Jump to content


DVB-T,DVB-S,Αναλογική TV


Angelman1442169271

Recommended Posts

Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με την επιλογή που πρέπει να κάνω για μια κάρτα TV που θέλω να βάλω στο HTPC που ετοιμάζω. Θα ήθελα να μπορώ να βλέπω ψηφιακά, δορυφορικά και αναλογικά κανάλια και να υποστηρίζει PIP. Βρήκα μια κάρτα της LIFEVIEW που δεν μου πολυγέμισε το μάτι αλλά και μια αρκετά αξιόλογη κάρτα της HAUPPAUGE αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή διότι εγώ προσωπικά πρώτη φορά την βλέπω αυτή την εταιρεία μιας και δεν ασχολιόμουν γενικά με tv tuner… Αν μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποια καλή αλλά όχι και πολύ ακριβή κάρτα γιατί εγώ όσες είδα υποστήριζαν αναλογική και ψηφιακή χωρίς δορυφορική και οι μόνες οι οποίες βρήκα είναι αυτές οι δύο! Αυτή της LIFEVIEW δεν την σκέφτομαι γιατί έχω διαβάσει από πολλά άτομα που είχαν κάρτες LIFEVIEW πως είχαν και έχουν διάφορα προβλήματα. Δεν παίζουν, κολλάνε δεν υποστηρίζουν κλπ… Κάθε δυνατή βοήθεια είναι δεκτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

Link to comment
Share on other sites

Κυκλοφορούν πολλές αλλά η ποιότητά τους διαφέρει. Η Hauppauge είναι γνωστή εταιρεία αλλά δεν έχει το καλύτερο software.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=46578&highlight=7010ix

http://shop.blackgold.tv/epages/BT3159.sf/en_AU/?ObjectPath=/Shops/BT3159/Products/BGT3540

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.. Φίλε tristeno είδα την BGT3540 και είναι ότι περίπου έψαχνα..! Μήπως ξέρεις αν μπορώ να την βρω Ελλάδα ή πρέπει αναγκαστικά να γίνει παραγγελία από έξω; Γενικά γνωρίζεις άλλες κάρτες ή οποίες να μοιάζουν σε αυτή ή παρεμφερείς αλλά να μπορώ να τις κάνω παραγγελία από Ελλάδα;

Link to comment
Share on other sites

H BGT3540 δεν υποστηριζει DVB-S2 οποτε ξεχνας τα HD δορυφορικα καναλια (γιατι τα περισσοτερα εκπεμπουν σε DVB-S2) εγω θα πηγαινα για την HAUPPAUGE HVR-4000 (γνωστη εταιρεια,χρονια στο χωρο) αν και καρτες του στυλ 3 σε 1 δεν τις συμπαθω η αληθεια να λεγετε...

Οποια και να παρεις παντως ξεχνας τα "μαμα" προγραμματα που θα ερθουνε μαζι με την καρτα και παιζεις με ProgDVB,DVBDream κτλ. τα οποια δουλευουν αψογα με τα "γνωστα plugins ".:040:

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή φίλε WizarD κατά την γνώμη σου να πάρω την HAUPPAUGE HVR-4000? Ξέρεις ποιο θα είναι το καταλληλότερο πρόγραμμα για να κάνω εγκατάσταση και να δουλεύει σωστά με διάφορα plugins?

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος?

100% :045:

Ριξε μια ματια στους δυο μεγαλυτερους δορυφορους της Ευρωπης Hotbird και Astra και δες ποσα ΗD καναλια εχουν απομεινει που εκπεμπουν σε DVB-S (νομιζω ειναι καμια 10αρια για Hotbird και 7-8 για τον Astra).

Για να φανταστεις το μονο ΗD πακετο στον Hotbird που εκπεμπει σε DVB-S ειναι αυτο του Eutelsat και περιεχει 6 HD καναλια.

Τα Πολωνικα,Ιταλικα,Γαλλικα,Ισπανικα,Γερμανικα,Tουρκικα κ.α. πακετα εκπεμπουν μονο σε DVB-S2 (μιλαω παντα για ΗD/MPEG-4).

Τωρα αν αξιζει για καποιον που ζει στην Ελλαδα να αγορασει HD καρτα/δεκτη και δεν του αρεσει να παρακολουθει ξενα προγραμματα (γιατι HD Eλληνικο πακετο δεν υπαρχει προς το παρον) αυτο ειναι αλλο θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή φίλε WizarD κατά την γνώμη σου να πάρω την HAUPPAUGEHVR-4000? Ξέρεις ποιο θα είναι το καταλληλότερο πρόγραμμα για να κάνω εγκατάσταση και να δουλεύει σωστά με διάφορα plugins?

Για να λεμε την αληθεια για εμενα δεν αξιζει να ασχοληθει κανεις με καρτες Α/DVB-T εδω στην Ελλαδα,εχω μια Pinnacle Α/DVB-T η οποια υποστηριζει MPEG-4 και σκονιζεται εδω και χρονια αφου περα απο τα κλασικα αναλογικα καναλια που πιανει καθε ΤV δεν υπαρχει τπτ αλλο εκτος απο τα 3 καναλια της ΕΡΤ ψηφιακης.

Τωρα μας λενε οτι ολα τα καναλια θα γινουν ψηφιακα και θα εκπεμπουν σε MPEG-4...δεν ξερω τα ιδια λεγανε και το 2006 και τα μονα καναλια που ειδαμε ηταν αυτα της ΕΡΤ που ανεφερα παραπανω σε ΜPEG-2,το μελλον θα διξει.

Αν εχεις χρονο και ορεξη για μενα αξιζει να ασχολιθεις με τα δορυφορικα και μονο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.