Jump to content



Προβληματα με HDD


lunatic89

Recommended Posts

Ανοιγω το θεματακι απο αγανακτηση με τους μαγνητικους δισκους.:093:

Επισης θελω να ρωτησω μετα απο ποσο καιρο ξεκιναει το κροταλισμα στους δισκους σας.:017:

Ειχα εναν Samsung 320 Gb τον οποιο αλλαξα στους 6 μηνες επειδη αρχισε να κροταλιζει.Το ελαφρυ κροταλισμα εννοω, οχι να αρχισει να χτυπαει η βελονα σαν τρελη.Τον αλλαξα ομως γιατι ετσι κ αλλιως ηθελα μεγαλυτερο.Παιρνω τον γνωστο Seagate (500αρη) με τα προβληματα στο firmware ο οποιος ξεκινησε το κροταλισμα κ αυτος στους 6 μηνες κ χειροτερευει σιγα σιγα.Τουλαχιστον αυτοι οι 2 εχουν κ windows πανω κ δουλευουν πολλες ωρες καθε μερα.Ο WD (500αρης) ο εξωτερικος μου που ειναι μονο για backup κ τον ανοιγω μια φορα το μηνα τι δουλεια εχει να αρχισει να κροταλιζει?Ο εξωτερικος ηταν κ η αφορμη μου ανοιγω αυτο το thread γιατι τον ακουσα σημερα το πρωι πρωτη φορα.Δεν ξερω αν αυτο ειναι φυσιολογικο.Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν το εκαναν οταν τους αγορασα.

Πραγματικα ειναι τραγικη ειρωνια αν αναλογιστει κανεις ποσα λεφτα ξοδευουμε ασκοπα σε hardware κ οτι ολα αυτα κρεμονται απο αχρηστους δισκους.

Επισης με την ευκαιρια θα ηθελα να ρωτησω αν η σειρα Re3 της WD εχει δοκιμαστει απο καποιον κ αν ειναι οντως καλη.

Link to comment
Share on other sites

Εχω κ σχετικα αθορυβο pc κ γι αυτο ισως να μου φαινεται τοσο εντονο.Κανει εναν ηχο σαν να κροταλιζει.Ειναι περιπου σαν να τριζει.Δεν κανει τακ τακ σαν να κοντευει να αφησει την τελευταια του πνοη αλλα ακουγεται ενα συνεχες τριξιμο.Οταν μεταφερει δεδομενα κυριως.

Link to comment
Share on other sites

Προ ημερών πήρα ένα WD φορητό στα χέρια. Το κροτάλισμα που λές μεταφράζεται καλύτερα σε γουργουρητό. Μην ανησυχείς δεν είναι τπτ. Εμένα μου αρέσει. Κάνε ότι λέει ο dellman αν και θα στο ξανακάνει μετά από λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Άρα σε ενοχλεί ο θόρυβος στο seek. Defrag Και ενεργοποιήση του acoustic management
Το κροτάλισμα που λές μεταφράζεται καλύτερα σε γουργουρητό

Το γουργουρητο ειναι οντως καλυτερος ορισμος.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι λογω defrag.Τον εχω λιωσει στα defrag.Κανω παντα ενα στις 2 βδομαδες με το tune up utilities 2008.Το acoustic management πρωτη φορα τ ακουω ομως.Το εψαξα στο google κ βλεπω οτι χανει σε επιδοσεις.Αυτο που με απασχολει ειναι μονο αν αυτα ειναι προεόρτια για το τελος του δισκου διοτι δεν τα εκανε στην αρχη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχεις λογο να φοβασαι το γουργουρητο-κροταλισμα! Δεν σημαινει οτι ειναι στα τελευταια του. Εγω ειχα 2 seagate 320GB και μετα από 2 μηνακια χωρις καμια προειδιποιηση γουργουρητα κλπ παρεδωσαν ψυχη και πνευμα! Με την πειρα μου σε σχεδόν ολες τι μαρκες κατάλαβα οτι ολες οι εταιριες ειναι ικανες για το χειροτερο και για το καλυτερο. ΠΧ Western Digital: Απο οταν αντικατεστησαν το μεταλικο μπρατσο με πλαστικο σε καποιες σειρες τους ειναι αστα να πανε. Αντιθετα οι 640 BLUE και BLACK τα σπανε. Εχω και απο τους 2. Οι BLUE ειναι για αξιοπιστια (καλες αποθηκες) και οι black για επιδοσεις. Μια χαρα τα πανε μεχρι τωρα, και τι δεν εχουνε τραβηξει. Από την αλλη η seagate που γενικα βγαζει συμπαθητικα κομματια με τη σειρα 7.200.11 μας εστειλε αδιαβαστους!! Γενικα θελει ψαξιμο η φαση δεν λες οτι η ταδε εταιρια ειναι καλυτερη απο την αλλη. Αναλογως τι θες. Παντως το καλυτερο για εμενα ειναι να παιρνουμε δισκους δοκιμασμενους και οχι κατι που βγηκε μολις τωρα και δεν ξερουμε τι καπνο φουμαρει!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.