Jump to content



Βοήθεια για επιλογή κάρτας ήχου για μουσική


pitolis

Recommended Posts

Γεια σας .Σκοπεύω να αγοράσω καινούργιο pc και μάλλον θα έχει πάνω την ASUS CROSSHAIR III FORMULA(190€) που προσφέρει καρτα ήχου την SupremeFX X-Fi.. .θα είμαι οκ με αυτήν ή καλύτερα να πάρω μια φτηνότερη motherboard πχ. GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P (160€)(με Realtek onboard audio) και να αγοράσω και μία κάρτα ήχου extra με περίπου 50 € σαν την CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME AUDIO ή την ASUS XONAR D1.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει η ποιότητα στο άκουσμα μουσικής!Τα ηχεία είναι τα m-audio Studiophile AV 40 !

Link to comment
Share on other sites

γνωμη μου ειναι οτι για ακουσμα και μονο οι onboard ειναι μια χαρα, αυτη η εποχη της εξτρα καρτας ηχου ανηκει κατα πολυ στο παρελθον,ειναι σαν να ζητας καλυτερη καρτα γραφικων για να βλεπεις πιο ωραια το κειμενο.εκτος αν μιλας για ηχογραφηση,μιξη, θες asio, οποτε αλλαζει πολυ η κατασταση,και καλυτερα μην κοιτας αυτες τις καρτες, ή τελος χρειαζεσαι υποδοχες που δεν σε καλυπτει η μητρικη, δηλαδη θα συνδεσεις και αλλα πλην αυτων των ηχειων

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Έχω το συστημα της υπογραφής και δεν εμεινα ικανοποιημένος απο την καρτα ήχου της μητρικής μου. Βασικά τα το πρόγραμμα οδήγησης ειναι αυτό που μου την σπάει ακόμα περισσότερο, όταν προσπαθεί να ισοσταθμίσει τον ήχο και δεν τα καταφέρνει και πολύ καλα, και ποτε ακουγεται δυνατα, πότε σιγα...χωρίς να πειραξω εγω την ένταση. Την βαρέθηκα και θα ήθελα κατι καλύτερο. Είχα στον παλιο μου η/υ την Live 5,1 απο την Creative και ήμουν πολύ ικανοποιημένος, αλλά τώρα λεω να βάλω κατι καλύτερο, μιας και θέλω αν αναβαθμίσω σε καπια στιγμη, αργοτερα, και τα Creative Cambridge Soundworks 4.1 που έχω. Είμαι αναμεσα σε Creative X-FI Xtreme Audio και σε Asus Xonar D1 (ή κάποια αλλη Asus, δεν τις πολύ ξέρω αυτες). Εχω ακούσει για τις Creative οτι πληρώνεις πολλά μόνο για το όνομα και δεν αξίζει, και επιπλέον οτι δεν εχει drivers για Windows 7 που θέλω να βάλω (δεν ξέρω αν εχουν βγεί τώρα).

Link to comment
Share on other sites

Oχι creative!!! H asus παλευεται αλλα υπαρχουν και απλες αξιοπιστες καρτες με drivers της προκοπης και σε κανονικη τιμη.

Εσυ την θελεις για επαγγελματική χρήση ή απλά ταινιες, παιχνιδια, μουσικη;

manolis added 1 Minutes and 44 Seconds later...

Terratec http://www.apothema.gr/Product/5-1-602-50335/Terratec/Aureon_5_1_PCI.html ή κατι ανάλογο θα πρότεινα

manolis added 1 Minutes and 30 Seconds later...

Kαι αν θες να δώσεις καμποσα : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Recording/Sound-Cards/M-Audio-Sound-Card-Firewire-610-MI-EM-000243.htm

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ ότι οι onboard οι οποίες στην πλειοψηφία είναι Realtek είναι επιοικώς αποδεκτές.

Που σημαίνει ότι άν ψάχνεις κάτι ποιοτικότερο θα πάς αναγκαστικά, είτε σε απλές κάρτες της Asus ή της Terratec οι οποίες υποστηρίζουν τα διάφορα προτόκολα συνδεσμολογίας, ή αν μιλάμε μόνο για stereo μιάς και εχεις τα M Audio τότε μπορείς να πάρεις μιά ημιεπαγγελματική ή όποία θα έχει καλύτερο ήχο σε μουσική - ταινίες κλπ, με την διαφορά που έιπα και πάνω ότι είναι μόνο για στέρεο οπότε δέν μπορείς να μεταβείς σε dolby souround λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Η onboard πραγματικα δεν μου αρεσει. Μανολη παμε για Asus αν εισαι τοσο σιγουρος ή προτινέ μου κατι μεχρι 60-70 Ε. Για μουσική και ταινιες την θέλω.

Silvester added 0 Minutes and 36 Seconds later...

Και αν παμε για Asus, ποιο μοντέλο?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.