Jump to content



Πρόβλημα με σκληρό δίσκο...


alcibar

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους,

έχω λαπτοπ στο οποίο έχω 2 σκληρούς των 160gb...ο ένας ήταν σε 2 partition και ο άλλος κανονικά.σε αυτόν που ήταν σε 2 partition στο 1 partition είχα τα vista και στο άλλο είχα δεδομένα...χθες κόλλησα ιό και ο ιός αυτός μου διέγραψε το partition με τα δεδομένα! και τα partition αντί να ενωθούν και να λέει οτι ο δισκος είναι 160gb λέει οτι είναι 80gb..έκανα format αλλά πάλι ο σκληρός λέει οτι είναι 80gb!! έχετε να μου προτείνετε τη μπορώ να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι αυτό προκλήθηκε από ιό δοκίμασε τα εξής: Ξεκίνα με startup disk και τρέξε το FDISK διέγραψε όλα τα Partitions και δημιούργησε ένα ενιαίο ή όσα θες και μη ξεχάσεις να κάνεις format σε όσα δημιουργήσεις. Διαφορετικά ξεκίνηα με το cd των windows και διέγραψε εκεί όλα τα partitions που σου αναφέρει, δημιούργησε ένα ή περισσότερα και πάλι format...

Link to comment
Share on other sites

πιθανά ο πίνακας του δίσκου(ntfs) να είναι κατεστραμένος και να δείχνει λάθος το χώρο, κάνε ένα scandisk από την καρτέλα tools στις ιδιότητες του δίσκου.

Επίσης για να είσαι σίγουρος τι έχει ο δίσκος και αν είναι σωστά χωρισμένος πήγαινε με δεξί κλίκ στο υπολογιστής μου(my computer) και μετά διαχείριση(manage), στην διαχείριση δίσκων(disk management) θα δεις αν τυχόν το άλλο partition υπάρχει η διαγράφτηκε.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης έχει και εργαλεία ανακτησης partition. Καταρχάς δοκίμασε το partition Magic για να επαναφέρεις το partition.

Όσο για τα Δεδομένα , απο τν στιγμή που ειναι κρυμμενα σε partition που δεν φαίνεται δεν χάνονται γιατι δεν μπορεις να γράψεις απο πάνω. Από την στογμή που θα εμφανιστει το partition ακόμα και φορματ να του κάνεις θα μπορεις να τα ανακτήσεις αρκει να μην γράψεις τίποτα εκει όπβς πχ να βάλεις λειτουργικο.

Link to comment
Share on other sites

Το Fdisk είναι παλαιολιθική μέθοδος, τόσα άλλα tools υπάρχουν για να δεις και να πειράξεις τον δίσκο.:043:

Ναι αλλα δουλευει σιγουρα, μεχρι και τον boot sector θα διαγραψει.:D

stealth

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.