Jump to content



Σύνδεση δύο οθονών σε μια κάρτα γραφικών


Γεώργιος

Recommended Posts

μια χαρα φαινονται ολα βαζεις τη μεγαλυτερη αναλυση σε καθε οθονη δες κ θα καταλαβεις http://img174.imageshack.us/img174/272/89500347.png

τσεκάρω το display απο τις οθόνες σου και ήθελα να μου διευκρινήσεις πώς γίνεται να έχεις χωριστό wallpaper στις 2 οθόνες.

Χρησιμοποιώ και εγώ 2 οθόνες διαφορετικής ανάλυσης (dual view) και μέσα από το control panel της NVidia δεν έχω βρει κάποια αντιστοιχη ρύθμιση

Link to comment
Share on other sites

ολες οι καρτες πλεον εχουν 2 αναμονες πισω κ για δευτερη οθονη αναλογα το τι καρτα ειναι (nvidia-ati)πας στο control panel-catalyst κ οριζεις ποια θα ειναι πρωτη κ ποια δευτερη εχεις πολλες επιλογες για το πως θες να δειχνουν πρωτη κ δευτερη. η καλυτερη ειναι το dual-view το οποιο ειναι απλα μια προεκταση της επιφανειας εργασιας οπου μπορεις πχ να βλεπεις ταινια στη δευτερη οθονη κ στην πρωτη να παιζεις παιχνιδια.η οθονη η δευτερη αναβει οταν μπεις στα windows.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, να τα βάλουμε σε μια σειρα. Για να μπορείς να δεις σε 2 οθόνες πρέπει είτε να έχεις μια καρτα γραφικών με 2 εξόδους vga ή dvi ή συνδιασμό αυτών ή στην άλλη περίπτωση 2 κάρτες γραφικών σε 2 δριαφορετικα pci-e. Συνήθως οι νεότερες έχουν 2 εξόδoυς ή και 3 οπου εινai HDMI και βάζεις flat TV.

Σε περιπτωση που βαλεις τις 2 οθόνες μεσα απο το μενου οδηγών της κάρτας γραφικών ενεργοποιείς την 2η (αν δεν ενεργοποιηθει αυτόματα) και διαλέγεις πως θα ειναι το στήσιμο:

Mirror : και οι 2 δειχνουν το ίδιο πράγμα

Extend: Δειχνουν διαφορετικα πράγματα και το ποντικι περνάει απο την μια στην άλλη οθόνη. Εκει μπορεις να ορισει και πια ειναι δεξια και πια αριστερα για να ταιριαζει με την κινηση του ποντικιου.

Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση οπου η μια γίνεται προέκταση της άλλης σαν μια ενιαια μεγάλη οθόνη με ανάλυση πχ 32/9 (αν εχεις 2 16/9 μονιτορ).

Ένα ωραιο προγραμματακι που εκμεταλευεται τις 2 οθόνες ειναι το ultramon.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.