Jump to content



No boot, no post, no beep..


Warlord

Recommended Posts

παιδια χτες καθως εβλεπα 1 ταινια κ ταυτοχρονα κατεβαζα 1 παιχνιδι ξαφνικα παγωσε η εικονα με μονη επιλογη μου το reset αφου τπτ αλλο δε δουλευε..δεν ειχα αλλαξει ουτε εγκαταστησει τπτ καινουριο στο pc.

bootαρουν λοιπον στη συνεχεια κανονικα τα XP κ μετα απο 2-3 λεπτα παλι το ιδιο..

ξανακανω reset, φτανει το boot μεχρι το logo των xp που φορτωνει κ ξαναπαγωνει..

απο τοτε το boot κολλαγε στο posting αφου αναγραφει την μαρκα του CPU κ πριν ποσταρει τις RAM, μεχρι που απο σημερα το μεσημερι δεν δειχνει πλεον τπτ η οθονη ουτε ακουγεται το μονο beep του boot..

αλλαξα μπαταρια στη μητρικη το ιδιο..αλλαξα θεσεις τις ram το ιδιο..τα αποσθνδεσα ολακ εβαζα 1-1 το ιδιο...μηδεν εικονα, κανενα beep...

ειδα το διαγραμμα πουχετε στο sticky κ μαλλον ταφτυσε ενα εκ των cpu/motherboard..

εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε?

το μηχανημα ειναι 4 ετων κ παιζει πολλες ωρες ανοιχτο τα βραδια κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Μολις πατας το power τα ανεμιστηρια δουλευουν?

Βγαλτο απο την πριζα και κανε ενα clear CMOS (SW1), βγαλε τις μνημες και καθαρισε τα ποδαρακια, μετα βαλε μια μνημη στο slot που ειναι κοντα στον επεξεργαστη (δοκιμασε και τις δυο μνημες, μια την φορα) και δοκιμασε να το ξεκινησεις.

stealth

Link to comment
Share on other sites

το κανω κ δε ποσταρει παλι..τι διαλο..οτι ναναι..

τα βηματα ακριβως ειναι κλεινω το τροφοδοτικο, βγαζω τη μνημη, παταω cmos ξαναβαζω τη μνημη, ανοιγω το τροφοδοτικο κ μετα το πισι..?

Link to comment
Share on other sites

Θελει υπομονη, βγαλε και την μπαταρια για δεκα λεπτα να εισαι σιγουρος.Αν δεν τα καταφερεις βγαλε την μητρικη, βαλτην επανω σε κατι πλαστικο για να μην βραχυκυκλωσει και δοκιμασε να την ξεκινησεις εξω απο το κουτι.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Kατι ακομα...το bios chip ειναι κολλημενο επανω στην μητρικη η ειναι σε socket?Αν ειναι σε socket πιεσετο ελαφρα προς τα κατω μηπως και δεν κανει καλη επαφη και δοκιμασε να bootαρεις.

stealth

Link to comment
Share on other sites

το chipset του mobo εννοεις?

α δε ξερω αν εχει σημασια αλλα πριν 1 χρονο περιπου το φανακι του chipset ειχε "πεθανει" κ τοσο καιρο λειτουργει η mobo με 1 πατεντα...1 φανακι κρεμεται μπροστα απτο chipset(δεν ακουμπαει) κ τραβαει τον αερα προς τα εξω..

λετε σιγα σιγα να ανεβαζε θερμοκρασιες κ εν τελει να πεθανε το chipset?

edit: το βρηκα κ το πιεσα αλλα καμια τυχη..

Link to comment
Share on other sites

Μερικά βήματα σε συνέχεια των προηγούμενων που ίσως βοηθήσουν:

  1. Αποσύνδεσε το τροφοδοτικό από το ρεύμα και κράτησε το κουμπί εκκίνησης πατημένο για 10".
  2. Αποσύνδεσε την τροφοδοσία από όλα τις συσκευές εκτός της μητρικής, του επεξεργαστη και της κάρτας γραφικών. Δοκίμασε να boot-άρεις έτσι.
  3. Αφαίρεσε την μητρική από το κουτί και έλεγξέ την για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές. Αν δεν δεις κάτι τέτοι συνέσεσε την εκτός κουτιού και δες αν θα post-άρει.

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

τακανα ολα μα ολα οσα μου λετε (ναστε καλα για τη βοηθεια) μεχρι που τοκανα βιδες κ εξω απτο κουτι κ ακομα το ιδιο..μηπως σα τελικη λυση να βγαλω κ την cpu μπας κποσταρει?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.