Jump to content

Χαλασμένη vga?


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά

Τις προαλλες το pc είχε κολλήσει δείχνοντας σταθερή οθόνη την επιφάνεια εργασίας που το είχα αφήσει. Του έκανα restart και επανήλθε. Την επόμενη μέρα το πρωί πάω να το ανοίξω, και μου έβγαζε no video input η οθόνη. Μετά από λίγο δείχνει και κάποια artifacts, αλλά αυτό είναι το μόνο π δείχνει στην οθόνη. Δε μπορείς να καταλάβεις αν είσαι στην επιφάνεια εργασίας η κάτι τέτοιο. Άνοιξα και τα ηχεία μπας και το ακούσω να μπαίνει στα XP αλλά τζίφος. Η ή μπορεί απλά να μη το κατάλαβα καλά. Μου είπαν για μνήμες, τις έβγαλα τις δοκίμασα μία μία αλλά τζίφος, μάλλον δεν είναι αυτές. Από το PC δεν ακούγονται ήχοι(μπιπ μπιπ που να δείχνουν errors), της μητρικής δηλάδη και τέτοια, και τα fans λειτουργούν όλα κανονικά, δηλαδή ανοίγει όπως πάντα. Πέρα από το γεγονός πως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να χάλασε έτσι ξαφνικά και χωρίς φόρτο πάνω της, απλα σας ρωτάω ποιες οι πιθανότητες να είναι όντως η VGA, και όχι ας πούμε η μητρική. Αν είναι η VGA έχει καλώς, αν φταίει η μητρική... τρέξιμο.

Κερασάκι στη τούρτα η εγγύηση που τελείωσε πριν 10 μέρες.

Ευχαριστώ!

UPDATE: Ανοίγοντας το pc, περιμένοντας μισό λεπτό βγάζει η οθόνη artifacts αλλά σαν μία μεγάλη ρίγα στο κέντρο που αναβοσβήνει φανταστείτε. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όντως δεν ακούγεται να μπαίνει στα XP. Ο σκληρός λειτουργεί κανονικά αλλά το welcome των XP δεν το ακούω και δε μ βγάζει νόημα... help :(

Edited by Necro{Demon}
Link to comment
Share on other sites

για γραφικών μάλλον σε κόβω αφου λες arifacts αλλά θα το σιγούρευες όπως λεει και ο φιλος δοκιμαζοντας μια άλλη στο pc σου η εκτός αν δεν έχεις πάρε τη δικια σου και βαλε την σε ένα αλλο pc να δεις αν κάνει τα ιδια.

και μετά βλέπεις πάλι!:023::)

Link to comment
Share on other sites

όπως είπε και ο Αντώνης δοκίμασε την vga σε άλλο pc ή έστω άλλη Vga στο pc σου..Δες τι κάνει και μετά αρχίζεις το τρέξιμο..Πάντως για vga problem το κόβω και γώ..Τεσταρε και πες μας..

Link to comment
Share on other sites

Artifacts μπορεί να έχεις και απο χαλασμένη οθόνη, επίσης τσέκαρε και το καλώδιο της οθόνης μήπως δεν κάνει καλή επαφή κάπου ή μήπως η vga δεν κάνει καλή επαφή πάνω στη μητρική .

Πάντως το ποιο πιθανό είναι να σου έχει χαλάσει η κάρτα γραφικών.

Link to comment
Share on other sites

ένας φίλος που ασχολήται μου πε πως δεν έχει σημασία που δεν ακούγεται απο τα ήχεια να μπαίνει κανονικά στα windows και ας έχει καεί μόνο η vga... δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το τσεκάρω αλλιώς, απλά ήθελα τις εκτιμήσεις σας πριν αρχίσω να τρέχω και να ψάχνω... ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Τελικά την ελέγξαν, όντως χαλασμένη, πήρα μια 4850 για games κτλ. Στην αρχή είχα ένα πρόβλημα με μια PCI device ήχου, βρήκα το audio HD hotfix της MS από εδώ μέσα, και έπειτα ξαναέβαλα drivers και όλα ΟΚ. Κανά 2 ερωτήσεις γιατί είμαι πρώτη φορά με ATI.

Έβαλα τους display και με το Catalyst contorl center έτσι για να το δω. Κάθε φορά που μου ανοίγει το pc όταν κάνει load το CCC, αναβοσβήνει μια δύο φορές η οθόνη και συνεχίζει κανονικά. Είναι λογικό αυτό? Βασικά από ότι βλέπω, όταν κλείνω τον CCC και από τον task manager και όλες τις λειτουργίες του, και μετά τον ξανανοίγω ξανακάνει τo flash στο monitor, ενώ αν τον κλείσω απλά από το tray, δε κάνει τίποτα. Υποθέτω πως έτσι λειτουργούν οι drivers?

Και κάτι τελευταίο, δοκίμασα να τρέξω τα 3dmark05,06 αλλά κολλάνε. Εκεί που ήθελε 20 sec να ανοίξει τώρα δείχνει να κολλάνε και τα κλείνω. Κάνουνε περισσότερο να ανοίξουν στις ATI, ή παίζει κάτι? Τώρα τα απεγκατέστησα.

Link to comment
Share on other sites

επειδή είχα κλείσει το CCC που εμφανιζόταν στο tray κάτω δεξιά, έκανα restart runtime από το start>all programs>Catalyst Control Center και όντως, κάθε φορά που ανοίγει ο CCC πανελ αναβοσβήνει η οθόνη. Σίγουρα δε θα πρεπε να είναι έτσι? Drivers είναι οι 9.6.

Λίγο PES2009 που δοκίμασα μου φάνηκε να παίζει τέλεια.

Edited by Necro{Demon}
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.