φορά) τις βίδες στήριξής της στη μητρική...χωρίς αποτέλεσμα...

Μένει να τη βγάλω τελείως και να τη ξαναβάλω (ωχ πώς βαριέμαι), χρησιμοποιώντας και το εργοστασιακό backplate της μητρικής, μήπως κι έχει καμία σχέση...

Link to comment
Share on other sites

Τα συστήματα αντιστοιχούν σε διαφορετικούς τόπους διαμονής...αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση σε κάποια κάρτα...

Λέω μήπως φταίει το backplate γιατί ενώ παρεχόταν στην συσκευασία, έλεγε να μην εγκατασταθεί...εμένα μου φαινόταν πιο στιβαρό από το εργοστασιακό για να συγκρατήσει μια βαρύτερη ψύκτρα και το εγκατέστησα...

Αν είχε καεί η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, τότε δεν θα είχα κι άλλα συμπτώματα ή μάλλον θορύβους από το speaker της μητρικής;

Link to comment
Share on other sites

Λύθηκε το πρόβλημα...

Απ' αυτά που έκανα να πώ την αλήθεια δεν ξέρω τί ήταν αυτό που τελικά έδωσε τη λύση:

- Δεν επανεγκατέστησα τη ψύκτρα και κράτησα το backplate που εδινε αυτή...όμως ξέσφιξα και ξανάσφιξα τις βίδες στήριξης

- Έκανα ξανά CCmos

- Έβγαλα τη μπαταρία

- Δεν συνέδεσα molex σε μια υποδοχή της μητρικής (που σύμφωνα με τις οδηγίες χρειάζεται όταν υπάρχει ισχυρή κάρτα γραφικών και που όταν είχα κάνει πρώτη φορά εγκατάσταση μού είχε λύσει κάποιο άλλο πρόβλημα)

- Κι αυτό που νομίζω πως έφταιγε...όταν πήγα να εγκαταστήσω πάλι τη μητρική, είδα πως σε τρεις τρύπες ασφάλισης της μητρικής στο κουτί είχε φθαρεί εν μέρει το υλικό που την προστατεύει στο σημείο που κάνει αυτή επαφή με τις βίδες...

...οπότε χρησιμοποίησα κάτι λεπτές πλαστικές ροδέλες που παρεχόταν με την ψύκτρα για την εγκατάστασή της σε LGA775 intel socket...

Ίσως αυτό να προκαλούσε κάποιο βραχυκύκλωμα; Δεν ξέρω, υποθέτω...

Λήξη του προβλήματος πάντως (και πτώση ~10 βαθμών θερμοκρασίας στον επεξεργαστή με τη νέα ψύκτρα - και με απενεργοποιημένο το cool'n'quiet)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.